שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לביבות מפתיעות - מזוקיני עד קינואה
    הלביבות החגיגיות השמורות לחנוכה הן לביבות תפוחי אדמה מטוגנות. מאחר שהמנהג נצמד למאכל הזה בזכות הטיגון בשמן, בעצם כל לביבה מטוגנת תיחשב למאכל חגיגי. כדי שהלטקעס לא יישארו לבד, רותי קינן מגישה ארבעה מתכוני לביבות מפתיעות

    הלביבה, אחותה השטוחה והצנועה של הסופגנייה הנפוחה, היא אחת מנקודות האור של חג החנוכה. שלא כאחותה הדשנה, היא לא הפכה ליקירת הקונדיטוריות ובתי המאפה, המקדישים לה דוכנים מיוחדים לקראת החג ובמהלכו, ונותרה בשליטתן הכמעט בלעדית של עקרות הבית והבשלנ ניות. הלביבה פורצת זהובה, ריחנית ופריכה מהמחבת הפרטית אל השולחן, וזוכה בפונ פולריות סוחפת ובחן עממי חמים.

     

    על פי המילון הלביבה היא “עוגייה מטוגנת, מבושלת או אפויה‭,”‬ כך שגם הסופגנייה היא בדרכה סוג של לביבה. לתוך אותה הגדרה רחבה נכנסות גם כופתאות למיניהן ואפילו מאפים. אבל הלביבות החגיגיות השמורות לחנוכה הן הלטקעס המסורתיים, לביבות תפוחי אדמה מטוגנות.

     

    מאחר שהמנהג נצמד למאכל הנלבב הזה בזכות הטיגון בשמן, זכר לפך הקטן שהספיק לשמונה ימים, בעצם כל לביבה מטוגנת תיחשב למאכל חגיגי. כדי שהלטקעס לא יישארו לבד, כינסנו כאן ארבעה מתכוני לביבות נוספים, אחד לכל יום.

     

    לביבות זוקיני

    ירקרקות, נימוחות וטעימות, בעיקר כשמגישים בתוספת יוגורט חמצמץ.

     

    המרכיבים (לכ-30 לביבות):

    1 ק”ג קישואים ירוקים (זוקיני)

    1/2 1 כפיות מלח

    2 שיני שום כתושות ‭

    1 כף שמיר קצוץ ‭

    2 ביצים ‭

    4 כפות קמח 

    פלפל שחור

    שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים את הזוקיני ומנגבים היטב. מסירים את הקצוות ומגררים במעבד מזון או על מגררת עבה. מניחים בקערה, מוסיפים את המלח ומניחים לעמוד כ-15 דקות.
    2. סוחטים היטב את הזוקיני כדי להוציא מהם את מרב הנוזלים שהופרשו. מוסיפים את השום, השמיר, הביצים, הקמח ועוד מלח ופלפל לפי הטעם.
    3. מחממים שמן לטיגון במחבת בינונית. מעבירים כפות מהתערובת, משטחים מעט ומטגנים עד שמזהיב משני הצדדים.

     

    לביבות קינואה 

    הדגן הפופולרי מככב בלביבות טרנדיות למהדרין. מתכון של רותי קרניאל מ‭SPICES“‬ כלים וטעמים‭.”‬

     

    המרכיבים (לכ-8-10 לביבות):

    1/2 1 כוסות קינואה

    10 עלי פטרוזיליה קצוצים

    10‬ עלי נענע קצוצים

    3-4 כפות רכז רימונים

    1 אגס מגורר

    1 זוקיני מגורר

    שורש פטרוזיליה מגורר ‭

    2-3 כפות קמח מלא

    2 כפות גרעיני חמניות

    2 כפות צנוברים 

    2 ביצים

    שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הקינואה עם 3 כוסות מים רותחים 12 דקות ומסננים.
    2. מעבירים את הקינואה לקערה, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
    3. מחממים שמן במחבת. צרים מהתערובת לביבות בעזרת כף ויוצקים למחבת. מטגנים 3-4 דקות מכל צד. מוציאים ומספיגים על מגבות נייר.


    בנוסח אוריינטלי. לביבות בניחוח יפני

     

    לביבות בניחוח יפני  

    אורז סושי, רוטב סויה ומיסו, אצות ופטריות מקנים את האופי האקזוטי ללביבות הטעימות שלפניכם.

     

    מתכון של רותי קרניאל מ‭SPICES“‬ כלים וטעמים”.

    המרכיבים:

    1 שקית אצות “וואקמה” ‭

    1 כוס אורז עגול מבושל ‭

    1/2 כוס גזר מגורד ‭

    6 פטריות שיטאקי מושרות וקצוצות ‭

    2 ביצים

    1‬ כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

    2‬ שיני שום כתושות

    1 כפית שמן שומשום

    1‬ כף סויה

    1‬ כף מיסו

    1/4‬ כוס שומשום לבן

    1/4‬ כוס שומשום שחור

    1 שקית פנקו (פירורי לחם יפניים)

    שמן לטיגון

    לרוטב:

    1 כף ממרח וואסבי

    4‬ כפות מיונז איכותי (רצוי יפני)

    1‬ כפית חומץ אורז

    1‬ כפית מרין

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את האצות במים 20 דקות, מסננים וקוצצים.
    2. מעבירים את האצות לקערה ומוסיפים את האורז, הגזר, הפטריות, הביצים, הג'ינג'ר, השום, שמן השומשום, הסויה והמיסו. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. בצלחת נפרדת מערבבים את השומשום הלבן והשומשום השחור עם הפנקו. צרים לביבות מתערובת האורז, טובלים אותן בתערובת השומשום והפנקו.
    4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד.
    5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים עם הלביבות.

     

    לביבות גבינה מתוקות 

    יכולות לשמש כמנת קינוח נהדרת, ללא שומן וללא נקיפות מצפון. מתכון באדיבות “שומרי משקל".

     

    המרכיבים (לכ-8 לביבות):

    250 גרם גבינה לבנה ‭1/2%‬ שומן ‭

    2 ביצים

    2‬ כפות קמח תופח

    ממתיק מלאכותי לפי הטעם

    קורט קינמון טחון

    מספר טיפות תמצית וניל או רום 

    תרסיס שמן לטיגון

    להגשה:

    1 כוס רסק תפוחים לא ממותק

     

    אופן ההכנה:

    1. טורפים את הגבינה עם הביצים. מוסיפים את כל יתר החומרים ומשהים למספר דקות.
    2. מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית. צרים מהבלילה 8 לביבות ומטגנים משני הצדדים.
    3. מגישים עם רסק התפוחים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לא חייבות להיות משמינות. לביבות
    צילום: שאול גולן
    מומלצים