שתף קטע נבחר

שתי הצגות זכו בפסטיבל מסרחיד

"ג'וזפין" ו"סיפורו של סוס" הן הזוכות בפסטיבל המונודרמות בשפה הערבית שנערך בסוף השבוע בעכו

כ-20 אלף איש פקדו במהלך סוף השבוע את פסטיבל הצגות היחיד בשפה הערבית, "מסרחיד", בעכו. רובם של באי הפסטיבל פקדו את מופעי החוצות שנערכו בגני הפסטיבל בעיר העתיקה. מנתוני הנהלת הפסטיבל התפוסה באולמות היתה כמעט מלאה.

 

חבר השופטים בתחרות החליט להעניק השנה את הפרס המרכזי, בסכום עשרת אלפים שקל, לשתי הפקות. ההצגות הזוכות הן "ג'וזפין" מאת רביד דברה, שתורגם לערבית על ידי סאלח עזאם שביים את ההצגה בהשתתפות ענת חדיד, ו"סיפורו של סוס" על פי סיפור מאת טולסטוי בתרגום איאד קיזל ונהד בשיר. את ההצגה, בהשתתפות נהד בשיר, ביים ד"ר אבי ברכר. על חבר השופטים נמנו הסופרת רגאא בכריה, השחקן והבמאי סאלים דאו וד"ר מסעוד חמראן מהחוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה.

 

בנימוקיהם כתבו השופטים: "מדובר בהחלטה לא קלה שבסופה הוחלט לפצל את הפרס בין שתי ההצגות. הפרס מוענק לזוכים על הרצינות בעבודתם, הרמה הגבוהה והאיכותית ועל הקשר הייחודי והבלתי אמצעי שנבנה בין הקהל לבמה תוך גירוי דמיון הצופה". שחקני ההפקות הזוכות קטפו גם את התואר השחקנים הטובים "על נוכחותם המיוחדת והמקורית על הבמה ועל הדיוק בפרטים האמנותיים התלויים בבניית הדמות".

 

ההצגה "ג'וזפין" מגוללת את סיפורה של אשת שוליים, שברירית ומופנמת החיה חיים אפורים ורוקמת מערכת יחסים עם דג קרפיון. בפני הדג היא חושפת את עולמה הפנימי העשיר וההזוי ותוך כדי וידוי מנפצת את בועת חייה. ההצגה "סיפורו של סוס", בהפקת תיאטרון המראות, מתבוננת בעולם דרך נקודת מבטו של סוס הנבדל מאחיו הסוסים בפרוותו המנומרת. דרך סיפורו של הסוס למד הקהל על יחסה של החברה כלפי החריג ועל כפיות הטובה של בני האדם כלפי מי שכוחו תש ומי שתהילתו מאחוריו.

המחזה מבוסס כאמור על הסיפור "חולסטומר" מאת לב טולסטוי.

 

ציון לשבח הוענק לשחקנית מייסה חמיס על עבודתה האיכותית והמאמץ שהשקיעה בהצגה "זאת אני..." שנכתבה בהשראת הרומן אנה קרנינה מאת טולסטוי. את המחזה היוצא למתקפה נגד טולסטוי על יחסו לנשים, כתבה נסרין פאעור.

 

בשלושת ימי הפסטיבל הוצגו 15 הפקות תחרות ומופעים אורחים שעסקו בנושאים חברתיים, מיתוסים מקודשים בחברה הערבית ושאלות פוליטיות. הפסטיבל, בניהולם של סמדר יערון ואוסאמה מסרי, הוא יוזמה של המרכז לתיאטרון של עכו. "המרכז הפועל מזה כ-20 שנה חותר לתיאטרון רב תרבותי שעובדים בו בהרמוניה יוצרים מכל גווני החברה. מגמה זו של דיאלוג באמצעות אמנות היא חלק מהצהרת הכוונות העומדת בבסיס קיומו של המרכז בעכו לאורך שנים, זאת לצד פיתוח שפת תיאטרון מקרוית, ייחודית ומתחדשת", אמר מנכ"ל המרכז מוני יוסף, "גם השנה הצלחנו להשיג חלק ממגמה זו הן ביצירה משותפת בין שתי תרבויות והן בקרב הקהל הערבי והיהודי שהגיע לפסטיבל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עימד מסרי
סיפורו של סוס. פרס ההצגה והשחקן
צילום: עימד מסרי
לאתר ההטבות
מומלצים