בכיר סיני: רזרבות המט"ח ישמשו לחיזוק המשאבים
סגן ראש ממשלת סין אמר כי הממשלה מתכננת להשתמש בהזדמנות שמקנות לה רזרבות מט"ח בהיקף של יותר מטריליון דולר כדי לחזק את בסיס המשאבים החשובים, ביניהם נפט, פחם וגז
סין תנצל את רזרבות המט"ח העצומות שלה כדי להגדיל את מאגרי המשאבים האסטרטגיים שלה, כמו פחם ומינרלים. על כך דווח היום (ד') בתקשורת הסינית.
העיתון "צ'יינה ביזנס ניוז" ועיתונים סינים נוספים דיווחו היום כי סגן ראש ממשלת סין, זנג פייאן, אמר למנהיגי הגוף המחוקק הלאומי שהממשלה מתכננת להאיץ את מאמצי החיפוש אחר משאבי מפתח, ביניהם נפט, גז ופחם. בנוסף, אמר זנג כי הממשלה מתכוונת להשתמש בהזדמנות שמקנות לה רזרבות מט"ח בהיקף של יותר מטריליון דולר לשיפור בסיס המשאבים האסטרטגיים.
הדיווחים לא פירטו כיצד תשתמש הממשלה בכספים, שלא ניתן להשתמש בהם ישירות למטרות אלו מאחר והם שייכים לבנק המרכזי. לדברי כלכלנים, הממשלה יכולה להנפיק אגרות חוב ארוכות טווח לבנק המרכזי כדי להשיג גישה לכספים.
זנג ציין כי לסין בסיס משאבים חלש יחסית, בהתחשב באוכלוסייתה העצומה המונה 1.3 מיליארד נפש. לדבריו, סין מחזיקה ב-12% מרזרבות המינרלים המוכרות בעולם, ונמצאת במקום השלישי בעולם אחרי ארה"ב ורוסיה. עם זאת, אמר זנג כי משמעות הביקוש העצום היא שבתחומים רבים, האספקה נמוכה מהצריכה.
המגמה מדאיגה את מנהיגיה הקומוניסטים של סין, שרואים ביכולת אספקה עצמית עדיפות אסטרטגית. העיתונים במדינה ציטטו היום גם את נשיא סין, הו ג'ינטאו, שהדגיש את הצורך בשימור משאבים ובהגנה על הסביבה.
זנג אמר כי סין תאיץ את קצב הפיתוח של שדות נפט וגז שהתגלו לאחרונה במעמקי הים ובחופים, כדי להגדיל את תפוקת הנפט והגז של המדינה. לדבריו, "עד 2010, אנו מקווים ליצור מספר בסיסי משאבים מינרליים אסטרטגיים חשובים במערב, ולהגיע לפריצות דרך בעבודת החיפוש באזורים המזרחיים והמרכזיים של המדינה".
זנג דיווח עוד על גילוי של שמונה שדות נפט גדולים עם רזרבות מוכחות של יותר מ-700 מיליון חביות ו-5 שדות נפט, עם רזרבות שמוערכות ביותר מ-3.53 טריליון רגל מעוקב. לדבריו, תפוקת הפחם ומחצבי הברזל הוכפלה בחמש השנים האחרונות.
עוד אמר זנג כי הממשלה מתכננת להפוך מספר חברות גדולות בתחום המינרלים והמשאבים לקונגלומרטים שיתחרו בשוק הבינלאומי. בסין פועלות כיום עשרות אלפי חברות כרייה, רובן קטנות וסובלות מבעיות קשות בתחום הבטיחות. הממשלה מתכננת כבר שנים לבצע קונסולידציה בתעשייה.
רזרבות של מט"ח
צילום: איי פי
מומלצים