שתף קטע נבחר

בולגריה: סיבוב שני בבחירות בגלל מיעוט מצביעים

נשיאה המכהן של בולגריה גאורגי פרבאנוב יתמודד בסיבוב שני בבחירות לנשיאות מול המנהיג הלאומני וולן סידרוב, לאחר שבתום הבחירות אתמול (א') התברר ששיעור ההצבעה היה נמוך מדי.

 

לאחר ספירת כל הקולות כמעט עולה שפרבאנוב זכה ביותר מ-60 אחוז מהקולות, לעומת רק כ-22 אחוז של יריבו, אולם השניים יאלצו להתמודד זה מול זה ביום ראשון הבא משום שמעט מדי מצביעים מימשו את זכותם. על פי הנתונים, רק 38 אחוז מבעלי זכות הבחירה הגיעו לקלפיות - ולא 50 האחוזים הנדרשים על פי חוק כדי להעניק לבחירות תוקף רשמי.

 

אם ייזכה פרבאנוב בסיבוב השני - כצפוי - הוא יהיה הנשיא הבולגרי הראשון שזוכה בכהונה שניה, ואולם יצויין כי בדומה לישראל, הנשיא הוא דמות סמלית והסמכות הביצועית נופלת בחלקו של ראש הממשלה.

 

פרבאנוב פועל על מנת להגדיל את הבולטות ולשפר את הדימוי של בולגריה לקראת כניסתה כחברה באיחוד האירופי ובנאט"ו בינואר. יריבו סידרוב הוא דמות פופולרית, בעיקר בקרב השכבות החלשות ותוקף את הממשלה בשל תוכניות ההפרטה שלה.

 

פרשנים אמרו ששיעור ההצבעה הנמוך קשור להכנסה הנמוכה במגזרים גדולים של הציבור הבולגרי ואכזבה מתפקודה הכלכלי של הממשלה, והרפורמות החברתיות שהיא מקדמת.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צפוי לנצח. פרבאנוב
צפוי לנצח. פרבאנוב
צילום: איי פי
מומלצים