שתף קטע נבחר

אכלו דג מחופי חיפה ונפגעו במערכת העצבים

בני זוג מחיפה התיישבו לארוחת בוקר נעימה וחלקו כבד של דג שתפס הבעל בחוף דדו בעיר. כעבור כמה שעות החלו לחוש ברע והובהלו למיון בית החולים רמב"ם - שם התברר כי מדובר בדג רעיל שגמע מאות קילומטרים והגיע דרך תעלת סואץ אל הים התיכון

אמנם יש הרבה דגים בים, אבל לא את כולם מומלץ לאכול. בני זוג מחיפה אושפזו היום (ד') בבית החולים רמב"ם בעיר, לאחר שמערכת העצבים שלהם נפגעה מאכילת איברים פנימיים של דג רעיל, שככל הנראה גמא קילומטרים רבים מהמזרח הרחוק, דרך תעלת סואץ אל הים התיכון. לאחר שזוהה סוג הדג - הלגינון הים סופי - ניתן לשניים טיפול שייצב את מצבם, והם שוחררו לביתם.

 

"ביום שני עבדתי משמרת צהריים, אז בבוקר ישבתי עם בן זוגי לארוחה זוגית", מספרת האשה בת ה-54. "בן זוגי דג לפעמים בצורה חובבנית בחוף הים של חיפה, והלכנו יחד לחוף 'דדו' שם הוא הצליח לדוג דג גדול ושמן, במשקל של שניים וחצי קילו. לקחנו את הדג הביתה וטיגנו אותו. החלטנו לאכול רק את הכבד של הדג, שהיה גדול ויפה, ולשמור את שאר חלקיו לארוחה אחרת.

 

"אחרי הארוחה הלכתי לעבודה, ולאחר זמן קצר התחלתי להרגיש רע מאוד. אחרי חצי שעה נוספת חשתי תחושה של נימלול בידיים וברגליים, ריחוף וחוסר קואורדינאציה. למזלי, במפעל שלי יש מרפאה והרופא הפנה אותי מיידית באמבולנס לרמב"ם".

 

ד"ר לובה רפפורט, נוירולוגית בבית החולים רמב"ם, הייתה הראשונה שפגשה באישה והייתה בטוחה שהיא עברה אירוע מוחי, מאחר שהייתה מעורפלת ודיבורה הפך לא ברור. "המאושפזת התעקשה שמדובר במשהו שהיא אכלה, אבל לי זה נראה לא סביר", היא סיפרה. "ואז היא התקשרה לחבר שלה שהיה בבית, ואמרה לו שהיא במיון של רמב"ם. החבר אמר לה שהוא גם מרגיש בדיוק אותן תחושות והמלצתי גם לו להגיע למיון".

 

לאחר ששמעה משניהם סיפור זהה על אכילת הדג, פנתה ד"ר רפפורט לד"ר ידידיה בן טור, מנהל מרכז ההרעלות של רמב"ם. בן טור, שחקר בעבר דגים רעילים יחד עם מומחים מאוניברסיטת חיפה, לקח כמה מדריכי זיהוי דגים ממשרדו ומיהר למיון.

 

בלי טיפול

"הייתה לי תחושה שמדובר בדג בשם לגינון ים סופי, שבעבר גרם להרעלה יחידה שנרשמה אצלנו", אמר בן טור. "הראיתי לגבר כמה תמונות, ממש כמו מסדר זיהוי, וכאשר הגענו לתמונה הנכונה האיש צעק בשמחה ואמר זה הדג, זה הדג".

 

לדברי בן טור, מדובר בדג רעיל מאוד, שדי באכילת מנה קטנה של איבריו הפנימיים כדי לגרום לפגיעה במערכת העצבים. "במינון מספיק, נגרם שיתוק של שרירי מערכת הנשימה, והמורעל עלול למות", הוסיף.

 

בני הזוג שלמזלם חלקו ביניהם את כבד הדג לשניים, ולא אכלו יותר מחלקיו, הועברו תחת השגחה למחלקה פנימית, שם טופלו בנזולים והיו תחת מעקב רפואי. הרפואה לא מכירה נוגדן לרעלים של הדג והטיפול היחיד הוא לעקוב וללוות את הנפגע עד החלמתו. "אני לא מתכוונת לאכול דגים עוד הרבה זמן", אמרה האישה היום בצהריים בעת ששוחררה עם בן זוגה ושבה לביתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון 'שפאץ' כהן
דג לוקוס. את זה אפשר לאכול
צילום: רון 'שפאץ' כהן
מומלצים