שתף קטע נבחר

  • מרושתים

האתגר של השנים הבאות: גלובליזציה 3.0, ווב 2.0

בכנס על ווב 2.0 ומדעי החברה שנערך ברודוס, הצגתי את המחקר שלי מטעם האוניברסיטה הפתוחה, על אודות ארבעת הגורמים החשובים ביותר בראשית המאה ה21: הטכנולוגיות הדיגיטליות שמאפשרות את הארגון מחוסר האגו. גלובליזציה 3.0 שמובילה לניצחון כלכלי של המזרח על המערב. הדמוגרפיה שבה יהיו יותר עגלות זקנים מאשר עגלות תינוקות. הפרדיגמה של ניהול מדינות ועסקים תוך עוורון והתעלמות משלושת השינויים הנ"ל.

  

1. הארגון מחוסר האגו. הטכנולוגיות הדיגיטליות הגיעו כיום לשיאן בגישות של ווב 2.0 ושל SOA שעיקרן הוא שיתוף ומודולריות. הגישה הראשונה רלבנטית בתחום הצרכני והגישה השנייה רלבנטית בתחום הארגוני. שתיהן מצריכות שינוי יסודי של זהות המנהל וזהות הארגון. שינוי זה עיקרו צמצום וטשטוש הזהות האישית והארגונית, על מנת להתמזג טוב יותר עם הסביבות החדשות והבלתי צפויות של המאה ה21. 

 

2. גלובליזציה 3.0: לראשונה במאתיים השנים האחרונות, המזרח (סין והודו) עומד להשיג את המערב (ארה"ב ואירופה) מבחינה כלכלית. הגלובליזציה משנה את יחסי הכוח העולמיים בתחומי הכלכלה והפוליטיקה. לראשונה מאז ראשית העידן המודרני-תעשייתי בסוף המאה ה18, החל משנת 2000 בערך, כשהחל העידן הפוסטמודרני-דיגיטלי, העולם השלישי עומד לעבור מבחינה כלכלית את העולם הראשון. להלן נתונים מרשימים: 

 

3. דמוגרפיה. אנו נראה ברחובות יותר עגלות קשישים מאשר עגלות תינוקות. הדמוגרפיה גם היא מפסיקה להיות מודרנית והופכת להיות פוסטמודרנית. דור הבייבי-בומרס הופך להיות דור הבומרנג. מאז ראשית המהפכה התעשייתית במאה ה18, פריון הילודה הלך וגדל. בסוף המאה ה20 הפריון עצר ברוב מדינות העולם. במקום זה, תוחלת החיים עלתה בקצב מסחרר ולכן מספר הגמלאים עומד לעבור את מספר התלמידים והסטודנטים.  

 

4. פרידיגמה. הרגולציה של ארה"ב בעידן בוש מבוססת על עיוורון מוחלט לגבי שלושת השינויים הנ"ל. ישראל לוקה באותו עיוורון. בעשור האחרון שבו התל"ג שלה דורך במקום סביב 18.000 דולר לנפש, אירלנד הכפילה אותו לכ-32.00 דולר לנפש.  

 

בפוסט הבא בבלוג זה, אציג את השיטה להתמודדות עם כל ארבעת הגורמים הללו: שיטת Innovation, Data and Networks – ID@N

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר אשר עידן. לחצו על התמונה לביוגרפיה
מומלצים