שתף קטע נבחר

עלו ברשת: נחלת בנימין ברשת

המשפחתית המתפרקת, חמיצר - הבלוג, איך בונים גורד, דואט בספריה הציבורית, עושים כסף במייל, ישראל על הסרגל וגם: שנה טובה מנסראללה

פייבוריט: הבריאות שלי

 

החזון להקמת "הבריאות שלי" התגבש אצל גאולה חיים כאשר אביה חלה בסרטן המעי הגס, נדרש לניתוח מסוכן, והיא התקשתה לאתר רופאים

 שהמומחיות שלהם מתאימה ספציפית למחלה שלו לצורך קבלת חוות דעת שנייה. בעקבות הניסיון האישי שלה, החליטה לחולל שינוי תפיסתי וחברתי בכל הנוגע לאיתור מידע רפואי, ויזמה את הקמת האתר הייחודי הזה, שמציג מידע מפורט אודות כ-20 אלף רופאים מומחים בישראל, ועוד אלפי ספקים של שירותים רפואיים.

 

האתר שימושי מאוד, והוא מאפשר קבלת מידע רפואי מהמאגר הקיים, או איתור מהיר ופשוט של רופא מומחה בכל תחום וכן קשר ישיר איתו.

 

מנוע החיפוש באתר מאפשר שאילתות לפי חתכים שונים של פעילות, התאמת מומחה לשם של מחלה, הגדרות רפואיות בסטנדרטים העולמיים. מייד אחרי החגים יופעל באתר גם מרכז תמיכה אנושי, במסגרתו יענו עשרה נציגים מקצועיים לשאלות הגולשים. טוב שיש אתר כזה, ורק שלא נזדקק לו.

 

ת"א למיטיבי לכת

שני אתרים תל אביביים שהושקו בשבוע שעבר:

 

נחלת בנימין – אתר יפהפה ואיכותי ליריד האמנים המתארח במדרחוב נחלת

 בנימין. היריד הוותיק, הפועל בכל שלישי ושישי, מתמקד רק בעבודות יד, ומאפשר לציבור להכיר את האמן שיצר אותן. האתר של עמותת האמנים מספק מידע לרקע על היריד, ובמקביל מקצה "דוכן וירטואלי" לכל אחד מהאמנים המשתתפים ביריד, ובכך הוא מאפשר לו למכור את עבודותיו גם ברשת. התוצאה: מעין קניון מקוון ואסתטי של גלריות ועבודות יד.

 

הארכיון העירוני – אתר חדש ויפה לארכיון העירוני של עיריית תל אביב יפו,

 שמביא מידע רב על תולדות העיר, מאות מסמכים עירוניים היסטוריים, ומאות צילומים נדירים. בארכיון המקוון מוצגים מוסדות ואתרים מאז ראשית ההתאגדות הציבורית "אחוזת בית" ב-1906, כולל תמונות בשלבי הקמתם. דוגמאות: כיכר דיזנגוף, הטיילת, ובניין עיריית ת"א. יפה.

 

טכנולוגיה פלוס

כמה קישורים לקישוטים טכנולוגיים חדשים:

 

בטא-מרקר – אתר ישראלי חדש שהקימה ומפעילה מאיה אלחלל משלב

 בין תפיסת אתרי ה"דיג" (שמציגים היררכיה של תכנים הנקבעת על פי דירוג המשתמשים), עם תפישת הרשת החברתית (שחבריה מנהלים כרטיסים אישיים רבי תוכן, ויוצרים סביבם מעגל מקצועי וחברתי) – ובמקביל, מציעה לציבור הגולשים לבוא בהמוניו ולבחון את המאגר הגדול של תוכנות חינם שמעלים לאתר החברים בו.

 

החברות ב"בטא-מרקר" מיועדת למפתחי תוכנה, שמוזמנים להציג בו תוכנות ופיצ'רים טכנולוגיים שימושיים שפיתחו, אותם הגולשים מדרגים על פי מידת העניין וההערכה במתכונת אתרי "דיג". כך נשארות התוכנות היותר פופולריות במקומות הראשונים במאגר – ונחשפות להרבה אנשים, שמורידים חינם המון פיצ'רים קטנים לחיים יותר קלים.

