שתף קטע נבחר

עוגת תפוזים ושקדים איטלקית ולחה

עוגה בטעם של חורף, ביתית וחמימה, כולה געגוע וטעם טוב, שווה לשמור ולנסות בעת הצורך

 

 

את העוגה התפוזית ביותר הידועה לי אני מכינה בימים קרים, שבהם אני מתגעגעת לאיטליה. זה פשוט מאוד איטלקי בעיניי, לאפות עוגה שמבחוץ היא פשוטה, בלתי מהודרת באופן מופגן כמעט, אבל ברגע שמתחילים להתעסק איתה, כלומר לשקוע לתוך מרקמה הכבד, הלח והמיטיב, מבינים שהיא בדיוק מה שצריך.

 

תכונות האופי המצוינות שלה הן תולדה של השילוב בין קמח תירס, שקדים, תפוזים ועוד, אפייה ארוכה יחסית בטמפרטורה מתונה והעובדה שכאשר מגישים אותה עם גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה, ועם יין הקינוח החביב עליכם בצד, החיים נראים הרבה יותר יפים.

 

המרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ, אפשר תבנית "בבקה" מסולסלת

 

3 תפוזים גדולים

חמאה, לשימון התבנית

140 גרם קמח תירס + קמח תירס לשימון התבנית

200 גרם שקדים מולבנים טחונים

1 כף אבקת אפייה

7 ביצים

2 חלמונים

350 גרם סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)

אפשרות להגשה

גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה

קליפת תפוז מגוררת או קליפות תפוז מסוכרות

 

ההכנה

1. שמים שניים מהתפוזים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, מעל להבה בינונית, ברתיחה קלה. מוציאים ומסננים.

 

2. חוצים את התפוזים ונפטרים מהגרעינים. מעבירים אותם (כן, עם הקליפה) למעבד המזון או לבלנדר ומעבדים עד שמתקבלת מחית חלקה.

 

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

4. משמנים את התבנית בחמאה, מוסיפים כף-שתיים של קמח תירס ומנענעים את התבנית כדי שיתפזר באופן שווה בתוכה.

 

5. מגררים, או מסירים ב"זסטר" את קליפתו של התפוז השלישי. שמים את השקדים בקערה, מוסיפים את קמח התירס ואבקת האפייה ומערבבים.  שמים בקערת המערבל את הביצים, החלמונים, הסוכר וקליפת התפוז המגוררת ומקציפים 5-7 דקות, לבלילה דלילה ותפוחה במקצת. מוסיפים לבלילה את תערובת השקדים ואת מחית התפוזים ומערבבים עד לאיחוד המרכיבים. יוצקים לתבנית אך לא ממש עד לקצה, מקפידים להשאיר ס"מ או שניים למעלה (העוגה תתפח קצת).

 

6. אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה לבינונית-נמוכה (150 מעלות), אופים 30 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה עוד יותר (140 מעלות) ואופים 30 דקות נוספות. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה וזהובה מאוד, וכשנוגעים במרכזה בעדינות היא יציבה אבל עדיין לא נוקשה.

 

7. אם אופים בתבנית "בבקה", מחלצים והופכים. אם אופים בתבנית רגילה, מחלצים מהתבנית.

 

8. פורסים ומגישים עם גבינת השמנת או המסקרפונה וקליפות התפוז, אם רוצים.


פורסם לראשונה 07/12/2006 12:05

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
עוגת תפוזים ושקדים איטלקית
צילום: יוסי סליס
המחברת איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים