שתף קטע נבחר

עזרת נשים ממוחשבת באלעד

מי אמר שנשים חרדיות צריכות לשבת בבית? 40 נשים בעיר החרדית אלעד שמדרום לראש העין, עובדות מול מחשבי חברת איסוף וניתוח המידע גאודע, וסורקות כמויות אין-סופיות של מסמכים. למרות המשכורות הנמוכות הן מרוצות: זה קרוב לבית ולמשפחה והן עובדות רק עם נשים כמותן

מדי יום מתיישבות 40 העובדות במפעל הסריקה החדש של חברת גאודע בעיר החרדית אלעד מדרום לראש העין, ליד השולחן, נצמדות למסך המחשב ומתחילות בעבודתן: הן סורקות ערימות אין-סופיות של מסמכים.

 

חברת גאודע עוסקת באיסוף וניתוח מידע, מיחשוב מערכות, ניהול וביצוע פרויקטים, תמיכה וייעוץ מקצועי. המשכורות נמוכות למדי, גם האווירה מעט לחוצה והמנהלת גוערת לא פעם בעובדות, אבל הן, כך נראה, מרוצות. מדובר באחד ממקומות העבודה היחידים ביישוב שמעסיק כמעט רק נשים חרדיות.

 

 
"המפעל הזה הוא אחד היחידים שנותנים לנו אפשרות לעבוד קרוב לבית", אומרת יפעת וטרו, אחראית משמרת במקום, "לפני שעבדתי כאן עבדתי בתל אביב, והייתי צריכה להיקרע כל הזמן בין העבודה לבין הצורך להיות קרובה לילדים. הייתי מגיעה הביתה בשעות מאוחרות, ומי ששילם על כך היו הילדים והמשפחה. רוב האוכלוסייה באלעד לא עובדת בגלל הסיבה הזאת. אם יהיו הרבה מפעלים כמו המפעל הזה, יותר אנשים ונשים מהמגזר החרדי יצאו לעבודה".
 
יתרון נוסף של העבודה במקום כזה הוא העובדה שסניף החברה באלעד כמעט ואינו מעסיק גברים. "זה יותר נוח שעובדות פה כמעט רק נשים", אומרת וטרו בגילוי לב, "אם היו כאן גברים זה היה בסדר, אבל הרבה יותר קשה".
 
המנהלת, אסנת ברקול אומרת כי "אפשר היה להעסיק כאן גברים, אבל רק במשמרת נפרדת משלהם. אנחנו רגישים לרגשות המגזר של העובדות שלנו ולא מוכנים לפגוע בו".

 

"לא קל לגברים לעבוד במפעל כזה, ואני מניח שלנשים זה דווקא נוח", מודה רועי בן אברהם, איש המערכות של הסניף ואחד משלושת הגברים היחידים העובדים בו, "זה טוב שיש מסגרת שמתאימה להן. הרבה אנשים באלעד ובחברה החרדית בכלל רוצים לעבוד אבל לא מצאו מסגרת שמתאימה להם".

 

זה נכון לגבי הנשים, אבל אם היו פותחים מקום עבודה כזה לגברים חרדים, הם היו באים בהמוניהם לעבוד?

 

"יש כאלה שלא רוצים לעבוד. בעזרת השם, גם אני, השאיפה האמיתית שלי היא ללמוד ולא לעבוד. אבל יש אנשים כמוני, שממילא נאלצים לעבוד לפרנסתם, ואם יהיו יותר יוזמות שיעזרו לנו - יותר אנשים יעבדו".

 

ואכן, הממשלה, שחרטה על דגלה את עידוד היציאה לעבודה, מעודדת חברות לעבור לאלעד. ניתן לומר שמס הכנסה שלילי כבר מופעל כאן בפועל: חברת גאודע מקבלת מענק של 1,000 שקל בחודש על כל עובדת שהיא מעסיקה.

 

אין פלא שגאודע העבירה לכאן את אחד ממפעלי הסריקה שלה, ומנסה לגייס לעבודה כמה שיותר עובדות תושבות המקום. "רצינו לבוא לכאן ולתת לאוכלוסייה הנפלאה הזאת תעסוקה", אומרת ברקול, "אנחנו מקווים שבסוף יעבדו כאן 120 עובדות".

 

האם אתם משלמים להן פחות ממה שאתם משלמים על אותה עבודה בתל אביב?

 

"ממש ממש לא. משלמים להן כמו בכל מקום אחר, לא שקל אחד פחות".

 

אם כך, עברתם לכאן בגלל ההטבות והמענקים הממשלתיים?

 

"זה בהחלט אחד השיקולים. זה משתלם, ואני מקווה שעוד חברות ילכו בדרכינו ויקימו כאן מקומות עבודה".

 

חברת גאודע מספקת שירותים ליזמים וחברות בתחום הנדל"ן התכנון, המיפוי, ה- GIS, הסריקה וההדמיה. בין לקוחותיה נמנים המרכז למיפוי ישראל, חברת מפה, מינהל מקרקעי ישראל ומשרדי ממשלה שונים.

 

גאודע היא חברת בת של שתי חברות ייעוץ: מרטנס הופמן ואמנת ניהול. גאודע החברה מעסיקה מעל 350 עובדים בירושלים, חיפה, באר שבע, רמלה, נצרת עילית ואלעד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
סניף גאודע באלעד
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
יפעת וטרו. "נוח שעובדות כאן רק נשים"
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
המנהלת אסנת ברקול: "האוכלוסייה הזאת נהדרת"
צילום: יהונתן צור
מומלצים