שתף קטע נבחר
 

יאסו! - קורביידס: העוגיות הכי יווניות שיש

הקורביידס הן העוגיות הפופולריות ביותר ביוון. עוגיות חמאה עשירות, נימוחות ונמסות בפה. רוני ונציה במתכון קלאסי עם שקדים, פשוט להכנה ומוצלח

קורביידס

יש אינסוף גירסאות למתכוני קורביידס: עם אגוזי מלך, עם שקדים קצוצים דק, או ללא אגוזים כלל, והן באות באינסוף צורות: כדורים, עיגולים, בצורת S, אובאליות, כוכבים, אגסים וסהרונים. העוגיות מצופות תמיד בנדיבות באבקת סוכר בעודן חמות. לפי המסורת, מגישים אותן בחגים, בחתונות ובאירועים חגיגיים במיוחד.

 

 

המרכיבים (כ-25 עוגיות):

200 גרם חמאה, רכה

1/4 כוס אבקת סוכר, מנופה

1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור

1/3 2  - 1/4 2  כוסות קמח, מנופה

1/2 כוס שקדים מולבנים, קלויים, וקצוצים דק בעזרת סכין גדולה

אבקת סוכר, לקישוט

 

הכלים: 3-2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 1/4 כוס אבקת סוכר, במשך כ 10-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הווניל, ומערבבים.
  3. מקפלים פנימה 1/4 2 כוסות קמח בהדרגה, 1/2 כוס בכל פעם, בעזרת מרית. מקפלים את השקדים, ומעבדים בקלילות בידיים, תוך כדי הוספת עוד קמח בהדרגה, לפי הצורך, עד לקבלת בצק קליל שלא נדבק יותר לידיים (משתדלים לעבד כמה שפחות לקבלת עוגיות נימוחות).
  4. לוקחים חתיכות בצק ומעצבים לגלילים. מעצבים את הגלילים לצורת סהר בעובי כ-2 ס"מ.
  5. מניחים את העוגיות במרווחים של 3 ס"מ ביניהן. אופים 12-10 דקות, עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
  6. מצננים בתבניות על רשת 1 דקה. מצופפים מעט את העוגיות, ומיד בוזקים מעליהן אבקת סוכר בנדיבות, ומניחים כך, עד שהעוגיות צוננות לגמרי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יאסו. קורביידס
צילום: דורון זוסמן
מומלצים