מכבי ת"א פנתה לטימו ראניקו
משחקי שלב הבתים ביורוליג טרם הסתיימו, אבל הצהובים כבר חושבים על חיזוק. ספאחיה שוחח עם מאמן לובליאנה בנוגע לשחרורו האפשרי של הרכז הפיני, מולאמרוביץ' הוצע. בז'לגיריס מבהירים: "לא נמכור את מרקו פופוביץ'"
למכבי תל אביב נותרו עוד מספר משחקים בשלב הבתים של היורוליג, אבל הצהובים כבר חושבים קדימה ומחפשים חיזוק לקראת הטופ 16. במסגרת החיפושים אחר רכז שיחזק את הקו האחורי הדליל, פנתה מכבי לאולימפיה לובליאנה בניסיון לשחרר ממנה את כוכבה הפיני, טימו ראניקו (26, 1.88 מ').
מאמן האלופה, נבן ספאחיה, כבר שוחח בנושא עם מקבילו בסלובניה, גאשפר אוקורן. ראניקו שיתף בעונה שעברה פעולה עם יותם הלפרין במדים הירוקים של לובליאנה, והשילוב ביניהם זכור כמוצלח. מאז עזיבתו של הלפרין, הפך הפיני לשליט הבלעדי של הקו האחורי, ועד כה הוא עומד על ממוצעים של 13.8 נקודות ו-3.3 אסיסטים למשחק ביורוליג.

ראניקו מול פפה סאנצ'ס ממלאגה, בניצחון הגדול אמש (צילום: איי פי)
אוקורן עצמו לא ממש מרוצה מהמצב שנוצר: "זה לא סוד שלאולימפיה יש בעיות, וזו הסיבה שכל הקבוצות מנסות לנצל את המצב שלנו לטובתן האישית. עדיין יש לנו מעט שחקנים איכותיים, למרות הבעיות שאנו נאלצים להתמודד איתן. קבוצות באירופה יודעות זאת טוב מאוד, ואין להן קשיים כלכליים כמו שלנו. אפילו 300 אלף יורו זה לא סכום גדול מדי עבור הענקיות של אירופה".
בלובליאנה מודעים לעובדה שללא ראניקו, סיכוייהם לזכות באליפות סלובניה יירדו באופן משמעותי. אמש קלע הרכז 16 נקודות בניצחון הגדול על מלאגה 59:87, שמותיר לסלובנים סיכוי קלוש להעפיל לטופ 16. במכבי יעדיפו בוודאי שלא לראות את הסלובנים ממשיכים בקאמבק, שכן הדחתם מהיורוליג תקדם את הסיכויים לשחרורו של הרכז. בעוד שבועיים תארח לובליאנה את מכבי באולם 'טיבולי'. במשחק בין הקבוצות בהיכל נוקיה ניצחה מכבי בקלות 87:110, כשראניקו קולע 10 נק' ומוסר 5 אס'.
_wa.jpg)
הלפרין עם ספאחיה. יחדש את השת"פ עם ראניקו? (צילום: אלי אלגרט)
"אנו יודעים על ההצעה של מכבי לראניקו ואנו מבינים את המצב לגמרי, אבל כרגע טימו הוא שחקן של אולימפיה לובליאנה" אמר ל-ynet דובר אולימפיה לובליאנה. "יש לו חוזה תקף לעונה הזו ולעונה הבאה. הוא יהיה חופשי לעזוב רק אם שתי הקבוצות והוא יגיעו לפשרה. אם הוא רוצה לעזוב את הקבוצה בדרך שתהיה הוגנת עבור כל הצדדים, ברור שניתן לו ללכת, אבל כרגע הוא מתאמן ומשחק עבור אולימפיה".
במקביל, בודקים הצהובים שמות נוספים. הגארד ששוחרר מאולימפיאקוס, דאמיר מולאמרוביץ' הקרואטי, וכן אמריקאי ללא ניסיון אירופי, הוצעו לקבוצה. שם אחד שיכול היה לבוא בחשבון הוא מרקו פופוביץ', הרכז הקרואטי המצוין של ז'לגיריס קובנה, אבל בקבוצה הליטאית הבהירו כי לא ישחררו אותו. "תמיד יש קבוצות שמעוניינות בשחקנים שלנו ורוצות לקנות אותם, אבל אנחנו לא צריכים כסף, אנחנו צריכים שחקנים. לא נמכור את פופוביץ'", אמר גדימינאס נביקאוסקאס, מנהל השיווק של ז'לגיריס.