שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    עיריית ת"א חשפה את תוכנית מתחם הבימה

    הכיכר, שתיבנה מעל חניון תת קרקעי, תשתמש בצמחייה כפיסול גן אורבני עם קריצה לתל אביב הקטנה. הפסל של קדישמן יישאר במקומו


    כיכר התזמורת. מוארת מלמטה באורות החניון התת קרקעי

     

    במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול (ד') בבניין מנהל ההנדסה של עיריית תל אביב הוצגה תוכנית העיצוב והפיתוח של מתחם היכל התרבות ותיאטרון הבימה. המתחם, הקרוי ככר התזמורת, יכלול חניון תת קרקעי בן ארבעה מפלסים המיועד ל-920 רכבים, שייבנה בעלות של 80 מיליון שקל, וכיכר ציבורית בעיצוב הפסל דני קרוון, שעלותה מוערכת ב-20 מיליון שקל. לתכנון הכיכר שותף משרד אדריכלי הנוף תמא של אדריכלית הנוף ליטל סמוק פביאן והאדריכלית אורנה פרייפלד בסט. בכיכר תינטע צמחייה שהיתה חלק מנוף העיר בעבר במטרה לספר את סיפורה של תל אביב דרך חומרים בעלי זיקה היסטורית. בעירייה מדגישים כי פסל שלושת העיגולים, "התרוממות", של מנשה קדישמן יישאר במקומו.

     


    עצי שקדיה לזכר ימים עברו

     

    התפיסה העומדת ביסוד תכנון הכיכר היא יצירת פסל גן אורבני כמיצג אמנותי. במרכז הכיכר ולאורכה יהיה גן שקוע ובו פינות ישיבה, מעין קריצה אל המשתלה העירונית שהיתה במקום בעבר. בחלקו הדרומי של הגן יישתלו צמחי חולות ובמרכזו - עצים נשירים ממשפחת השקדים שיסמנו את עונות השנה: נשירים בחורף, פורחים באביב ומכוסים עלים בקיץ. בחלקו הצפוני של הגן יישתלו פרחים עונתיים צבעוניים. בריכת מים שרצפתה שקופה תחליף את הבריכה הניצבת כיום מול הכניסה להיכל התרבות.

     


    מבט עילי. בריכת מים וגן שקוע עם פינות ישיבה

     

    בצידה המזרחי של הכיכר תוקם בימה מדורגת שתאפשר הצגת מופעי חוץ. לאורך רחוב הוברמן תינטע שורת ברושים, זכר לברושים שהיו במקום בעבר. הכיכר תואר בלילה באמצעות מערכת תאורה ובאמצעות פתחים ברצפת הכיכר. אור יום שיחדור דרך הפתחים יאיר את החניון התת קרקעי, שעיצב האדריכל אבנר שהין. בלילה יאיר אור החניון את העצים והכיכר.

    כבנו של אדריכל הנוף של העיר תל אביב אשר היה מעורב בתכנון גן יעקב הצמוד לתיאטרון הבימה, עבור הפסל דני קרוון תכנון הכיכר הוא מעין סגירת מעגל.

     

    "היו רגעים בהם לא ידעתי איך אעמוד בזה", אמר קרוון במסיבת העיתונאים, " היה לי חשוב לייצר משהו מאד פשוט וצנוע ומצד שני לצד העיצוב חשוב היה להפוך את המקום לפונקציונלי. זה לא עוד פסל אלא מרחב שאנשים ישתמשו בו, יבואו אליו וייהנו ממנו. אני חושב שהצלחנו. ההתחברות של הכיכר לגן יעקב היא טבעית לגמרי כאילו השניים נוצרו יחד ונדמה לי שאם אבא שלי היה רואה את התוכנית הוא לא היה כועס עליי".

     

    בעירייה מתכננים לסיים את הפרויקט עד לחודש אפריל 2009. אחד הדגשים שייושמו בפרויקט הוא פתיחת הציר המחבר בין השדרות רוטשילד, חן ובן ציון. "בימים בהירים", מקווה קרוון, "אפשר יהיה לראות מזוויות מסוימות בכיכר עד הים". בעירייה מתכוונים כחלק מתוכניות הפיתוח לשקם ולשפץ את גן יעקב שיאפשר לבאי המתחם אתנחתא מוצלת. במהלך החודש הקרוב יוקרן באכסדרת העירייה סרטון הדמיה של המתחם החדש לצד תמונות אילוסטרציה של אזורים שונים בכיכר.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לאתר ההטבות
    מומלצים