שתף קטע נבחר

פמס: המכירות צנחו ב-55% והחברה עברה להפסד

מכירות חברת פמס, הפועלת בענף המיגון והבליסטיקה, הסתכמו ברבעון השלישי של 2006 ב-41.14 מיליון שקל, צניחה של 55% לעומת הרבעון השלישי ב-2005. החברה עברה להפסד של 2.4 מיליון שקל - לעומת רווח של 23.54 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד

מכירות חברת פמס, הפועלת בענף המיגון והבליסטיקה, הסתכמו ברבעון השלישי של 2006 ב-41.14 מיליון שקל, צניחה של 55% לעומת הרבעון השלישי ב-2005. החברה סיימה את הרבעון השלישי בהפסד של 2.4 מיליון שקל - לעומת רווח של 23.54 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2006 צנחו מכירות החברה ב-32% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מכירות החברה ירדו לאורך שנת 2006, מ-84 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה ל-72.85 מיליון שקל ברבעון השני.

 

גם ברבעון השלישי המשיכה מגמת הירידה בהכנסות, 5% מעבר לאזהרת ההכנסות שפרסמה החברה בחודש ספטמבר (ראה מסגרת). 

 

הרווח הנקי של פמס בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב-28.42 מיליון שקל, צניחה של 66.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

בפמס הסבירו בספטמבר האחרון כי חלה ירידה בהיקפי הרכישות על ידי לקוח מהותי לחברה, חברת האניוול האמריקנית, על רקע משא ומתן המתנהל עמו להתקשרות בהסכם חדש. כמו כן, ציינו בחברה שצפוי עיכוב בהזמנה של לקוח באירופה בהיקף של 20 מיליון שקל.

 

בחודש שעבר הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית נגד פמס בכ-230 מיליון שקל בגין "היעדר גילוי נאות בזמן באשר לעיכוב בהזמנה מלקוח מהותי".

 

הביקורת הקשה נגד החברה צברה תאוצה כאשר נודע שדניאל בלום, יו"ר פמס ובעל השליטה, מכר מניות של החברה בכ-60 מיליון שקל לכלל ביטוח חודש וחצי לפני הפרסום על הדחייה.

 

 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דניאל אבי בלום, בעלי השליטה בפמס
דניאל אבי בלום, בעלי השליטה בפמס
צילום: עופר עמרם
מומלצים