שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתאילנד עד אתיופיה - מסביב לעולם בארבע סופגניות
    כמעט לכל מטבח עממי יש גירסה משלו לסופגניות - כלומר, למאכל מבצק שמרים שמטוגן בשמן עמוק. אספנו עבורכם ארבעה מתכוני סופגניות - מטורקיה עד אתיופיה
    אנגוצ'ה - סופגניות אתיופיות לוקומריס - סופגנייה יוונית פא טונג קו - סופגנייה תאית תלומבס - סופגניות טורקיות 

    אנגוצ'ה - סופגניות אתיופיות

    מתכון באדיבות מסעדת "חבש"

     

    המרכיבים (ל-5 יחידות):

    250 גרם קמח חיטה מלאה

    2 כפות שמרים

    1/2 כוס מים

    1 כפית מלח

    1 כפית סוכר

    1 ביצה

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את השמרים יחד עם הסוכר והמלח ורבע כוס מים פושרים בקערה למשך רבע שעה. שמים את הקמח בתוך קערת פלסטיק ומוסיפים 1/4 כוס מים ואת הביצה. לשים עד לקבלת עיסה אחידה.
    2. מוסיפים את תערובת השמרים לבצק וממשיכים ללוש עד לקבלת עיסה אשר לא נדבקת לידיים או לדפנות הקערה.
    3. משאירים את הבצק לתפוח למשך שעה כאשר הקערה מכוסה במגבת.
    4. מחממים תנור ל- 130 מעלות.
    5. לאחר שהבצק תפח, מרדדים קלות ויוצרים סופגניות קטנות.
    6. מסדרים את הסופגניות בתבנית משומנת, מושחים בעזרת מברשת במעט שמן ומכניסים לתנור למשך 45 דקות עד להזהבה. מגישים לצד דבש לטבילה.

     

    חזור למעלה
    לוקומריס - סופגנייה יוונית

    מתכון באדיבות ה"בנג'מין סיגל"

     

    המרכיבים:

    לבצק:

    500 גרם קמח לבן

    20 גרם סוכר

    4 גרם מלח

    45 מ"ל שמן תירס

    1/2 ליטר מים

    20 גרם שמרים

    לרוטב דבש ווניל:

    1/2 ליטר מים

    400 גרם סוכר

    400 גרם דבש

    1 מקל וניל

    2 מקלות קינמון

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את כל חומרי הבצק בקערת עבודה ולשים עד קבלת עיסה אחידה. מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.
    2. בסיר קטן מבשלים על אש קטנה את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד קבלת סירופ מעט סמיך.
    3. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק.
    4. בעזרת 2 כפות לוקחים מעט מהבצק ומעבירים סופגניות קטנות ולא אחידות לגמרי לטיגון.
    5. כשהלוקומריס מזהיב מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.
    6. לסיום, מסדרים על צלחת עמוקה מספר יחידות לוקומריס ויוצקים מעל בנדיבות מהסירופ.


     

    חזור למעלה
    פא טונג קו - סופגנייה תאית
    את ה"פא טונג קו", שהיא סופגנייה תאית שמזכירה במעט את הספינג', נהוג לאכול לצד הקפה של בוקר.

     

    מתכון באדיבות מסעדת "בית תאילנדי"

     

    המרכיבים:

    20 גרם שמרים יבשים

    1 ק"ג קמח חיטה לבן

    3 כפות שמן

    ביצה

    1/2 כף מלח

    קמצוץ סוכר

    4 כוסות מים פושרים

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב את השמרים עם המים והשמן. מוסיפים את הקמח והמלח ולשים היטב. מוסיפים ביצה טרופה ולשים שוב.
    2. אם התערובת עדיין דביקה מוסיפים מעט קמח, אם היא יבשה - מעט מים.
    3. מכניסים את הבצק לקערה ומכסים להתפחה למשך לילה שלם.
    4. בבוקר, קורעים את הבצק לאצבעות של 50 גרם ומעבירים לטיגון בשמן עמוק חם עד הזהבה. מגישים חם ליד הקפה של הבוקר.

     

    חזור למעלה
    תלומבס - סופגניות טורקיות

    מתכון באדיבות חיה שחור, "באגסי ביסטרו בר"

     

    המרכיבים (ל-15 יחידות):

    1/2 ק"ג קמח

    1/4 כפית מלח

    1/4 כפית סוכר

    20 גרם שמרים טריים

    1 כוס מים פושרים

    אבקת סוכר

    שמן לטיגון עמוק

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים את הסוכר והשמרים בחצי כוס מים פושרים.
    2. בקערה נפרדת מניחים את הקמח, המלח וחצי כוס מים ומערבבים. מוסיפים את חצי כוס המים שנותרו עם השמרים ולשים את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד. מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעתיים.
    3. מהתערובת מכינים כדורי בצק ויוצרים חור באמצע (כמו בייגלה), את הכדורים מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה. סופגים את השמן בעזרת נייר סופג, מפזרים אבקת סוכר מלמעלה ואוכלים חם.

     

    חזור למעלה
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מופיעות כמעט בכל מטבח. סופגניות
    צילום: אמירה זיו
    מומלצים