שתף קטע נבחר

13 טיפים לטיפול במכאובי הלידה

דימומים, תפרים, טחורים, גודש בשדיים, בצקות ודיכאונות – ה"מתנות" הקטנות שמקבלת כמעט כל אישה אחרי לידה. יש מה לעשות כדי להקל

בשעה טובה ומוצלחת הגעת לחדר היולדות. בין אם מדובר בהריון ראשון ובין אם את כבר "מומחית" בתהליך הלידה, חשוב שתזכרי מספר פרטים על הימים הראשונים לאחר הלידה.

 

ירידה מהמיטה

בפעם הראשונה שאת רוצה לרדת מהמיטה עשי זאת בליווי אחות.

 

דימום

לאחר הלידה מופרש מהנרתיק נוזל דמי. ההפרשה נמשכת בדרך כלל 7-10 ימים, ולאחר מכן הדימום בהפרשה פוחת. מומלץ להחליף פדים כל 2-3 שעות ואין להשתמש בטמפונים. אם ההפרשות לא מפסיקות בתוך שבועיים - יש להתייעץ עם רופא הנשים.

 

תפרים וגינאלים

חשוב לשטוף אותם מספר פעמים ביום במים פושרים (או קרים - זה מרגיע). חשוב להשתמש במים זורמים ולא במגבונים או אמבטיה. אם יש נפיחות רצוי להשתמש בתמיסת מגנזיום ולא במשחות שונות.

 

כאב

ילדים זה שמחה, אבל בימים שלאחר הלידה ייתכנו כאבים כתוצאה מהתכווצות הרחם או מהתפרים. קחי משככי כאבים אם כואב לך מאוד. אל תסבלי. חשוב רק לוודא עם הרופא שהתרופה בטוחה להנקה.

 

טחורים

יש נשים שסובלות מטחורים במהלך ההיריון ואחריו. מומלץ לשטוף את האזור במים קרים, לייבש היטב ולמרוח משחה או נרות עבור הטחורים הפנימיים כדוגמת פרוקטו גליבנול לטיפול בטחורים.

 

טיפול בשדיים

אם את חשה בכאב בשדיים התייעצי עם האחיות. חשוב לטפל בגודש בשדיים. במידה והינך סובלת מסדקים או פצעים בפטמות, כתוצאה מההנקה, התייעצי עם אחות או רוקח בית המרקחת לגבי אופן הטיפול. משחות רבות קיימות להקלה.

 

מניעת זיהומים וסיבוכים

חשוב מאוד לשמור על היגיינה - לשטוף ידיים ביציאה מהשירותים, לרחוץ את אזור התפרים היטב, ולדווח לצוות המטפל במקרה של דימום או כאבים חריגים באזור.

 

פעולות מעיים

לעיתים סובלות נשים שילדו מעצירות. בכדי למנוע זאת שתי הרבה מים, אל תתאפקי כשאת צריכה לשירותים, אכלי ירקות מגוונים (עם הקליפה), דגנים, פירות יבשים ומאכלים עתירי סיבים. ניתן להסתייע בתכשירים לשחרור עצירות, כמו שוקולד אקסלקס - בהתייעצות עם האחיות.

 

נטילת ברזל

המשיכי לקחת את כדורי הברזל. 6 שבועות לאחר הלידה יש לבצע ספירת דם בקופ"ח ולהתייעץ עם רופא לגבי המשך הטיפול.

 

בצקות ברגליים ובגוף

זוהי תופעה שכיחה שהפתרון הטוב ביותר עבורה הוא להרבות בשתייה בכדי לסייע לפינוי הנוזלים מהגוף. הנפיחות יורדת בדרך כלל תוך שבועיים.

 

מצב הרוח

ייתכן ותרגישי עצבות, רצון לבכות או רוגז בלתי מוסבר. בקשי מהסובבים אותך רגישות למצב, שכן מקור התופעה בשינויים הורמונאליים לאחר הלידה. אם מצב הרוח הקודר והעצבים לא עוברים התייעצי עם רופא. ייתכן גם, כמובן, שמקור העצבים הוא בעלך...

 

תפקוד יום יומי

חשוב שתאכלי הרבה ותשתי המון. נצלי כל אפשרות למנוחה והיעזרי באנשים הקרובים בכדי לסייע לך במטלות החדשות של הטיפול בתינוק. בששת השבועות הראשונים לאחר הלידה, עד הבדיקה אצל רופא הנשים, הימנעי מהרמת משאות כבדים בבית (כולל ילדים אחרים).

 

חיזוק שרירי רצפת האגן

מומלץ לבצע תרגילים כמו כיווץ שרירי הסוגרים (כמו כשמתאפקים מלהטיל שתן) למשך 3 שניות והרפיה. חזרי על התרגיל מספר פעמים ביממה.

 

• ריקי הלוי היא רוקחת חברת נובארטיס OTC.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרגע המאושר
צילום: איי אף פי
מומלצים