שתף קטע נבחר

לגרש את תוגת החורף - ארבעה מרקים מחממים

קרוב לוודאי שמי שהמציא את הביטוי "מזון נחמה", חשב על מרקים בכלל ועל מרקים חורפיים בפרט, כאלה שעושים טוב על הנשמה כשקר וחשוך בחוץ. לכבוד הקור ששורר בחוץ, הנה ארבעה מתכוני מרק מחממים ומשמחים

מרק אפונה בלימון, שמן זית ויוגורט מרק פול וירקות שורש מרק שום ופיטריות יער מרק קרם כרישה וגבינה כחולה 

 

 

מרק אפונה בלימון, שמן זית ויוגורט

 

מתכון של השף שאול בן אדרת, מסעדת "קימל"

 

המרכיבים (6 מנות):

 200 גרם אפונה יבשה ירוקה

12 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

6 עצמות מח נקיות מבשר ושאריות

1/2 ליטר מים

1 כוס ציר עוף או ירקות

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 כף כמון טחון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן

מיץ משני לימונים

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האפונה במים במשך הלילה, מסננים ושוטפים היטב.
  2. מאדים בסיר עם שמן הזית את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את האפונה, עצמות המח, המים, ציר העוף/ירקות, הסלרי, הכמון המלח והפלפל הלבן. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים.
  3. מוציאים מהאש וטוחנים בבלנדר לקבלת מחית חלקה וסמיכה. מוסיפים את מיץ הלימונים.
  4. להגשה: בצלחת מרק "סבתא" עם שוליים רחבים יוצקים 2 מצקות מרק, ומניחים עצם מח מתוכו במרכז. יוצקים מספר טיפות מיץ לימון, כמה טיפות שמן זית ומפזרים כמה גרגרי קצח ו-2 כפות יוגורט. זורים מעל מעט גרידת לימון.

 

חזור למעלה
מרק פול וירקות שורש


 

מתכון של איילת אור, שפית מסעדת "OM" 

המרכיבים:

2 כוסות פול יבש שהושרה במשך לילה במים

1 בצל לבן גדול קצוץ

3 גזרים קלופים וחתוכים לאלכסונים גדולים

2 שורש סלרי קלוף חתוך לרבעים

1כרישה בינונית, נקייה וחתוכה לאלכסונים - רק החלק הלבן

3 עגבניות טריות שנצלו בתנור או בגריל

10 שיני שום טריות קלופות וקצוצות או מעוכות

1 ענף רוזמרין קטן

1 ענף מרווה

3 ענפי טימין

3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

2 כפות פפריקה

2 כפות כמון טחון טרי

4 עלי דפנה,

6 גרגרי פלפל אנגלי

אגוז מוסקט

4 עצמות בקר למרק

1 ליטר ציר עוף

שמן זית

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול, מטגנים בשמן זית את הבצל ואת עשבי התיבול מלבד הכוסברה והפטרוזיליה, עד שהבצל הופך שקוף.
  2. מוסיפים את כל הירקות והעצמות ומטגנים מעט.
  3. מוסיפים את הפול ומטגנים מעט. 
  4. מוסיפים את התבלינים מלבד המלח, מוסיפים את הציר, הכוסברה הקצוצה והפטרוזיליה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי, עד שהפול רך מאוד. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

חזור למעלה
מרק שום ופיטריות יער


 

מתכון של השף אמיר מרקוביץ, מסעדת "פורלין"

 

המרכיבים:

300 גרם שיני שום קלופות

300 גרם פיטריות יער

1 כף חמאה

1/4 כוס יין לבן יבש

2 ליטר ציר ירקות

1/2 1 כוסות שמנת מתוקה

אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני. כאשר היא מזהיבה מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומוסיפים את ציר הירקות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  3. מוסיפים את השמנת ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מורידים את הסיר מהאש ומרסקים את המרק במעבד מזון. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים מעט אגוז מוסקט וטועמים. מבשלים 10 דקות על אש נמוכה. בינתיים, ממיסים מעט חמאה במחבת ומזהיבים את פטריות היער.
  5. מוסיפים את הפטריות הזהובות למרק, מערבבים ומגישים.

  

 

חזור למעלה
מרק קרם כרישה וגבינה כחולה


 

מתכון של מסעדת "תהל"

 

המרכיבים:

 300 גרם חמאה

900 גרם כרישה קצוצה, החלק הלבן בלבד

4 תפוחי-אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות

1/2 ליטר שמנת מתוקה

2 ליטר מים

1 כף טימין טרי קצוץ

2 קופסאות חלב קוקוס

קורט צ'ילי

מלח

100 גרם גבינה כחולה כלשהי (רוקפור, גורגונזולה, דייניש-בלו)

מעט עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה ומאדים בה את הכרישה כ-5 דקות. מוסיפים את התפו"א ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את המלח, הצ'ילי והטימין.
  3. מוסיפים את המים וחלב הקוקוס ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
  4. מורידים מהלהבה וטוחנים במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק.
  5. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
  6. הגשה: מוזגים מרק לקערות, מפוררים מעט גבינה ומעטרים בעירית.

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים