תביעת ענק: ההורים לא ידעו שהתאומות סיאמיות
הוריהן של תאומות סיאמיות שנולדו לפני כשנה ומתו לאחר שגססו כשלושה ימים, תובעים מ"מכבי" פיצויים בגובה 2.5 מיליון שקלים כיוון שלאורך כל ההריון לא אובחנה הבעיה
אם היו נוקטים זהירות סבירה, ניתן היה למנוע את לידתן של התאומות הסיאמיות ואת גסיסתן למשך שלושה ימים. כך טוענים הוריהן של התאומות, בתביעה שהגישו אתמול (ב') לבית המשפט המחוזי בירושלים. הן נולדו לפני שנה בבית החולים "שיבא", ורק בלידה התברר להורים כי מדובר בתאומות סיאמיות.
ההורים תובעים באמצעות עורכי הדין שמואל וצבי ילינק יותר משניים וחצי מיליון שקל מקופת החולים "מכבי" ומרופאיה ד"ר דניאל טוגנדרייך וד"ר יעקב דגן, מומחה לאולטראסאונד שבדק את האם במהלך הריונה.
להורי התאומות ארבעה ילדים בריאים, וזה היה הריונם החמישי. הטענה העיקרית של הורי התאומות היא כי בכל הבדיקות לא העירו הרופאים כי כדאי לבצע בדיקות נוספות ומקיפות יותר, למרות העובדה שמדובר בתאומים בני אותו מין שהתפתחו בשק היריון אחד, דבר המעלה את החשד להימצאות מומים מולדים.
לפי כתב התביעה, בבדיקת דופלר שנערכה סמוך לשבוע ה-30 להיריון על ידי ד"ר דגן נראתה מחיצה בין העוברים ונמסר לאם כי "הכל בסדר". בשלוש בדיקות נוספות לצורך הערכת משקל שנערכו לאם על ידי טכנאית רנטגן נמסר לה כי הכל תקין והיא הופנתה על ידי הטכנאית לקביעת תור לניתוח קיסרי.
התובעים מציינים כי לאחר בדיקת הדופלר לא נבדקה האם במרפאה למעקב היריון על ידי רופא, אלא רק על ידי טכנאית הרנטגן. לפי כתב התביעה, בבדיקה פרטית שבוצעה כמה ימים לפני הלידה מצא הרופא שמדובר בשק היריון אחד והסביר כי בהריון של תאומים זהים קיים סיכון גבוה יותר למומים מולדים. הוא ציין כי "לא נעשו הבדיקות המתאימות לאורך ההריון".
בסופו של דבר נולדו התאומות הסיאמיות בניתוח קיסרי ב-27 בספטמבר בשנה שעברה. במכתב הסיכום ממחלקת התינוקות ב"שיבא" תואר כי הן חלקו חזה אחד רחב ובטן אחת רחבה. ידיהן ורגליהן היו מחוברות, אך ראשיהן היו מופרדים לגמרי. בצילום רנטגן נמצא שיש להן שני בתי חזה ושני עמודי שידרה, ונמצאו גם שני לבבות.
ההורים התייעצו עם הרב ווזנר, סמכות רבנית המקובלת עליהם, והחליטו לתת לתאומות טיפול תומך בלבד, ללא טיפול החייאה. הן הלכו לעולמן מהפרעה בנשימה כעבור שלושה ימים.
בכתב התביעה נטען שלידת התאומות גרמה לאם סבל והלם קשים עוד נטען שנגרמו לה סבל וכאב רבים בעקבות ההריון המיותר וניתוח קיסרי מיותר. ההורים תובעים פיצוי גם בשל טיפולים פסיכולוגיים שלהם נזקקו בעקבות לידת התאומות.
עוד נטען שהרופאים ב"מכבי" התרשלו בביצוע בדיקות האולטראסאונד ובפיענוחן, וגילו שההיריון כלל תאומים רק בשלב מאוחר. כמו כן לא איבחנו שמדובר בתאומים סיאמיים. "גילוי כזה היה צריך להוביל לבדיקות נוספות ומקיפות ולבדיקה לגילוי מומים שלא בוצעו בשל רשלנות הרופאים", נטען בתביעה. הבדיקות נערכו "בחוסר תשומת לב בפזיזות וברשלנות" והן לא היו באיכות ובטיב הנדרשים. עוד נטען שתוצאות הבדיקות היו "לא נכונות ומופרכות".
לפי כתב התביעה, העובדה שלהורים לא נמסר מידע על מצבן הקשה של התאומות שלל מהם את האפשרות לבצע הפלה.
מ"מכבי" נמסר בתגובה: "עדיין לא קיבלנו את כתב התביעה, וכשנקבלו נלמד את פרטיו ונמסור התייחסות מפורטת בבית המשפט".
פורסם לראשונה 27.11.06, 19:36
(אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים