שתף קטע נבחר

מצרים לאינטרפול: עִצרו את מפעילי המרגל מ"המוסד"

משרד הפנים המצרי הגיש לארגון הבינלאומי לשיטור פלילי בקשה רשמית לעצור את שלושת הישראלים שמואשמים בפרשת הריגול. "מצרים ביקשה מהאינטרפול לעצור את סוכני המוסד הנעדרים, אשר מעורבים בפרשת הריגול. זאת, על-מנת שניתן יהיה להעמידם לדין", אמר גורם מצרי

מצרים ביקשה אמש (שני) מהארגון הבינלאומי לשיטור פלילי, אינטרפול, לעצור את שלושת הישראלים שאותם היא מאשימה בפרשת הריגול. כך מסר אמר גורם משפטי מצרי, שסירב להזדהות. 

 

בסוף השבוע הואשמו צעיר מצרי ושלושה ישראלים בריגול לטובת ישראל ופגיעה באינטרסיים הלאומיים של מצרים. העיתון הלונדוני "אל-חייאת" דיווח כי המעורבים בפרשה הם סטודנט לשעבר באוניברסיטת "אל-אזהר" בעזה שכבר מצוי במעצר וכן שלושה קציני מודיעין ישראלים שנמלטו. על פי העיתון, החשודים הם עיסאם רנים אל-עטאר (מצרי הנושא אזרחות קנדית), דניאל לוי הידוע בכינויו אפי (קצין מודיעין ישראלי שנמלט), כמאל תושבא (טורקי המחזיק באזרחות ישראלית שנמלט) ותונג'אי גומאי, הידוע בכינויו דניאל (טורקי המחזיק באזרחות ישראלית שנמלט).

 

שלושת הישראלים טרם נעצרו והתובע הכללי במצרים הורה למשרד הפנים בקהיר להגיש בקשה רשמית לעצור אותם. לדבריו, "מצרים ביקשה מהאינטרפול לעצור את סוכני המוסד הנעדרים, אשר מעורבים בפרשת הריגול. זאת, על-מנת שניתן יהיה להעמידם לדין יחד עם האזרח המצרי, עיסאם רנים אל-עטאר".

 

ההאשמות

גורמים משפטיים אמרו כי רשת הריגול פעלה כביכול במצרים ומחוצה לה בין אוגוסט 2001 לינואר 2007 וכי שלושת קציני המודיעין הישראלי גייסו לצורך כך את הסטודנט לשעבר אל-עטאר. "הנאשם אל-עטאר קשר קשר יחד עם גורמים זרים הפועלים לטובת מדינה זרה, וזאת כדי לפגוע באינטרסים הלאומיים של מצרים. הוא סיכם עם שלושה קציני מודיעין ישראלים בחו"ל על שיתוף פעולה עימם לטובת המודיעין הישראלי והעברת דיווחים אליהם הכוללים מידע על גורמים מצריים, וכן גורמים ערביים המתגוררים בטורקיה ובקנדה", טענו הגורמים בדיווח המופיע בעיתון.

 

על פי העיתון המצרי "אל-אהראם", הודה אל-עטאר בחקירתו בכל המיוחס לו. הוא סיפר כי היה סטודנט בשנה השלישית בפקולטה למדעים של אוניברסיטת אל-אזהר, עד שנת הלימודים 2000-2001 ולדבריו, הרגיש שלא מצא את מקומו בחברה המצרית והחליט לנסוע לחו"ל ולא לחזור. הוא בחר את טורקיה וזאת בשל הקלות היחסית בה ניתן להשיג ויזת תיירים אליה וזאת בנוסף לקרבתה למדינות אירופה. את מצרים הוא עזב ביוני 2001 והגיע לנציבות לענייני פליטים של האו"ם באנקרה, שם ביקש מקלט הומניטארי וכן אישור הגירה לכל מדינת מערבית.

 

באותה הזדמנות הזהיר אל-עטאר את קצין המודיעין הישראלי, דניאל לוי, וסיפר לו על הקשיים החברתיים מהם סבל. לוי סייע לו לקבל את האישורים הנחוצים, ומשלב זה המשיך אל-עטאר להתאמן בנוגע להעברת מידע על הגורמים הערביים והמצריים, לצלם אותם ולהכין דוחות מודיעין.

 

אל-עטאר התיישב בטורונטו בקרב הקהילה הערבית והמצרית, שם החל לעבוד בבנק סמוך למסגד הראשי של העיר. בחודש נובמבר 2006, הוא קיבל אזרחות קנדית.

 

בישראל הכחישו את ההאשמות. דובר משרד החוץ, מרק רגב, אמר כי הרשויות הישראליות למדו על הפרשה באמצעות כלי התקשורת. "אין לנו שום מידע על ההאשמות הללו או על האנשים המדוברים", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
היה או לא היה? אילוסטרציה
צילום: סי די בנק
מומלצים