שתף קטע נבחר

המדריך לנוסעים עם מוגבלויות

נסיעה לחו"ל עם כיסא גלגלים היא לא דבר פשוט, אך אפשרי. על מנת לעזור לכם לארגן טיול בטוח ונעים אספנו את כל הבירורים שצריך לעשות רגע לפני שמתגלגלים לחופשה מעבר לים

לא קל לתכנן טיול בעולם, זה מצריך הרבה בדיקות והכנות, וכסף. עבור אדם עם מוגבלויות תכנון שכזה קשה הרבה יותר וכולל בירורים נוספים, מעבר לאלה השגרתיים של איזה כסף לקחת, האם לשכור רכב וכמובן אילו אתרים מומלץ לראות.

 

הדרך הפשוטה, אך היותר יקרה, היא להצטרף לטיול מאורגן לאנשים עם מוגבלויות, כשרוב הפרטים כבר מטופלים מראש על ידי החברה. הדרך המסובכת יותר היא לעשות זאת לבד. על מנת להקל עליכם ריכזנו כאן את כל הפרטים אותם יש לבדוק כשאתם מתכננים טיול בחו"ל.

 

להכין את השדה

לאחר שקבעתם יעד וזמן יש להודיע מראש לחברת התעופה כי הינכם נכים ומגיעים לשדה התעופה עם כסא גלגלים. בצורה זו בשדה מוכנים לקראתכם והכל מאורגן, החל מסיוע בכל הסידורים בשדה (למשל דייל המלווה אתכם בכל הדלפקים מבלי לחכות בתורים) ועד להגעה פשוטה ונגישה למטוס והישיבה בו. בדרך זו גם בארץ היעד יחכו לכם מוכנים עם עזרה בכל.

 

  • לבירור פרטים נוספים בעניין, באתר רשות שדות התעופה, לחצו כאן .

 

לבדוק את המלון

טרם היציאה מהארץ עליכם לבדוק טוב איזה מלון כדאי ונגיש לנכים מכל הבחינות. בעיקר חשוב שהחדר יהיה בקומת קרקע או שתהיה מעלית גדולה מספיק לכסא הגלגלים. צריך גם לוודא שיש גישה נוחה למלון - בלי הרבה מדרגות, עם סף דלת נמוך ודלת רחבה מספיק לכניסה עם כסא.

 

לגבי החדר חשוב לוודא שיהיה במלון חדר מותאם לנכים, החל מהגישה אליו ועד לשירותים והאמבטיה. דברים חשובים נוספים עליהם צריך להקפיד: רוחב הדלתות והמסדרונות למעבר בכסא גלגלים, גובה סף דלתות נמוך, גובה מיטה מתאים ומספיק מרחב פנוי בשירותים לכסא. לא יזיק גם לוודא שיהיו ידיות אחיזה בשירותים ושהמקלחת תהיה גדולה מספיק.

 

 

לברר על תחבורה

קודם כל יש לברר האם ניתן להסתדר בתחבורה הציבורית הפועלת ביעד הנבחר והאם היא נגישה מספיק. רוב הרכבות התחתיות ברחבי עולם נגישות לכיסאות גלגלים ובמרבית הארצות המערביות גם האוטובוסים נוחים להסעת אנשים עם מוגבלויות.

 

במידה ותרצו להתנייד עם רכב מושכר, עליכם לוודא שהרכב אכן מותאם למגבלות שלכם. מומלץ לשכור ואן גדול מספיק גם לכסא וגם למלווים, ועדיף שיהיה בו מנוף ומעלית לעליה ולירידה עם הכסא. כמו כן חשוב שיהיה הגה כח ומנגנון ידני וכדאי גם שתהיה ידית תפוח בהגה וכסא מתכוונן, כל אלו יקלו עליכם בעיקר בהתחלה, ויאפשרו לכם לנהוג בביטחה. יש גם אפשרות לשכור קרוואן מרווח שישמש אתכם אפילו ללינה.

 

שימו לב, לעיתים תכופות המשרדים להשכרת רכב לא מודעים לצרכים ותשובה נפוצה היא שאין רכבים מתאימים ולכן מומלץ לפנות לסוכנים המבינים בתיירות נכים או עמותות שיעזרו בעניין. בארה"ב הרבה יותר פשוט לשכור רכב לנכים.

 

 

להוציא רישיון

אל תשכחו להוציא רישיון בינלאומי ותו חנייה בינלאומי לנכה במשרד הרישוי בארץ. התו משמש רק לתקופה המוגבלת בה אתם שוהים בחו"ל ועליכם לוודא שהוא אכן מוכר במקום אליו אתם נוסעים.

 

 

אז לאן נוסעים?

זהו, עכשיו רק נשאר לתכנן את הטיול, וחשוב לברר באתרי האינטרנט של הארצות ואתרי התיירות אלו מקומות נגישים.

למשל בפריז, מוזיאון הלובר לאחר חידושו, נגיש כבר כמעט לגמרי בעזרת מעלית, ורוב היצירות החשובות שמוצגות בו נמצאות בגלריות הנגישות. מגדל אייפל גם הוא נגיש ויש בו מעלית וגם רמפה. המועדונים לידו ומולן רוז', לעומת זאת, פחות נגישים ויש בהם מדרגות בכניסה וגם בפנים, אך ניתן לבקר שם כי הצוות מאוד עוזר. ארמון ורסאי, אחד האתרים היותר יפים בפריז, נגיש גם הוא עד לקומה השנייה והגינות נגישות באופן כללי, אך הדרכים לא סלולות.

 

בלונדון תוכלו לבקר במוזיאון "מאדאם טוסו" בו הגישה נעשית בעזרת מעלית הצוות, ובמוזיאון "פלורנס נטינגייל" הנגיש לחלוטין. ה"טאוור אוף לונדון" לעומת זאת כמעט שאינו נגיש וניתן להגיע רק לחצר ולבניינים בקומת הקרקע.

 

הקולוסיאום באיטליה נגיש חלקית, מלבד כמה מדרגות ויש בו מעלית בקומה הראשונה ובצד הצפוני.

 

ובאירלנד, ארמון דבלין, אחת האטרקציות היותר מרשימות, נגיש ברובו וכולל חניות נכים, רמפה בכניסה, שירותי נכים ומעלית לכל הקומות.

 

  • אתרי אינטרנט מועילים:  

 

http://access-able.com/dbase/index.cfm

 

http://www.accessibleurope.com

 

http://europeforvisitors.com/europe/planner/blp_accessible_countries.htm

 

http://www.disabilitytravel.com/grps_europe

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לטייל כמעט בכל מקום
צילום: איי פי
הלובר. נגיש לחלוטין
צילום: אורן אגמון
מומלצים