שתף קטע נבחר

הנגבי: אמשיך לעמוד בראש ועדת חוץ וביטחון

למרות כתב האישום בפרשת המינויים שמייחס לצחי הנגבי עבירות של מירמה והפרת אמונים, שוחד בחירות, מסירת עדות שקר ושבועת שקר - הוא הודיע כי אינו מתכוון להתפטר מתפקידיו כיושב ראש ועדת חוץ וביטחון. חברי כנסת הגיבו בנחרצות ודרשו ממנו להשעות עצמו מהתפקיד

חבר הכנסת צחי הנגבי הודיע בצהריים (יום ב') כי למרות הגשת כתב האישום נגדו בפרשת המינויים, הוא ימשיך לעמוד בראש ועדת החוץ וביטחון של הכנסת. לדבריו, בעניין זה הוא נסמך על חוות הדעת של עורך דינו, יעקב וינרוט שכתב כי "אין כל קשר בין המעשים המיוחסים לח"כ הנגבי בכתב האישום לבין תפקידו בוועדה. לו היו מיוחסות להנגבי עבירות כנגד ביטחון המדינה, ניתן היה להבין את פשר הפניות להדחתו".

 

וינרוט הוסיף: "נבקש להזכיר את קיומה של חזקת החפות, החלה גם על ח"כ הנגבי, שכחבר ממשלה כבר שילם מחיר כבד בגין ההליך המשפטי הצפוי להתנהל כנגדו כשפרש מכהונתו כשר לבטחון פנים בספטמבר 2004".

 

בתגובה להחלטה להגיש נגדו כתב אישום, אמר הנגבי ל-ynet: "אני שמח שסוף סוף מתחיל ההליך המשפטי שנגרר והתעכב לאורך שנים. לכתב האישום אין כל בסיס. אני משוכנע שבמהלך הדיונים יוכח כי בתקופת כהונתי במשרד לאיכות הסביבה לא נעשתה שום פעולה שונה מכפי שנהגו עשרות שנים בעשרות ממשלות לאורך עשרות שנים".

 

ד"ר סוזי נבות, מומחית למשפט חוקתי מהמסלול האקדמי - המכללה למינהל, מסבירה כי מבחינה משפטית הנגבי יכול להמשיך ולשמש חבר כנסת, ואף להמשיך ולשמש כיו"ר ועדת חוץ ובטחון. על פי החוק, אפשר להשעות חבר כנסת רק מרגע שהורשע בעבירה פלילית, אם יש בעבירה שהורשע משום קלון.

 

נבות מוסיפה כי עם זאת, על פי תקנון הכנסת, לוועדת הכנסת יש סמכות להשעות יושב ראש של ועדה אם מתקיימים נגדו הליכים פליליים (גם אם עדיין לא הורשע), וזאת עד לסיום ההליכים נגדו. זאת, מתוך ההכרה שבעלי "תפקידים מיוחדים" - כמו יושבי ראש ועדות - מחויבים בסטנדרטים שונים ואף גבוהים יותר מזה של חבר כנסת רגיל.

 

באולם הכנסת נשמעו תגובות נחרצות להגשת כתב האישום. חבר הכנסת אורי אריאל (איחוד לאומי) אמר: "אני מאחל לצחי הנגבי שיצא זכאי מכתב האישום, אבל עד אז אני קורא לו להשעות עצמו מתפקידו כיו"ר ועדת חוץ וביטחון, ולהנהיג בכנסת נורמות מוסר ראויות לאנשי ציבור".

 

חבר הכנסת אבשלום וילן (מרצ-יחד) קרא לצחי הנגבי להשעות את חברותו בכנסת עד לגמר משפטו, "לצאת לחופשה ובכך לקבוע נורמה ראויה של התנהגות איש ציבור. הוא הוסיף כי "כתב האישום הוא צעד ראשון בדרך לניקוי האורוות ממינויים פוליטיים נלוזים". 

  

בתנועה לאיכות השלטון אמרו כי "בכתב האישום יש מסר עקרוני חשוב שלפיו הפיכת שירות הציבור לבנק למינויים וטובות הנאה למקורבים, מהווה עבירה פלילית שיש להוקיעה". בתנועה דרשו מוועדת הכנסת להפסיק את כהונתו של ח"כ הנגבי כיושב ראש ועדת החוץ והביטחון בכנסת ללא כל דיחוי.

 

לעומת אלו שקראו להנגבי להתפטר או להשהות את עצמו מתפקידו, אמר ממלא מקום יו"ר ועדת חוץ וביטחון, חבר הכנסת עותניאל שנלר (קדימה), כי "דווקא בעת הזו, נכון להפסיק את מחול החרבות ולתת לאדם הנכון להמשיך לשרת בתפקיד הנכון. תקדים חבר הכנסת פנחסי בוועדת הכנסת קובע בצורה חד משמעית, כי בראש ועדת חוץ וביטחון יעמוד אחד עד שטחנות המשפט יסיימו עבודתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הנגבי. לא מוותר על הכיסא
צילום: גיל יוחנן
צילום: גבי מנשה
וילן. ניקוי אורוות
צילום: גבי מנשה
צילום: גיל יוחנן
אריאל. נחוצות נורמות ראויות
צילום: גיל יוחנן
צילום: אלי אלגרט
שנלר. להפסיק את מחול החרבות
צילום: אלי אלגרט
מומלצים