 

פיי-מייל – אם מעולם לא הבנתם מה יוצא לכם ממיליון המיילים שגודשים לכם

 את התיבה – הנה שירות חדש שיכול לספק לכם תשובה חלקית: כסף. פיי-מייל היא תוכנה המאפשרת לכם להרוויח כסף מהפצת פרסומות על גבי האימיילים שאתם שולחים לחברים שלכם. על כל קליק שחבר שלכם הקליק – אתם מרוויחים כסף. מצד אחד זו באמת עבודה לא קשה. מצד שני – אחרי יומיים לא יהיו לכם חברים. (שלח: רוני).

 

ישראלי על הסרגל – בין הציונים לשבח בתחרות "גוגל-דסקטופ", בה הציעו

 גולשים ומפתחים מכל העולם להוסיף תוכנות קטנות ושימושיות לסרגל הכלים של גוגל יש גם ישראלי אחד, אילן בר-מגן, שפיתח מקלדת וירטואלית ל-12 שפות. כבוד. (שלח: אסף ברמן).

 

ויסטה, שלום – והסרטון הזה סוקר כמה מהפיצ'רים היפים והשימושיים שמציעה ויסטה, מערכת ההפעלה החדשה והמבטיחה של מיקרוסופט. (שלח: ליאור קליין).

 

חדש בטיוב

סרטונים, דאחקות וסתם קטעי וידאו להנאתכם – מבחר שבועי מאתרי הווידאו בארץ ובעולם:

 

פראנגסטגרופ – בזכות יו-טיוב היכרנו את פראנגסטגרופ, קבוצת אמנים מקורית

 ונפלאה, שהקהל שלה מעולם לא הוזמן להופעות שלה, והעיקרון שלה הוא ליצור מופעי פתע במקומות מאוד לא שגרתיים.

 

הסולן, מייק בארי, נותן את קולו בסולו בלתי נשכח, ואליו מצטרפים אמני הקבוצה. מקבץ קטן מההופעות הלא צפויות שלהם קיים באתר שהם מפעילים, אולם את ההופעות המדליקות באמת אפשר למצוא ביו-טיוב, וכל אחת מהן מוזרה ונפלאה באותה המידה. הנה דוגמאות:

 

דואט רומנטי בספריה הציבורית.

קטע שירה ומשחק יפהפה באמצע הרצאה בפקולטה לכימיה של אוניברסיטת קולומביה (שלח: איתן כספי).

 

ג'קאסס מקומי – וב"היפ" תוכלו לפגוש חבורת דבילים שמנסים למתוח את הגבולות ברוח ג'קאסס הפיגורי של אם-טי-וי. הסוגיה כאן היא איך מרגיש מי שמתעופף מנדנדה ונוחת על גופו של החבר שלו. אל תנסו את זה ברחוב.

 

צ'יקי וענונו – רועי (צ'יקי) ארד יוצא לירושלים, עובר את מחסום קלנדיה ומתארח לתגלחת בכיכר אל מנאר ברמאללה. וכפי שאפשר לצפות מארד, זה לא הדבר היחיד המוזר בסרטון הזה. מי שמצליח להתחבר להומור שלו יראה בזה יצירה פוליטית חכמה. יתר העולם ימשיך לגרד בראש ממבוכה.

 

פאסט-פורוורד – עוד לפני שהתרגלנו לליפסינק המזעזע-אך-משעשע (תזכורת: "היי" הישראלי של הפיקסיז), וכבר מבעבעת בשרתי הווידאו הצעקה האחרונה: ליפסינק בפאסט-פורוורד – כלומר אותם שירים, אותן תנועות, רק במהירות גבוהה מאוד. בכתובת למעלה יש גירסה מקומית ומואצת ל-Such a lovely day, והנה עוד שתי דוגמאות מ"פליקס":

 

 

מכונית המחר – שימו לב לדבר הזה, שמזכיר מכונית בצורתו החיצונית, אבל מבט מעמיק בקרביים שלו מוכיח שפרט לכך אין שום דימיון בין המשפחתית שלנו לבין הג'י-אם היי ווייר, מכונית הקונספט המדהימה של ג'נרל מוטורס - חשמלית, ממוחשבת, ניתנת לפירוק ולהרכבה במתכונת משפחתית או מסחרית,


 מר מטריד

 שולטת בדרך ובנהג באמצעות מחשב ויש כמוה רק אחת בעולם. טוב, בגלל זה היא עולה כ-5 מיליון ליש"ט. (שלחה: ריטה גפן).

