שתף קטע נבחר

בג"ץ נענה חלקית לבקשת גלאון, הפרקליטות לא

פתיחת ועדת וינוגרד לציבור: בית המשפט העליון הוציא צו על תנאי הקובע כי עד ההחלטה הסופית בעניין, יישמעו רק עדויות המחייבות דלתיים סגורות. פרקליטות המדינה סבורה כי רק דו"ח הביניים והדו"ח הסופי צריכים להיות גלויים לציבור הרחב ובימים הקרובים תגיש את נימוקיה לבג"ץ, לקראת הדיון הסופי בנושא

שופט בית משפט העליון, אדמונד לוי, קיבל היום (ד') באופן חלקי את עתירתה של חברת הכנסת זהבה גלאון, אשר דרשה לפתוח את דיוני ועדת וינוגרד לבדיקת כשלי מלחמת לבנון, לציבור הרחב. השופט לוי הוציא צו על תנאי, לפיו עד להכרעה סופית בעתירה של גלאון, תשמע הוועדה אך ורק עדויות המחייבות דלתיים סגורות מטעם של ביטחון המדינה, בהתאם לפסיקת בג"ץ בנושא.

 

השופט הוסיף כי הנטייה שלו הייתה להיעתר באופן מלא לבקשה "אולם מתוך חשש שהדבר יהיה כרוך בשיבוש קשה של עבודת הוועדה, אני נמנע מכך". בנוסף הוחלט כי הדיון הבא בעתירה ייערך עד יום שישי הבא בהרכב שלושה שופטים, ובפרק הזמן הזה תידרש המדינה לנמק מדוע הביעה התנגדות לפתיחת הדיונים בפני הציבור. 


חברי ועדת וינוגרד (צילום - אבי אוחיון)

 

מוקדם יותר פרסמה פרקליטות המדינה בשמו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, את עמדתה בנושא וטענה כי "זכות הציבור לדעת אמורה להתממש במסגרת דו"ח הביניים והדו"ח הסופי של הוועדה, אשר יוגש בקרוב". דו"ח הביניים יכיל גם חלקים חסויים שבהם לא ניתן יהיה לעיין. ייתכן שבחלקים הללו ייכללו ההמלצות האישיות.

 

בתשובת הפרקליטות הוסבר כי עד היום נגבו כבר למעלה מ-60 עדויות. חברי הוועדה סבורים כי כל העדויות שנשמעות בפניה כוללות חומרים סודיים ורגישים ביותר ולמעשה אין כל אפשרות מעשית לקבוע מראש כי עדות כלשהי לא תכלול חומר סודי, והדבר נובע מאופי הנושא הנחקר. עוד ציינו אנשי הפרקליטות בתשובתם, כי השופט וינוגרד כבר השיב לח"כ גלאון כי לא ניתן להיענות לפנייתה ובכוונת הוועדה לפרסם דו"ח ביניים שיכיל חלק גלוי שיפורסם ברבים, אך בנוסף גם חלק חסוי במועד קרוב יחסית.

 

מתשובת המדינה עולה כי הוועדה תפרסם דו"ח "שיירד לשורש יחסי הביטחון והחוץ של המדינה במובן המובהק ביותר. הוועדה הוסמכה להתייחס גם להתנהלות העתיד לבוא, לרבות לשיפור תהליכי קבלת ההחלטות בעתיד של הדרג המדיני ושל ראשי מערכת הביטחון". אחד החששות שמעלים בתשובת המדינה הוא, שגילויים מסוימים עלולים לדלוף לאויב ועלולים לפגוע בצורה קשה ביכולה של המדינה לנהל את המלחמה הבאה באופן אופטימלי.

 

בנוגע לצו הביניים, נכתב כי קיים אינטרס מהמעלה הראשונה שלא לעצור אף לא לזמן קצר, את עבודת הוועדה, ולאפשר לה להמליץ המלצות בהקדם האפשרי בפני הממשלה.

 

בפרקליטות פירטו מדוע אין לדעתם לאפשר דלתיים פתוחות בדיוני הוועדה: "ועדת וינוגרד צועדת בנתיב סלול ובטוח שהותוותה בעניינים כגון אלה על ידי שתי מערכות ממלכתיות שעסקו בחקירות ארועים בזמן במלחמה : ועדת אגרנט וועדת כהן".

פורסם לראשונה 17/01/2007 16:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
גלאון. תסתפק בדו"ח הביניים
צילום: גיל יוחנן
צילום: יואב גלאי
ועדת החקירה. עדויות חסויות
צילום: יואב גלאי
צילום: ניב קלדרון
וינוגרד. כמו כהן ואגרנט
צילום: ניב קלדרון
מומלצים