שתף קטע נבחר

סלט קוסקוס עם צימוקים

כאילו פשוט, ובעצם להיט אמיתי שלא מפסיקים להכין

 

  

סלט קוסקוס עם חמוציות מיובשות או צימוקים

 

8 מנות

 

המרכיבים

1 חבילה (500 גרם) קוסקוס מהיר הכנה

2/3 1 כוסות מים רותחים מעורבבים ב-1 כפית מלח מומס

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס צימוקים או 1/2 כוס חמוציות מיובשות (להשיג בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השיווק)

לרוטב

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ-1 לימון

2 כפיות קינמון טחון

מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה

3/4 כוס בצל ירוק או עירית, קצוצים דק

1/2 כוס צנוברים קלויים

 

ההכנה

  1. שמים את הקוסקוס בקערה, יוצקים עליו את המים הרותחים והמומלחים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב בעזרת 2 שני מזלגות כדי לאוורר את הקוסקוס. משהים עשר דקות בטמפרטורת החדר ובסיומן מערבבים שוב במזלגות, לאוורור. בינתיים, שורים את החמוציות או את הצימוקים במים חמימים כ-10 דקות. מסננים. מוסיפים אותם לקוסקוס.
  2. הרוטב: מערבבים בקערית את שמן הזית, מיץ הלימון, הקינמון המלח והפלפל וטורפים היטב. יוצקים על הקוסקוס ומערבבים שוב באמצעות שני מזלגות. מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר שעה לפחות.
  3. ההגשה: זורים מלמעלה את העירית, מפזרים את הצנוברים ומגישים. הכי טעים לדעתי בטמפרטורת החדר, אבל אפשר גם לאחסן במקרר ולשמור למחרת, ויש הטוענים שדווקא אז הסלט במיטבו.

 

 

*********

סגנון: נטשה חיימוביץ', סליס סטודיו. לאתר הקליקו כאן.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהיר וטעים.
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
הכותבת, איילת הירשמן.
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים