שתף קטע נבחר

סוגת מחדשת את זיקוק הסוכר בקרית גת

עשרות שנים אחרי שהפסיקה לזקק סוכר בישראל, מקימה סוגת בית זיקוק חדש, שיעסיק כ-50 עובדים. סוגת תזקק סוכר גולמי גס מברזיל, במקום הסוכר המזוקק שהיא מייבאת כיום מאירופה. ההשקעה - עשרות מיליוני דולרים

חברת המזון סוגת מחדשת את זיקוק הסוכר בקרית גת. סוגת תקים במהלך שנת 2007 בית זיקוק לסוכר, שייכנס לפעולה בסוף השנה הבאה ויעסיק כ-50 עובדים.

 

לפי הערכות, תשקיע סוגת בהקמת בית הזיקוק למעלה מ-40 מיליון דולר. החברה אינה מתכוונת לבקש סיוע ממרכז ההשקעות של משרד התמ"ת.

 

מפעל סוגת קם ב-1956 כמפעל לזיקוק סוכר מסלק הסוכר שגדל בישראל. בשנות ה-70 הפסיקה החברה לייצר את הסוכר והחלה בייבוא סוכר מאירופה. ואולם, האיחוד האירופי נאלץ לאחרונה לבטל את הסובסידיות על תעשיית הסוכר שלו, עקב לחץ שהוטל עליו מארגון הסחר העולמי, וייבוא הסוכר מאירופה מתייקר. עקב כך, החליטה סוגת לייבא סוכר גולמי מברזיל ולזקק אותו בישראל.

 

סוגת תייצר בבית הזיקוק כ-350 טונות סוכר לבן בשנה, על ידי זיקוק של סוכר גולמי. המפעל יהיה מצוייד בטכנולוגיה שתאפשר את הפסקת הייצור בשבתות ובחגים, והסוכר יהיה כשר. סוגת תקים במקום גם תחנת כוח שתפעל חשמל מגז טבעי ותספק את החשמל והאנרגיה של בית הזיקוק.

 

מנכ"ל סוגת בישראל, דיוויד פרנקלין: "זוהי התפתחות מרתקת ומרגשת שתאפשר לנו לספק ללקוחותינו סוכר כשר למהדרין באיכות גבוהה ובמחיר תחרותי ולספק תעסוקה בקרית גת. המפעל יספק את כל צרכי הסוכר שסוגת אורזת ומשווקת בישראל, ובנוסף יאפשר יצוא של סוכר מזוקק לחו"ל".

 

סוגת נמצאת בשליטת תאגיד מן הבינלאומי. החברה עוסקת באריזה ושיווק סוכר, אורז, קטניות ותה ובייצור גרנולה ומוצרי מזון נוספים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל סוגת בקרית גת
צילום: לע"מ
מומלצים