שתף קטע נבחר

לא כוחות

כולם אוהבים קוסמים, אבל מאז שקמה פה "היורש" האנשים הנחמדים עם הארנבים והמטפחות הולכים ומאבדים את הפרסטיז'ה שלהם, לטובת "האנשים עם הכוחות". הקוסם אורי אשכנזי כבר אמר את דברו, עכשיו דנדי פותח את הפה. בואו אתם למחות ולהשפיע

אוהבים קסמים? רוצים שהאנשים הנחמדים עם הכובע והשפן ישארו בסביבה? אז כדאי שתצטרפו ל"עצומה", הפעם בעניינו של מכופף הכפיות הגדול, אורי גלר. חתימות, אחרי ההסבר, בטוקבקים למטה.

 

לפני שיהיה מאוחר מדי, המדור רוצה לגבות את הגילדה המקצועית של הקוסמים, ולמחות על זילות המקצוע וכל המיס-אינפטרפטציה והעוול שעושה התוכנית לאנשי המקצוע. לצורך העניין גייסנו את אסרף שמואל (הקוסם דנדי), שכיהן כנשיא אגודת הקוסמים בישראל בשנים 2000-2005 והיום מתפקד על הנישה המכובדת של 'נשיא כבוד'. ויש כבוד.

 

"אני חושב שזכותו של הציבור לדעת את האמת בנושא הכוחות שמציגים בתוכנית", מפרשן דנדי, "במיוחד כשכל מי שמשתתף בה הוא חבר אגודת הקוסמים, שעל דיגלה חרוט כי 'לא יתחזה קוסם לבעל כוחות'. הנזק שהתוכנית תגרום בהמשך יהיה גדול - זה מתחיל בתוכניות שמלגלגות על קוסמים, מדגימות קסמים וחושפות אותם. קוסם זה מקצוע, ואסור לזלזל בו.

 

"בשבועות האחרונים ראינו את מיטב חברינו מהתוכנית הופכים ללעג בתקשורת, כשנשאלו אם הם קוסמים, והם הכחישו. כבר עכשיו נתקלים קוסמים בהופעותיהם בעוינות מצד הקהל, ומואשמים ב'רמאות' ו'נוכלות'. 

 

"נידרש לשנים רבות לתיקון התדמית. זאת למרות שיש לנו בארץ קוסמים נהדרים, שעובדים ומתאמנים כדי לתת מופע טוב. כשהופכים את הקסם לכוחות 

 מצטברת עוינות אצל הקהל, ובצדק. כולם רוצים להוכיח שהקוסם רמאי ושאין כוחות. ובאמת אין כוחות. כל הטלפתים בתוכנית הם קוסמים לכל דבר. רוב הקוסמים בארץ מכירים וחלקם גם מבצעים את התרגילים ששודרו בתוכנית.

 

"גם אם אומרים לי שיש יותר מודעות לקוסמים, השאלה היא האם זה שווה. כל קוסם באגודת הקוסמים יודע שהארגון מתנגד להתחזות לבעל כוחות, ונלחם בתופעה כבר שנים. אני לא מתנגד לתוכניות מסוג זה, נהפוך הוא. אבל חשוב שהציבור יבין שכאן מדובר בקוסמים מקצועיים שעושים להטוטים לא קלים, ולא באנשים עם כוחות".

 

עד כאן, דנדי. גם אתכם מעצבן משהו אש? רוצים להציע נושא ניגוח לעצומה? כתבו לנו לכאן, ועשו בנו שימוש נבון.

 

לעצומה הקודמת - אין לנו סאטירה אחרת

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלר. "הנזק שהתוכנית תגרום יהיה גדול"
גלר. "הנזק שהתוכנית תגרום יהיה גדול"
צילום: תני גולדשטיין
מומלצים