שתף קטע נבחר

תנובה אחרי המכירה: מי יהיה המנכ"ל הבא?

בכירים בתנובה מעריכים כי אם תאושר המכירה לאיפקס, תמנה הרוכשת מנכ"ל מטעמה, אך אם הרפתנים ישתלטו על החברה - יתמנה למנכ"ל ליעד כהן, כיום מנכ"ל תשלובת החלב. אריק רייכמן מנסה לגייס תמיכה במכירת תנובה לאיפקס: מבטיח לכל עובד תנובה מענק מכירה של יותר מ-5,100 דולר

מי יהיה המנכ"ל הבא של יצרנית המזון הגדולה בישראל? מנכ"ל תנובה, אריק רייכמן, הודיע השבוע על כוונתו לפרוש אחרי ועידת תנובה שתתקיים בחודש מרץ ובה יוחלט מי ירכוש את השליטה בתנובה, קבוצת איפקס או הרפתנים ומשקיעים מטעמם. ובינתיים, הרוחות בתנובה כבר סוערות בחיפוש אחר מנכ"ל חדש.

 

"אם רייכמן יקבל בוועידה אישור למכור את תנובה לאיפקס, אני מעריך שהרוכשים ימנו מנכ"ל חיצוני מטעמם", אומר בכיר בתנובה. "ואולם, אם הרפתנים יצליחו לממש את תוכניתם ולהשיג את השליטה בתנובה, אני מעריך שהיורש יהיה מנכ"ל תשלובת החלב, ליעד כהן. רוב הסיכויים שהרפתנים ינצחו: הם יגייסו קבוצת משקיעים חיצוניים שתקנה חלק מתנובה במחיר קרוב לזה שהציעה איפקס, ולחברי המושבים והקיבוצים, שאין להם עניין להתעמת עם הרפתנים, יהיה כדאי לקבל את ההצעה שלהם".

 

ליעד כהן (40) נחשב לבן טיפוחיו של רייכמן. כהן, כלכלן תושב מושב בורגתא, החל את דרכו בתנובה ככלכלן זוטר, אך רייכמן קידם אותו ומינה אותו בשנת 2004 למנכ"ל תשלובת החלב, החולשת על הכנסות של כ-3 מיליארד שקלים ועל שני שליש מפעילות תנובה. בתנובה מייחסים לכהן את ההצלחה במיתוג והשיווק של מעדני החלב והגבינות של תנובה למרות התחרות עם שטראוס-עלית.

 

העובדים יקבלו אלפי דולרים

בתוך כך, ממשיך רייכמן בניסיונותיו לגייס תמיכה למכירת תנובה לאיפקס. הנהלת תנובה מנסה לגבש הסכם עם ועד העובדים של השותפות, והציעה להם לקבל פיצוי כספי נדיב במקרה שתנובה תימכר.

 

לפי הצעת ההנהלה, יקבל כל אחד מהעובדים כ-100 דולר על כל אחוז שתנובה תמכור למשקיע חיצוני. לפי ההסכם בין תנובה לאיפקס, תרכוש איפקס בשלב הראשון 51% מתנובה, ולאחר מכן יוכלו המושבים והקיבוצים למכור לה מניות נוספות באופן עצמאי. העובדים יקבלו, לפי התחשיב הזה, מענק של 5,100 דולר בשנת 2007 ומענקים נוספים על כל מניה של תנובה שתימכר. גם במקרה שהצעת הרפתנים תתקבל, יקבלו העובדים מענקים של אלפי דולרים, אך בסכום קטן יותר.

 

המענק מבוסס על מענקים שקיבלו עובדים בחברות ממשלתיות שהופרטו. ההערכה היא שההסתדרות תקבל את ההצעה.  

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליעד כהן: המנכ"ל הבא של תנובה?
ליעד כהן: המנכ"ל הבא של תנובה?
מומלצים