שתף קטע נבחר

מתה האם שגססה יומיים לצד תינוקהּ הבוכה

האם מתה בבית החולים רמב"ם מסרטן, והתינוק שנמצא לידה בוכה, רעב וחסר אונים נמצא בטיפול שירותי הרווחה. אתמול היא פונתה לבית החולים על ידי שוטרים שפרצו לדירתה בעקבות דיווחי השכנים. אחת השכנות סיפרה ל-ynet: "תינוקות תמיד בוכים, אז לא התרגשנו במיוחד"

טרגדיה בחיפה: האם שגססה ליד תינוקה הממרר בבכי, מתה הבוקר (יום ב') ממחלת הסרטן בבית החולים רמב"ם בחיפה. כעת, תינוקהּ שבמשך יומיים בכה רעב וחסר אונים, הפך ליתום מאם ונמצא בטיפול שירותי הרווחה.

 

האישה בת 32 הגיעה לארץ מאוקראינה לפני כמה שנים יחד עם בעלה. היא נפרדה מהבעל אך המשיכה להתגורר בארץ. לפני כשנה וחצי, חלתה בסרטן העור. מבית החולים רמב"ם נמסר כי לא התמידה בטיפולים משום שלא הייתה בעלת מעמד חוקי בישראל וחששה שתיעצר.  

הכניסה לבית שבו נמצאה האם (צילום: דורון גולן)

 

שכניה לבניין ברחוב הזית 4 סיפרו שהתגוררה שם קרוב לארבע שנים. "במוצאי שבת ישבנו בחצר ושמענו את התינוק בוכה במשך זמן רב. התפלאנו שאף אחד לא ניגש אליו, אבל תינוקות תמיד בוכים, אז לא התרגשנו במיוחד", סיפרה השכנה, שולה עטר. "אתמול לא היינו בבית ורק כאשר חזרנו שמענו שמצאו את האמא מחוסרת הכרה. היא אישה נחמדה אבל לא שמרה על קשר עם השכנים".

 

אתמול בשעות הבוקר הוזעקו שוטרי סיור בתחנת חיפה לבניין מגורים ברחוב הזית לאחר ששכנים במקום התלוננו על יבבות פעוט שנשמעו מאחת הדירות במהלך שתי יממות. כאשר הגיעו השוטרים למקום, התברר כי מקור הבכי באחת הדירות שהייתה סגורה אך לא נעולה. השוטרים איתרו תינוק כבן חודשיים שוכב ליד אימו ובוכה. האם, שלקתה במחלה קשה, היתה לצידו בהכרה מעורפלת.

 

ראש מדור סיור במשטרת חיפה, סגן ניצב יוסי חמו, סיפר אתמול ל-ynet: "כשהשוטרים נכנסו פנימה הם הבחינו שפניו וגופו של התינוק היו כחולים. האם, ככל הנראה חד-הורית, לא תקשרה עמם, וגם צוות מד"א שהוזעק למקום לא הצליח ליצור עמה קשר. היא פונתה לבית החולים רמב"ם בחיפה להמשך טיפול, התינוק הואכל על ידי השוטרים, שהמתינו עד להגעתה של עובדת סוציאלית מטעם שירותי הרווחה בעירייה".

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכניסה לבית בחיפה
הכניסה לבית בחיפה
צילום: דורון גולן
מומלצים