מכבי ת"א לא לבד: בארסה הדהימה את פילי
אייברסון וחבריו באו לטייל ומצאו עצמם מנוצחים בברצלונה 104:99, סן אנטוניו לעומת זאת שייטה לניצחון 90:115 על וילרבאן לפני המפגש מול מכבי ת"א ביום ראשון. צסק"א הביסה את חימקי 78:94. נצחונות לשיבק וגרשון, הפסד מפתיע לשרון דרוקר
בעונה שעברה היתה זאת מכבי תל אביב שעשתה היסטוריה כשניצחה את טורונטו ראפטורס. הערב (ה') הצליחה ברצלונה לשחזר את ההישג, גם אם עשתה זאת באולמה הביתי, כשגברה על פילדלפיה 76' בתוצאה 99:104 ב'פלאו סאן ג'ורדי'. סן אנטוניו ספארס שמרה על הכבוד האמריקני עם ניצחון חד צדדי בצרפת 90:115 על וילרבאן.
יש שוב להדגיש ולומר, הקבוצות האמריקניות רק התחילו להתאמן בשבוע האחרון, אחרי מנוחה מוחלטת של כמעט חצי שנה. המסעות שלהן לאירופה מנוצלות בעיקר לטובת יחסי ציבור של ה-NBA ופחות לטובת הכנות מקצועיות לעונה המפרכת ולמרות זאת, הישגה של בארסה ראוי לציון. הקבוצה הספרדית שלטה במשחק לכל אורכו ובעזרת תכנית המשחק של דושקו איבנוביץ' הצליחה לנטרל את משחקם הסוליסטי של האורחים, שגם לא ממש באו לשמור בהגנה.

קורבר ואיבן מקפארלין לא מצליחים לעצור את מריו קאסון מבארסה (איי.פי)
המשחק היה צמוד מאוד ולהפסקה ירדו שתי הקבוצות בשיוויון 51:51. ברבע הרביעי פיצחו חואן נבארו וג'יאנלוקה באסילה את ההגנה של הסיקסרס ללא בעיות עם קליעות מבחוץ. אלן אייברסון ניסה להציל את המצב במבצעים אישיים, אך לא הצליח בכך ונאלץ לרדת מנוצח ומבויש עם חבריו. הרבו לקלוע למארחים: נבארו 20, באסילה 17, יאקה לקוביץ' 16, מיכאליס קאקיוזיס 15, פראן ואסקס 13 ודניס מרקונאטו 10. הרבו לקלוע לאורחים: סמואל דלמברט 19, כריס וובר 17, אייברסון ואנדרה איגואדאלה 15 כל אחד וקייל קורבר 14.
בעוד הסיקסרס מסתבכים בברצלונה, השתעשעו הספארס בליון עם וילרבאן, אותה הביסו כאמור 90:115. רואן בארט מיודענו הרשים עם 22 נקודות וגם לורן פוארה תרם 15 נקודות, אולם לא היה בכך כדי לעצור את האורחים, שבוודאי נעזרו בניסיון האירופי של עמנואל ג'ינובילי וטוני פארקר כדי להימנע מהפתעות כמו זו בספרד. הספארס מתכוננים למבחן הבא שלהם והיותר רציני ביום ראשון בברסי מול מכבי תל אביב, שהביסה הערב את קלימאמיו בולוניה 67:93 בפאריז. הרבו לקלוע לספארס: טוני פארקר 27, טים דאנקן 17 וברנט בארי 12.
פרויקט המסע האירופי של ה-NBA נפתח דווקא במוסקבה, בדרבי בין אלופת אירופה צסק"א ליריבתה העירונית חימקי, סגנית אלופת היורוקאפ. בסופו של המפגש, היו ההבדלים בין שתי הקבוצות ברורים. צסק"א סיימה עם ניצחון ענק 78:94.
מאמן צסק"א אטורה מסינה שמח לקלוט בחזרה את הפורוורד דייויד אנדרסן שהתאושש מפציעתו הקשה ותרם 10 נקודות ו-11 ריבאונדים. הרבו לקלוע לצסק"א: מתיאס סמודיש ותומאס ואן דן שפיגל 14 כל אחד, ניקיטה קורבאנוב וטראג'ן לאנגון 12 כל אחד, ג'יי.אר. הולדן 11 (6 חטיפות). הרבו לקלוע לחימקי: מלווין בוקר 17, אוסק טורס (9 ריב') ורובן וולקוביסקי 11 כל אחד וג'יאנמרקו פוצקו 10.

ואן דן שפיגל מצסק"א מול טורס מחימקי. אולי הקליפרס יהוו תחרות (איי.פי)
בינתיים ממשיכים באירופה את הצעדים הראשונים במסגרות הרשמיות וכך גם הנציגים של הכדורסל הישראלי. כך למשל בבלגיה, אריק שיבק הוביל את קבוצתו אנטוורפן לניצחון שני העונה 78:91 בבית על אוסטנד בדרך למקום הראשון בטבלה. גור שלף שיחק 19 דקות עבור שיבק וסיים עם 6 נקודות (3 מ-3 מהשדה), 6 אסיסטים ו-2 ריבאונדים. הרבו לקלוע לאנטוורפן: מלאדן סקולארץ' 29 ואד נורבל 16. הרבו לקלוע לאורחים: אריק היקס 20 (9 ריב').
הליגה היוונית עדיין לא נפתחה אך פיני גרשון מנסה להתמודד עם משבר קדם העונה, שהתחיל עם פציעת ארווידאס מאציאוסקאס וההפסד לפנאתינייקוס בגביע. המאמן הישראלי בינתיים ידע קצת נחת עם ניצחון אולימפיאקוס פיראוס על לוקה פאביצ'ב'יץ' ופאניוניוס אתונה 72:82 במשחק אימון. הרבו לקלוע ל'אדומים': הנרי דומרקאנט 18, ראיין סטאק 17, אלכס אקר 12 ופנאיוטיס ואסיליידיס 10. הרבו לקלוע לפאניניוס: אנדרה האטסון 19.
בינתיים, פנאתינייקוס הבטיחה למעשה את העפלתה לגמר הגביע היווני לאחר שהביסה בביתה את מארוסי 75:108. משחק הגומלין בין הקבוצות ייערך ביום א'. במהלך המשחק שהתנהל בפני יציעים ריקים, הטביע מייק באטיסט וניפץ את הסל. המשחק הופסק לכמה דקות, עד שהוחלף הלוח. האלופה הגיעה במהלך המשחק להפרש שיא של 47 נקודות. הירבו לפאו: טוני דלק 19, סאני בצ'ירוביץ' 18, רמונאס שישקאוסקאס 12. למארוסי: אלכסיס קיריציס 24.
בניגוד להצלחתם של שיבק וגרשון, דווקא שרון דרוקר נחל הפסד חוץ מפתיע עם לייטובוס ריטאס וילנה בלטביה 78:77 לא.ס.ק. ריגה, במסגרת הליגה הבאלטית. הרבו לקלוע למארחים: סטפונאס בארבראוסקאס 27 וקרטיס מילאג' 24.
רכזה הישראלי של בי.סי. קייב, אבי סוכר, ערך הופעת בכורה בניצחון החוץ של קבוצתה 79:101 על פוליטכניק בסיבוב הראשון בליגה האוקראינית. סוכר שותף 11 דקות וסיים עם 2 נקודות (1 מ-2 לשתיים), 4 ריבאונדים ואסיסט. הרבו לקלוע לקייב: אארון לוקאס 22 (8 אסיסטים) ומילאן דוז'ט 17.