שתף קטע נבחר

18 עברייני מין שוחררו מבלי שנבדקה מסוכנותם

לאחרונה אישרה הכנסת הצעת חוק שהורתה לבדוק את רמת מסוכנותם של עברייני מין משוחררים. אבל בפועל שוחררו ממאסר 18 עברייני מין מבלי שנערכה להם ההערכה. "התופעה מדאיגה מאוד, מפני שחלק מהמשוחררים מסוכנים לציבור", אמר נציג שירות בתי הסוהר

רשויות החוק לא אוכפות את החוק. 18 עברייני מין ששוחררו ממאסר לאחרונה מסתובבים חופשיים, למרות שלא נערכה להם הערכת מסוכנות. לדברי ראש מינהל טיפול ושיקום בבתי הסוהר, תת-גונדר יוסי בק "העובדה שלא נערכה להם הערכת מסוכנות מדאיגה מאוד, מפני שחלקם מסוכנים לציבור". הדברים נאמרו במהלך דיון שנערך היום (ד') בוועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת שבדקה את יישום חוק ההגנה על הציבור מפני עברייני מין.

   

מטרתו העיקרית של החוק, שאושר לאחרונה בכנסת, הינה הגנה על הציבור מפני ביצוע עבירות מין חוזרות על ידי אסירים משוחררים. על-פי החוק עבריין שנקבע כי מסוכנותו נמוכה נדרש למסור לגורם המפקח רק פרטים כמו כתובת מגורים ומקום עבודה - ולדווח על שינויים. עבריינים שרמת מסוכנותם גבוהה יותר נדרשים להתייצב לעיתים תכופות אצל קצין פיקוח, כמו כן נאסר עליהם להימצא באזורים מועדים, להחזיק חומר פורנוגרפי ולצרוך אלכוהול.

 

יו"ר ועדת החוקה חוק ומשפט, ח"כ מנחם בן-ששון (קדימה), אמר שהחליט לזמן את הישיבה בדחיפות לאור העובדה שמדובר בדיני נפשות. "החוק נחקק כדי להגן על הציבור מפני פגיעות חוזרות ונשנות של עברייני מין ואי יישומו הוא בבחינת סכנה יומיומית לציבור". למרבה הפלא מרגע שהועבר הזימון הדחוף לישיבת ועדת החוקה, הוכפל מספר הערכות המסוכנות שהוכנו".

 

ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה), המכהנת גם כיו"ר הוועדה לזכויות הילד, אמרה שבקהילה מסתובבים אנשים שמהווים סכנה ברורה ומיידית לאזרחים. היא הוסיפה כי כבר לפני כחודש פנתה לשרים המופקדים על ביצוע החוק בבקשה להתערבותם בהקצאת משאבים תקציביים ליישום החוק.

 

ומה אומרים אלו שצריכים לאכוף את החוק? ד"ר משה בירגר, מהמחלקה לבריאות הנפש במשרד הבריאות, אמר כי התריע כבר בעבר כי כוח האדם העומד לרשותו אינו יכול לעמוד במשימות. עם זאת, לדבריו נעשים מאמצים להגביר את הפיגור בעריכת הערכות מסוכנות לעברייני מין.

 

בתום הישיבה פנה ח"כ בן-ששון למשרדי הממשלה השונים בדרישות הבאות: על משרד המשפטים לדווח לוועדת החוקה תוך שלושה שבועות על קצב התקדמות הגשת בקשות לבית המשפט. על משרד הבריאות להעביר לוועדה תוך שבועיים תוכניות עבודה פרטניות לסגירת הפערים ולהתקדמות בטיפול בתיקים עד לחודש אפריל 2007. על משרד הרווחה להשיב תוך שבוע האם יהיה מוכן לבצע את הערכות המסוכנות במקום משרד הבריאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
שוחררו ללא ההערכה (אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: גיל יוחנן
ח"כ בן-ששון. מדובר בדיני נפשות
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
ח"כ יחימוביץ'. צריך משאבים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים