המשטרה לא מאפשרת להכניס מטריות לדרבי
רק בישראל: האוהדים מתפללים ששערי השמיים יישארו נעולים, לאחר שגילו כי המשטרה מונעת את הכנסת 'כלי המשחית' ליציעים. מכבי ת"א תאלץ להסתדר הערב (20.50) ללא נמני, הפועל ת"א תעלה למגרש בלי אבוקסיס
צהוב נגד אדום, הפועל תל אביב מול מכבי תל אביב. הערב זה קורה שוב (20.50, בלומפילד, שידור ישיר בערוץ 10), בנעילת המחזור ה-18 של ליגת העל, במשחק צמרת חם במיוחד שיקבע כנראה איזה תל אביבית תלווה את בית"ר ירושלים במאבק האליפות עד סיום העונה.
אבל רגע לפני פתיחת המשחק אוהדי שתי הקבוצות התעסקו בכלל במזג האוויר והתפללו כי שערי השמיים יישארו נעולים הערב. הסיבה: האוהדים נדהמו לגלות כי המשטרה לא מאפשרת להכניס מטריות ליציעים, ומאלו שהצליחו להכניס את 'כלי המשחית' לבלומפילד נלקחו המטריות מייד אחר כך. בהמשך נסוגה המשטרה מעט ואיפשרה להכניס מטריות מתקפלות בלבד.
הסיבה להחלטת המשטרה נעוצה ככל הנראה בנסיון של אוהדי הפועל לצבוע את יציעי בלומפילד באדום - בעזרת מטריות. האוהדים הכינו כמה מאות מטריות בצבעי אדום-לבן. המשטרה, למודת נסיון מהדרבי הקודם, בו נזרקו מהיציע רימוני עשן וחפצים רבים אחרים, החליטו למנוע הכנסת כל חפץ, לרבות מטריות.

תמונה כזו לא יראו הערב יושבי בלומפילד (צילום: ראובן שוורץ)
היום (א') נקבע סופית כי מכבי תל אביב תיאלץ להסתדר במשחק ללא הקפטן אבי נמני. למרות שהקשר לא השתתף באימון המסכם בשבת ועדייו היו תקוות לכך שלפחות ייכלל בסגל, לאחר בדיקה שעבר בשריר הירך האחורי (בו נפצע במשחק הקודם מול בני יהודה), נקבע כי הסמל לא ייכלל בסגל.
מהעבר השני, המצב לא הרבה יותר טוב. הפועל תל אביב סיימה חבולה ופצועה מאוד את משחק הידידות שלה מול צסק"א מוסקבה ביום חמישי האחרון. החלוץ הצ'יליאני החדשמ נואל ניירה גמר את העונה ואילו יוסי אבוקסיס נפצע גם הוא ויחמיץ את הדרבי. ניירה עבר היום בהצלחה ניתוח בקרסול בבית החולים איכילוב וזמן ההחלמה שלו מוערך בשלושה חודשים.
כמו בכל דרבי, האווירה התחממה הרבה לפני שריקת הפתיחה עם ההצהרות מסביב. הבעלים של הצהובים, לוני הרציקוביץ', חוגג יום הולדת ושלח מסר לשחקניו: "ניצחון על הפועל בדרבי יהיה המתנה המושלמת ליום הולדתי. אנחנו לא מקלים ראש בהפועל. כפי שראינו עכשיו בחיפה, אין משחקים קלים בליגה הזאת, כך שלא רק למשחק הזה אנחנו מתכוננים בשיא הרצינות".
מהעבר השני, חבר ההנהלה של האדומים, שמעון סיטרון, שאמר לפני יומיים 'תעשו ללוני יומולדת שחור', הסביר את דבריו: "לוני אמר שהחגיגה האמיתית תהיה ביום ראשון ואני חושב שזו התנשאות. אצלנו לא תשמע התבטאות כזו לפני דרבי. בעונה שעברה היחס בינינו עמד על 2:10 לטובתנו מבחינת שערים ועדיין לא דיברנו ככה. הם מתייחסים אלינו כסטטיסטיים ובגלל זה אני עומד מאחורי כל מילה שאמרתי. יותר מזה, בתור איש עסקים, אני אישית לא הייתי עושה עם לוני עסקים בגלל ההתנשאות הזו".
השוער שביט אלימלך אמר: "אין הרבה מה לדבר על חשיבות המשחק הזה, מה שנשאר לנו זה לעלות ולתת את כל מה שיש.
למרות שאנחנו במיעוט מבחינת קהל, אני מצפה שהאוהדים האדומים ישמיעו את קולם וידחפו אותנו קדימה. נכון שיוסי וגם ניירה שכולנו חיכינו לו לא ישחקו, אבל זה לא אמור להפריע לנו. יש לנו מספיק שחקנים טובים ומקווה שנחייך בסיום".
הרכבים משוערים
מכבי תל אביב: טברטקו קאלה; יובל שפונגין, מילאן מרטינוביץ', אבי יחיאל, אורי שטרית; ג'ובאני רוסו, שירן ייני, משה מישאלוב (אבי נמני), יוסי שבחון; עומר פרץ, משה ביטון (מיליאן מרדיקוביץ').
הפועל תל אביב: שביט אלימלך; דני בונדר, רמי דואני, חבייר פאאס, יגאל אנטבי; שי אבוטבול, וואליד באדיר, גיל ורמוט, סלים טועמה, ברוך דגו; אליניב ברדה.
