שתף קטע נבחר

סקירה: Sony Ericsson K510 - טלפון בסיסי ברשת אורנג'

מדובר בטלפון פשוט תומך Bluetooth, שיספק בעיקר אנשים שמחפשים טלפון בסיסי עם BlueTooth ויכולים להתפשר קלות בתחום הנוחות

בחודש האחרון הושק ברשת orange ה-K510 מבית Sony Ericsson - טלפון בינוני, קלאסי ופשוט. לאחרונה נמכר בישראל גם אחיו הבוגר, ה-K610, טלפון דור שלישי, הדומה במימדיו ובגימורו ל-K510. ה-K510 הוא אלטרנטיבה בדור השני ל-K610, לאלה מכם שלא מתעניינים במיוחד בשירותי הדור השלישי.

 

עיצוב

בנושא העיצוב של ה-K510 דעתנו חלוקה - מצד אחד העיצוב מרשים בגלל הצבע השחור בשילוב עם המקשים בצבע כסף והעיצוב הנקי. אך מצד שני, העיצוב, ברמת החומר, מספק תחושה של מוצר זול מאוד בעל איכות ירודה.

 

בצדי המכשיר נמצאים שני מקשים – מקש המצלמה, הממוקם דווקא בצד למעלה, ולא למטה - המונע מאיתנו לבצע צילום נוח באחיזת מצלמה (אנכית).

 

המקש השני הוא מקש הקיצור – המקש נותן גישה בקלות לקיצורים

מוגדרים מראש, אירועים חדשים וסימניות האינטרנט.

 

הסתכלנו שוב, ומה שבאמת באמת היה חסר לנו אלה מקשי עוצמת הקול, ומקש הפעלת והפסקת הנגן כמו במכשירים האחרונים של סוני אריקסון.

 

גב המכשיר הוא החלק שהכי אהבנו בעיצוב המכשיר בעיקר בגלל שהוא מציג בצורה הטובה ביותר את האיכות של סוני אריקסון – עיצוב המצלמה היוקרתי עם עיגול כסף ומראה, חריצי הרמקול המעוצבים, וסמל אנכי (חרוט) של סוני אריקסון.

 

לצערנו, לא רק הפאנל נותן הרגשה לא נעימה. גם המקשים מספקים תחושה זהה בעת הלחיצה, בעיקר בגלל החומרים מהם הם עשויים.

 

דבר נוסף שלא אהבנו במקשים הוא הפידבק (תחושת התגובה) הגרוע שמוחזר מלחיצה עליהם. אם מדברים על המקשים ממבט עיצובי, דבר שקצת הפריע לנו שם זה התאורה שלהם - התאורה הירוקה לא נעימה לעין בכלל.

 

אל המקשים הלא נעימים מצטרף גם הג'וסטיק שאינו זז בקלות - קטן ושקוע וממש לא נגיש.

 

ממשק

למרות שה-K510 הוא מכשיר יחסית חדש של חברת סוני אריקסון, הממשק נותר מיושן במקצת ביחס לשאר מכשירי החברה. הממשק אומנם הוא כמו ממשק של כל מכשיר סוני אריקסון, אך דומה במאפייניו למכשירי העבר של החברה.

 

התפריט (3X4 איקונים) קצת שונה מרוב המכשירים שאנו מכירים מבחינת האיקונים – איקונים כמו שעון מעורר ויומן שאף פעם לא היו בתפריט הראשי, כנראה הוכנסו מחוסר דברים שצריך לשים בתפריט, ומשהו כמו יומן שיחות, שהוכנס במכשירים האחרונים של סוני אריקסון דווקא לא ראינו שם.

 

בתפריט האיקונים הם השעון המעורר, אינטרנט (של orange), בידור, מצלמה, הודעות, תמונות מצלמה, מנהל קבצים, אנשי קשר, נגן מדיה, יומן, ארגונית והגדרות.

 

מדיה

במכשיר בינוני ברמת מחיר שכזו, ציפינו שיכולות המולטימדיה תהיינה רבות. וחוץ מכמה בעיות קטנות, המכשיר יחסית עמד בצפיות.

 

מהמסך של ה-K510 לא התרשמנו יותר מדי. למרות שמדובר בצג TFT עם 256,000

צבעים, הוא אינו איכותי במיוחד, והדבר בא לידי ביטוי גם בהצגת תמונות, גם בטקסט שנכתב בתוך המכשיר כמו SMS. גם בצפייה בתפריט הצפייה היא די מפוקסלת.

 

כאשר הושק הסוני אריקסון W800 (מכשיר הווקמן הראשון), רמת הנגנים במכשירים הסלולרים קפצה מדרגה, במיוחד במכשירי סוני אריקסון, והיום ברוב המכשירים הנגן זהה לזה שבמכשירי הווקמן.

 

בעיה זניחה ביותר שמצאנו בשימוש בנגן היא ה-28 מגה בלבד שיש למכשיר ללא אפשרות הרחבה, כך שבנגן אפשר לשמוע בערך 4 וחצי שירים.

