שתף קטע נבחר

קראמבל - הקינוח הכי מהיר שיש

קראמבל, קינוח אנגלי מסורתי, הוא אחד הקינוחים הכי פשוטים וקלי הכנה שתפגשו - חותכים תפוחים, מכסים אותם בפירורי בצק, מכניסים לתנור ותוך 45 דקות מקבלים קינוח מצוין

אין תענוג גדול מלאכול פירות חמים, אפויים, מכוסים בצק פירורים בטעם חמאה. עוגה זו, המכונה באנגליה "קראמבל", אכלתי ב"קפה ג'ו" בתל-אביב, שם מכינה אותה סוזן פרידמן. סוד המשיכה של מתכונים מסוג זה הוא בפשטות הכנתם: חותכים כמה תפוחים, ומכסים בפירורי בצק שמכינים תוך דקות ספורות. מתכונים ותיקים אלו פופולריים מאוד תמיד כי הם מעוררים רגשות חמים של בית, לא דורשים השקעה או דיוק מרביים, ובנוסף, הם דלי קלוריות.

 

קראמבל תפוחים

המרכיבים:

לבצק (10 מנות):

1/4 1 כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למלית:

8-7 תפוחים מסוג "גרנד", קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ (750 גרם)

1 כף מיץ לימון טרי

1/3 כוס סוכר

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון

2 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות (לא חובה)

 

הכלים: תבנית פיירקס עגולה ועמוקה, בקוטר כ-25 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועות "הפסק - הפעל" רק עד לקבלת תערובת של פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.
  2. המלית: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  3. בקערה גדולה מערבבים את פרוסות התפוחים עם מיץ הלימון. בקערית קטנה מערבבים את הסוכר עם הקינמון ואגוז המוסקט. מוסיפים את תערובת הסוכר והתבלינים לתערובת התפוחים, ומערבבים היטב.
  4. מעבירים את התפוחים לתבנית. מפזרים את קוביות החמאה מעל התפוחים, ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה.
  5. אופים 45-40 דקות עד שהתפוחים רכים והבצק בצבע זהוב-שחום. במשך 15 הדקות האחרונות של האפייה, מניחים מעל העוגה נייר אלומיניום רופף (כדי שהבצק לא ישחים מדי).
  6. ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קצפת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילם: בילי ואבירם
מוכן תוך פחות משעה. קראמבל תפוחים
צילם: בילי ואבירם
מומלצים