CFO: חשיפת שכר הבכירים - מזיקה ופוגעת
בפורום סמנכ"לי הכספים הבכירים סבורים, כי החלטת הרשות לני"ע המחייבת את החברות לחשוף את כל נתוני השכר וההטבות של בכיריהן אינה מבחינה בין עיקר וטפל ועלולה לגרום נזק מיותר לחברות.
הנחיית רשות ני"ע שהתקבלה לאחרונה והמחייבת את החברות לחשוף את כל נתוני השכר וההטבות של בעלי התפקידים הבכירים בחברה תזיק לחברות, לא תתרום מידע רלוונטי לקוראי הדו"חות, תסייע לתופעה של "גניבת מוחות" ותייצר "רעש ארגוני" בתוך החברות. כך אומרים היום בפורום ה-CFO, המאגד את סמנכ"לי הכספים הבכירים במשק.
בפורום טוענים, כי יש הגיון בדרישה מחברות ציבוריות לחשוף הטבות שכר חריגות של נושאי משרה הבכירים, אולם ההנחייה החדשה אינה מבחינה בין עיקר וטפל ועלולה לגרום נזק מיותר לחברות.
על פי ההנחיה שפרסמה בשבוע שעבר רשות ני"ע, כל חברה ציבורית תחוייב לדווח, בדיווח מיידי, את כל פרטי השכר והשיקולים שהופעלו בזמן קביעת השכר והתגמול הנוסף של כל בעלי התפקידים הבכירים בחברה. הדוחח אמור לכלול פרטים על נימוקיהם של מי שהתנגדו לתגמול, הסברים השוואתיים על השכר שנקבע ביחס לשכר המשולם בחברות דומות ולנתוני התגמול המקובל בענף, ועוד.
בדברי ההסבר להנחיה נאמר שמטרתה היא לתת מידע למשקיע אודות תהליכי קבלת החלטות בתאגיד. בין נושאי המשרה אודותם יש לדווח יהיו לא רק חמשת בעלי השכר הבכירים, כפי שהיה עד כה, אלא גם את שכרם של מנהל השיווק, מנהל הכספים ותפקידים נוספים כל שהם עונים על הגדרת נושא משרה בכירה.
לדברי נגה קינן, יו"ר פורום ה-CFO ההנחייה החדשה היא תגובת יתר לאירועים חריגים והופכת את החריג לנורמה. לדבריה, ההנחיה נובעת מאירועי השכר בבנק הפועלים ובנק דיסקונט שטופלו טיפול מקומי ורחב והיו ממשיכים להיות מטופלים גם ללא ההנחייה האמורה. "מדובר בחדירה קשה ומופרזת לצינעת הפרט כאשר מעבר לנתוני השכר, הדיווח יצטרך לכלול את חוות הדעת האיכותית וההערכה של הדירקטוריון לכל אחד מנושאי המשרה בחברה", אומרת קינן.