בריטי הודה בתכנון פיגועים בארה"ב ובבריטניה
דהירן בארוט, שנעצר לפני שנתיים, הודה היום כי תיכנן לבצע פיגועים בבריטניה ובארה"ב. בין היתר התכוון בארוט לפגוע בבורסה לניירות ערך בניו יורק ובמטה קרן המטבע הבינלאומית, וכן לבנות "פצצה מלוכלכת". ארה"ב סבורה כי בארוט הוא בכיר בארגון אל-קאעידה, אך בידי התביעה אין ראיות לכך שפעילותו נתמכה בידי ארגון טרור כלשהו
גבר בריטי הודה היום (יום ה') בבית המשפט כי תיכנן לפוצץ כמה אתרים בארצות הברית - בהם מטה קרן המטבע הבינלאומית בוושינגטון והבורסה לניירות ערך של ניו יורק. דהירן בארוט, בן 32, המכונה גם עיסא אל-הינדי, נאשם בקשירת קשר לביצוע רצח - עבירה שגזר הדין המקסימלי עליה הוא מאסר עולם. "אני מודה באשמה", אמר בארוט בקול ברור בבית הדין המלכותי של ווליץ'.
התובעים אמרו כי בארוט, שנעצר ב-2004, תיכנן לבצע פיגועים בארה"ב וגם על אדמת בריטניה. התובע אדוארד לאוסון ציין כי בארוט התכוון "לפוצץ אתרים אלה בלי התראה מכוונת. הוא תיכנן להרוג אנשים רבים ככל שיוכל". גורמי ביטחון בארה"ב סבורים כי בארוט הוא פעיל בכיר בארגון אל-קאעידה.
אתרים נוספים שבהם התכוון בארוט לפגוע היו מטה הבנק העולמי בוושינגטון, בניין חברת סיטיגרופ בניו יורק, ובניין פרודנשל בניוארק, ניו ג'רזי. בבריטניה, תיכנן בארוט להעמיס מיכלי גז על שלוש לימוזינות, ולפוצצן בחניונים תת-קרקעיים. פרטי המזימה התגלו על מחשבו האישי של בארוט לאחר מעצרו באוגוסט 2004.
לאוסון ציין כי מלבד פיגוע הלימוזינות המתוכנן, התכוון בארוט לבצע פיגועים נוספים בבריטניה, הכוללים שימוש בפצצה מלוכלכת ובחומרים רדיואקטיביים, שנועדו לגרום "לבהלה, לפאניקה ולתוהו-ובוהו", ולפגוע בכ-500 בני אדם, כלשונו. עם זאת, ההגנה במשפט טוענת כי במזימה זו לא התכוון בארוט להרוג איש.
לאוסון ציין כי בידי התביעה אין כל ראיה שתוכל לסתור את טענת ההגנה, לפיה בארוט לא קיבל מימון מאף ארגון טרור כדי לבצע את תוכניותיו הרצחניות. בארוט הקשיב להקראת כתב האישום בפנים חתומות, ולא הסגיר כל רגש כאשר הודה באשמה. השופט ניל באטרפילד דחה את מתן גזר הדין עד להודעה חדשה.