 

בעיה שנייה שמצאנו היא בהפעלה וסגירה של הנגן. כאשר יוצאים מהנגן, אין אפשרות לשלוט בו מחוץ לתפריט שלו, כיוון שאין מקש ייעודי לנגן, ואי אפשר לפתוח אותו בגלל שגם אין מקשים ייעודיים לווליום אז הג'ויסטיק הופך להיות מקש ווליום, כך שלסגור את הנגן אפשר אך ורק דרך התפריט. מאוד מעיק.

 

הדבר השני בתחום המדיה הוא תחום המצלמה. המכשיר מצויד במצלמת 1.3 שאמורה להיות כולה איכות, אך לפני בדיקת האיכות היינו חייבים לפתוח את המצלמה, ואז גילינו שלא חידשו כלום. התפריט של המצלמה הוא בדיוק כמו המכשירים הישנים. חוץ מההפתעה הלא נעימה עם תפריט המצלמה, האיכות בסדר גמור ועומדת בצפיות הבסיסיות של מצלמת 1.3 מגה פיקסל.

 

קישוריות

שפע הקישוריות ב-K510 דווקא הפתיע אותנו לטובה – הקישורית הראשונה שהמכשיר תומך היא ה-IR הנמצא בראש המכשיר ליד מקש הכיבוי, השניה היא טכנולוגיית הbluetooth, והשלישית היא כבל USB המגיע בערכה, ונותן אפשרות להעברת נתונים וסנכרון. בעיות עם הקישוריות לא מצאנו במכשיר זה, גם הסנכרון היה קל וזריז עם התוכנה שמגיעה עם המכשיר.

 

סוללה ושיחה

מבדיקה שערכנו לאיכות השיחה, השיחה באיכות מצוינת. אם זה כאשר מדברים ישירות מהמכשיר, דרך האוזניה או דרך הספיקר. איכות הסוללה גם היא סבירה לחלוטין, ובהחלט מחזיקה מעמד, גם כאשר מדברים או משתמשים הרבה במכשיר.

 

בערכה

הערכה של ה-K510 היא ערכה די נדיבה, בערכה אנו מקבלים את המכשיר עצמו, סוללת לטיום, מטען, כבל USB לחיבור למחשב, ואוזניה מונופונית לשיחות קוליות.

 

סיכום

כאשר קיבלנו את המכשיר, היינו בטוחים שמדובר במכשיר ממוצע תומך Bluetooth שלא יאכזב. לצערנו, התאכזבנו מדברים בסיסיים, שנעוצים בעיקר בתחום הנדסת האנוש. ההרגשה של השימוש במכשיר היא הרגשה לא נעימה, המקשים, הג'ויסטיק ומקשי השליטה לא נוחים, ובעיות קטנות כמו חוסר במקשי ווליום שמקשים על השימוש במכשיר. 

 

ניסינו למצוא חידושים מעניינים במכשיר, בהשוואה למכשירי העבר של החברה (כדוגמת ה-K700), אך גילינו שאין כל כך חדש. המסך אינו איכותי במיוחד, הממשק לא התחדש אלא להיפך ופריטי התפריט לא השתנו חוץ מכמה אייקונים.

 

במחיר של 39.90 שקלים לחודש - ה-K510 הוא לא מציאה. ה-K510 יספק בעיקר אנשים שמחפשים טלפון בסיסי ויכולים להתפשר קלות בתחום הנוחות, אלה שחייבים גם תמיכה בתקשורת Bluetooth והורגלו למבנה הממשק המוכר של סוני-אריקסון.

 

ציון:

 

מחיר

39 ש"ח לחודש 36X חודשים = 1404 שקלים (בכפוף להצטרפות לתוכנית פרטית בתשלום חודשי שמשכה 24/36 חודשים)

 

תכונות המכשיר

  • תפריט: עברית, אנגלית, רוסית וערבית
  • זיכרון של 28MB לסרטוני וידאו, תמונות, יומן, הודעות ואפליקציות.
    צלצול: איכות סאונד 40 פולי
    sms: שליחה וקבלה של sms בעברית, אנגלית, ערבית ורוסית
  • mms: שליחת הודעות וידאו ותמונה (mms) בליווי צליל מהמכשיר ישירות למכשיר סלולרי תומך (mms) או לדואר אלקטרוני
  • פונקציות מיוחדות: מצלמה 1.3Mpixel וידאו וסטילס, זום X4, צג איכותי גודל 1.8 אינץ, 128X160 פיקסלים, 262k צבעים, רמקול פנימי מובנה, משחקי JAVA תלת מימדיים, נגן mp3. קישוריות מגוונת: Bluetooth, אינפרא אדום וכבל USB. גישה למידע אינטרנטי דרך WAP על גבי GPRS.
  • תכונות נוספות: יומן פגישות, שעון, שעון מעורר, טיימר, סטופר, מחשבון, משחקים
  • קרינה: 0.75SAR (מה זה?)

 

מידות

משקל כולל: 82 גרם

גובה: 101 מ"מ

רוחב: 44 מ"מ

עובי: 17 מ"מ

 

סוללות

  • סוג סוללה: Li-ion 750 mAh
  • זמן דיבור מירבי: כ-200 דקות
  • זמן המתנה מירבי: כ-220 שעות
  • זמן טעינה: 2.5 שעות

 

עוד ב"פוקט": מירס משיקה את המוטורולה i880: מכשיר הדגל בשוק ה-IDEN

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים