שתף קטע נבחר

לפני וינוגרד: חלוץ כבר נחקר אצל המבקר

מבקר המדינה חשף את רשימת הנחקרים בבדיקה שעורך משרדו על האירועים בעורף, בזמן מלחמת לבנון השנייה. ברשימה: שרים בכירים, המפכ"ל וגם הרמטכ"ל - שטרם נחקר בוועדת וינוגרד

ועדת וינוגרד טרם הספיקה לזמן את הרמטכ"ל היוצא לחקירה, אולם מתברר שמבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס כבר חקר את דן חלוץ במסגרת הבדיקות שעורך משרדו על האירועים בעורף בזמן מלחמת לבנון השנייה.

 

בכנס לשכת עורכי הדין חשף היום (ה') המבקר חלק מרשימת הנחקרים על ידי משרדו ואמר כי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לא נחקר עד כה, אך אם יעלה צורך בכך הוא יזומן לחקירה. פרט לחלוץ, במצעד הנחקרים שהציג המבקר נמנו גם שר הביטחון עמיר פרץ, השר לבטחון פנים אבי דיכטר, שר הפנים רוני בר-און, סגן הרמטכ"ל משה קפלינסקי וכן מפכ"ל המשטרה משה קראדי .

 

"שמענו עשרות אנשים שהיו קשורים למלחמה בצפון, ואנו עדיין ממשיכים בכך. העבודה המאומצת הזאת תוביל לדו"ח שיתפרסם בחודשים הקרובים ביותר", אמר לינדנשטראוס. "העבודה נעשית ברצינות רבה וללא משוא פנים. אנו בודקים את האירועים בעורף, את ההסברה כלפי חוץ ובתוך והישראל, ושורה נוספת של נושאים".

 

בכנס הוא סירב להתייחס להתפטרותו של חלוץ או לפרשת מכירת בנק לאומי, בה צפוי להיחקר ראש הממשלה. עם זאת, כאשר נדרש לנושא האחריות האישית, אמר: "לא הש"ג אשם - הקברניט אשם, הקברניטים אשמים". הוא הוסיף כי אחריות אישית היא חלק מהצלחת הביקורת.

 

בעניין המינויים אמר לינדנשטראוס כי מדובר בבעיה קשה מאוד לא רק במקרים הפוליטיים, אלא גם כאשר "חבר מביא חבר". הוא הוסיף כי חקירות משרד המבקר בתחום המינויים בשנים האחרונות הצליחו לרסן במידה מסוימת אתבעיית המינויים בשנים האחרונות.

 

המבקר ציין כי מאז נכנס לתפקידו, לפני כשנה וחצי, כבר הונפקו 15 דו"חות - רובם, לדבריו, "בנוסח הספר 'מלחמה ושלום' - כבדי משקל וארוכים במיוחד. היום אנו עושים כל מאמץ כדי שייצאו דוחות כמה פעמים במהלך השנה, ושיהיו קצרים, תמציתיים וברורים יותר".

 

הבכירים מגיעים לוועדת וינוגרד

בתוך כך, שרשרת הנחקרים המגיעים לוועדת וינוגרד נמשכת. היום העידו בפני הוועדה תא"ל גיא צור, מפקד אוגדה 162 (עוצבת פלדה) ושר התיירות וחבר הקבינט המדיני ביטחוני, יצחק (בוז'י) הרצוג. 

 

עדותו של צור נחשבת לאחת החשובות שכן האוגדה עליה פיקד לחמה בגזרה המרכזית בלבנון במהלך כל ימי המערכה, וביומיים שקדמו להפסקת האש, בהתאם להחלטה 1701 של האו"ם. תא"ל צור מסר תיאור מפורט של הקרבות בהן השתתפה האוגדה והלקחים שהושגו בתחקירים שנערכו בעקבותם. 

 

השר הרצוג העיד על תהליך קבלת ההחלטות בממשלה בנושאים מדיניים ביטחוניים בכלל, וביום חטיפת החיילים בפרט. כמו כן הוא סיפר על השיקולים עמם התמודדו הממשלה והקבינט המדיני-ביטחוני בעת קבלת יתר ההחלטות בתקופת המערכה בלבנון.

  

ביום ראשון צפויים להופיע בפני הוועדה שרת החוץ ציפי לבני, שר הביטחון עמיר פרץ, יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ צחי הנגבי, תת-אלוף גל הירש ומפקד עוצבת האש אייל אייזנברג. כמו כן, בשבוע הבא צפוי להתקיים דיון מכריע בבג"ץ על אופי קיום הדיונים בוועדה, ובכלל זה על קיום הדיונים בדלתיים פתוחות ופרסום הפרוטוקולים של הוועדה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לינדנשטראוס. כבר חקר
לינדנשטראוס. כבר חקר
צילום: ירון ברנר
וינוגרד. ממשיכים בחקירות
וינוגרד. ממשיכים בחקירות
צילום: ניב קלדרון
מומלצים