 

מר מטריד – סרטון פלאשי בפליקס, המארח את תחרות "מר מטריד" הישראלי. המועמדים: נשיא, שר ושחקן עבר ידוע. אפרופו אותו שחקן עבר, באותו אתר יש גם גרסה לא פחות מטרידה ל"בלי סודות" המיתולוגית. הנה.

 

המדליקיה

כמה לינקים שאפשר לחיות בלעדיהם, אבל אפשר גם לחייך איתם:

 

צוררים מברכים – ואם לא הספקתם לברך לרגל חגי תשרי, מדוע לא תשלחו לחבריכם את הצורר השנוא עליכם לחג?

 

שחר רונן יצר את "צוררים", אתר

 פלאש יפהפה ומצחיק, שמאפשר לגולשים להשתמש בצורר השנוא עליהם כיונת דואר אלקטרונית למשלוח ברכות לחברים. צוררי הצמרת הם הטרוריסט אוסאמה בן-לאדן, הנשיא האיראני אחמדיניג'אד, הנשיא הסורי אסד ומנהיג החיזבאללה נסראללה. ויש גם צוררון מפרופיל נמוך יותר – הנשיא הצרפתי ז'אק שיראק, שמסביר שם בפלאש "אני לא צורר, אני צוררפתי..".

 

הבלוג של גיורא – נישא על גלי ההצלחה הענקיים של הסדרה גם היוצר של "השמיניה", גאון-הפורמטים הצעיר גיורא חמיצר, הפך אליל ילדים.

 

אם לשפוט על פי מידת העניין שהוא מעורר בפורומים ובאתרי ילדים – הממציא של משחקי טלוויזיה וסדרות כבר לא יכול לצאת מהבית בלי שעדת מעריצים תזהה אותו ותרדוף אחריו לבקש חתימות. אז כדי להזין את הסקרנות והעניין של הקהל הצעיר באופן מסודר - עכשיו יש לגיורא גם בלוג שבו הוא מספר על עצמו ועל הסדרה.

 

גורדי שחקים - הוא אחד מאתרי הידע היפים והמעניינים ביותר שהושקו השנה. הוא הוקם במסגרת האתרים של "עמלנט" למען תלמידי בניה ואדריכלות, והוא אחיו הקטן של אתר הגשרים שהשיקה הרשת לפני כמה חודשים. האתר מציג את הבעיות והאתגרים שעמדו בפני המתכננים והמקימים של עשרת גורדי השחקים הגבוהים בעולם, ומביא גם גלריות של תמונות היסטוריות משלבי הבנייה השונים. את האתר עורכת רפאלה בלס.

 

קישטא חדובל – נגה וברק, צמד גאוני הרשת חובבי החתולים שמסתתר מאחורי האתר הכי חמוד ומקורי בארץ, שב לתת בראש אחרי שנת קיץ ממושכת, מוכשר ויצירתי מתמיד. קישטא, למי שלא יודע, הוקם על מנת לייצג את חתולי הרחוב בפני אטימות לבם של ראשי רשויות מנוכרים או סתם אנשים רעים, והוא עושה זאת בפלאש, בווידאו ובתכנים חמודים ביותר.

 

לקראת השנה החדשה מציגים לפניכם נגה וברק את "חדובל", מין דובי-חתול שכל בלטה היא מיטה פוטנציאלית בשבילו, את "סמבה-מיאו לארץ ישראל', תשדיר לטיני-ציוני לוהט נגד חוק העזר העירוני בראשל"צ שלא מאפשר להאכיל חתולי רחוב, ועוד מיאו חתולה.

 

הערה: ייתכן כי חלק מהאתרים לא יהיו זמינים עקב עומס של גולשים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים