שתף קטע נבחר

סקירה: Norton Internet Security 2007

הגירסה החדשה של נורטון מספקת שיפור משמעותי לעומת הקודמת, בעיקר ביכולות ובביצועים. האם שווה לשדרג?

העובדה שאנחנו מתקרבים לשנת 2007 אומרת שחברות האבטחה מעוניינות לגרום לנו לפתוח את ארנקינו ולשלם שוב עבור ההגנה על המחשב שלנו. זה די מעצבן, אבל אם לוקחים בחשבון שממילא צריך לשלם על שנה נוספת של עדכונים – לרוב מדובר בשדרוג משתלם, אשר ייתן לנו יכולות והגנות חזקות יותר.

 

גם נורטון לא יוצאת דופן, ולאחרונה השיקה החברה את הגירסה החדשה של חבילת תוכנות ההגנה שלה - Norton Internet Security 2007. בדומה לעבר,

 התוכנה מכילה firewall, אנטי וירוס, אנטי ריגול (spyware), חוסם גניבות זהות (fishing) ואנטי זבל.

 

התקנה

בתחילת ההתקנה קבלנו הודעה שכדאי לנו להסיר תוכנות שלא תואמות (incompatible) לנורטון; אחת מהן הייתה תוכנת הגנה מלאה של אחת המתחרות, אך השאר היו תוכנות הגנה נגד spyware, אשר אמורות להשלים את מוצרי האבטחה האחרים.

 

כמו בגירסאות קודמות, ההתקנה הציעה לבצע סריקה כבר בתחילתה. אחר כך לקח לה כעשר דקות להתקין את התוכנה. לאחר מכן התבקשנו לעשות אקטיבציה (activation), ואפילו לא נדרשנו להפעיל את המחשב מחדש.

 

מה חדש?

כמו ברוב הגירסאות החדשות של רוב התוכנות – מדובר בשיפורים. הפעם ה-firewall של נורטון נתן לנו פחות התרעות שווא מבעבר. ה-firewall מאפשר, בבירת המחדל, לתוכנות ידועות לקבל גישה לאינטרנט, אבל גם לתוכנות לא ידועות אשר לא נראות לו זדוניות. אולם לאחר ששינינו את ההגדרות, וביקשנו לאשר כל תוכנה לפני שהיא יוצאת – קיבלנו מבול של התראות חוזרות ונשנות.

 

בעקבות תלונות על גירסאות כבדות, בנורטון שקדו על שיפור הביצועים בהצלחה לא מבוטלת. השיפור בא על חשבון כמה פיצ'רים שהיו בגירסאות הקודמות, כגון ביטול בקרת הורים (Parental Control) וסינון דואר זבל על פי שפה. את בקרת ההורים ניתן להוריד בנפרד (מיותר) מאתר החברה, אך גם לאחר ההורדה - בקרת ההורים מוגבלת יותר מבגירסאות קודמות (לא ניתן לבחור יותר ממשתמש אחד).

 

שינוי נוסף שעשו בנורטון הוא בממשק – הוא אמור להיות ידידותי יותר ולאפשר גישה נוחה יותר לכל האפשרויות שיש לתוכנה, אך מי שהתרגל לממשק הקודם יהיה קשה להתרגל לחדש.

 

שיפורים נוספים

האנטי וירוס, שהיה ידוע לטובה גם בגירסאות קודמות, השתפר בכך שהוא יודע להגן גם מפני תוכנות שנחשדות כווירוסים, ולא רק הידועות.

 

כמו כן, שופר הזיהוי וההסרה של Rootkits. גם הסריקות שופרו, בכך שהן יכולות לעבור למצב סריקה ברקע – ובכך להשפיע פחות על ביצועי המחשב. שיפור נוסף הוא שסריקות חוזרות מתמקדות בקבצים ששונו – ולכן לוקחות פחות זמן.

 

אם נורטון לא מרוצה ממשהו, תקבלו אייקון גדול עם X, סימן קריאה או V. אם יש בעיות – פשוט לוחצים על Fix Now ובוחרים מה רוצים לתקן מרשימה שהתוכנה מציגה.

 

קצת עיצבן אותנו שהתוכנה הכריחה אותנו לאפשר למערכת ההפעלה להוריד עדכונים ולהתקינם (לא מספיק רק להוריד אותם ולהתריע למשתמש להתקין) – רק אז היא אפשרה לנו להיות במצב V – Secure.

 

סינון אתרים חשודים (anti phishing) עובד לא רק על רשימת אתרים ידועים, אלא גם מפעיל אלגוריתם שמנסה לזהות בעיות באתר – ועובד בצורה טובה יחסית.

 

לסיכום

למרות שנורטון הפכה להיות מחברות ההיי טק הענקיות שאנשים אוהבים לשנוא (תקראו את התגובות), בגירסה האחרונה מדובר בשיפור משמעותי. הפיירוול יעיל

 יותר ונוח יותר בעיקר למשתמשים פשוטים שלא רוצים להיות מוטרדים יותר מדי, האנטי וירוס הטוב שופר וה- anti phishing גם הוא עושה עבודה טובה.

 

למרות זאת מי שזקוק לבקרת הורים או תוכנת אנטי זבל טובים יותר, יצטרך להיעזר בתוכנות נוספות, אך עדיין לא מצאנו חבילת הגנה שתעשה את הכל בצורה הטובה ביותר. חיסרון נוסף הוא שניתן למצוא חבילות הגנה זולות יותר באינטרנט או אפילו בחנויות. מי שלזקוק רק להגנה נגד וירוסים, יכול לרכוש בנפרד את ה-Norton Anti Virus 2007 בכמאה שקלים פחות, אבל לדעתנו, עדיף לכם כבר לקבל את חבילת ההגנה המלאה.

 

מחיר רשמי: 329 שקלים. להשוואת מחירים לחצו כאן.

 

יתרונות: firewall, אנטי וירוס ואנטי ריגול (spyware) טובים מאוד, במצב ברירת מחדל כמעט לא שואלת שאלות – מצוין למי שרוצה להתקין ולא להתעסק עם זה יותר, שיפור ביצועים

 

חסרונות: אנטי זבל חלש יחסית, יקר יחסית לחו"ל ולמתחרות, ירדו כמה אפשרויות בסיסיות כמו בקרת הורים

 

שורה תחתונה: שיפור די משמעותי לעומת גירסאות קודמות

 

ציון:


 

דרישות מינימום: מערכת הפעלה: Windows XP, מעבד במהירות 300MHz או יורת, 256MB זיכרון ו-150MB פנויים על הדיסק הקשיח

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים