ישאל רוכשת את פינקלשטיין מחיפה
חברת ישאל של רוני אלרואי חתמה על הסכם לרכישת כ-60% מחברת פינקלשטיין יציקות מתכת. ישאל תשלם 41 מיליון שקל תמורת כ-50.01% מהמניות, ובנוסף התחייבה לרכוש 9.99% נוספים תמורת 11 מיליון שקל
חברת ישאל, שבשליטת קבוצת קמן אחזקות של רוני אלרואי, חתמה על הסכם לרכישת כ-60% ממניות חברת פינקלשטיין יציקות מתכת, הפועלת בתחום תעשיות המתכת.
ישאל תשלם סכום של כ-41 מיליון שקל תמורת כ-50.01% ממניות פינקלשטיין, ובנוסף התחייבה לרכוש 9.99% נוספים ממניות החברה תמורת כ-11 מיליון שקל נוספים. לישאל תינתן הזכות למנות את רוב חברי הדירקטוריון של פינקלשטיין.
פינקלשטיין נוסדה לפני 50 שנה בחיפה. החברה עוסקת בייצור מוטות ממתכות שונות, לרבות מברונזה ופליז, וכן סגסוגות נחושת מסוגים שונים. החברה מנוהלת על ידי עודד ואיתן פינקלשטיין, שעל פי ההסכם ימשיכו לנהל אותה גם ב-5 השנים הקרובות. במסגרת ההסכם נקבע כי החברה תחלק מדי שנה לפחות 50% מרווחיה.
חתימתו הסופית של ההסכם בין הצדדים מתוכננת להתבצע עד סוף שנת 2006, וזאת בכפוף להשלמת בדיקת נאותות מצד ישאל ואישור העיסקה על ידי דירקטוריון ישאל.
בשנה האחרונה מכרה ישאל מימשה את חלקה במיתחם פי גלילות ובמניות אי.סי.איי טלקום, ובקופתה מצויים כיום מעל ל-130 מיליון שקל המיועדים לביצוע השקעות.
ישאל מחזיקה ברשת ניו-פארם (100%) ובחברת מצברי שנפ (50%). החברה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2006 עם הכנסות בהיקף 450 מיליון שקל ועם רווח נקי בסך של כ-21.5 מיליון שקל, חלקו כתוצאה ממכירת חלק החברה במתחם פי גלילות ובמניות אי.סי.אי טלקום.