שתף קטע נבחר

 

דיווח: רוסיה פתחה במירוץ חימוש נרחב

189 מיליארד דולרים, זה הסכום שתקציב רוסיה לפיתוח טילים בליסטיים בין-יבשתיים. עוד בתכנון: דור חדש של צוללות גרעיניות ואולי גם מטוסי קרב. בשנת 2002 חתמו פוטין ובוש על אמנה לצמצום הנשק האסטרטגי, אך מאז המצב רק הולך ומדרדר

שר ההגנה הרוסי, סרגיי איבנוב, הורה על גיבוש תוכנית חדשה לפיתוח טילים בליסטיים בין יבשתיים בהיקף של 189 מיליארד דולרים - כך דיווח הבוקר (שישי) העיתון הבריטי "גרדיאן". במסגרת התוכנית, שצפויה להתפרס על פני שמונה שנים, תפתח רוסיה גם דור חדש של צוללות גרעיניות וייתכן שגם מטוסי קרב חדשים.

 

הדיווח האחרון מצטרף לדיווחים במערב, על חידוש האמל"ח הקיים ברוסיה, מול דיווחים על טכנולוגיות חדשות, במדינה בה התעשייה הצבאית היא חשובה מאוד לכלכלה שם.

 

לאחרונה השמיעה רוסיה דרישה מארצות הברית, להתחייב כי מערכת הטילים נגד טילים שהיא מתכוונת לפרוש במזרח אירופה לא תכוון אליה, ומציעה בתמורה התחייבות נגדית שצבאה לא יאיים על צבא ארצות הברית.

 

הדאגה ברוסיה התעוררה על רקע כוונת וושינגטון להציב בצ'כיה ובפולין מערכות טילים נגד טילים שמטרתן המוצהרת היא הגנה על אירופה מפני התקפות של איראן וצפון קוריאה. ארצות הברית הודיעה כי הטילים לא מתוכננים לפגוע באף מטרה בשטחה של רוסיה, אולם פקידים בכירים במוסקבה הטילו ספק ביעילות המערכת וטענו כי היא מהווה איום על הביטחון הלאומי של רוסיה.

 

שובה של המלחמה הקרה?

במסיבת העיתונאים השנתית שלו, דחה פוטין את טענות ארה"ב כי מערכת ההגנה האווירית האמריקנית הוצבה במרכז אירופה נועדה להגן מפני האפשרות של מתקפת טילים איראנית. לדבריו, תגובת רוסיה לצעד האמריקני תהיה "הולמת, א-סימטרית אמנם, אך יעילה".

 

בשנת 2002 חתמו פוטין ונשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, על אמנה המחייבת את שתי המדינות לצמצם את כלי הנשק הגרעיניים האסטרטגיים שלהן בכשני-שלישים עד לשנת 2012.

 

אלא שיחסי רוסיה-ארה"ב הידרדרו בעקביות מאז, נוכח מחלוקות שהתגלעו בנושא המלחמה בעיראק, חילוקי הדעות סביב תוכנית הגרעין של איראן, הביקורת של וושינגטון אודות שחיקת הדמוקרטיה ברוסיה ומשברים עולמיים נוספים כמו העימות הגרעיני בצפון קוריאה והעמדה האמריקנית בסכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

בסוף המלחמה הקרה , הסכימו וושינגטון ומוסקבה שלא לתכנת עוד טילים ארוכי הטווח ליעדים בתחומי שתי המדינות, אך מומחי צבא אמרו כבר אז כי מדובר בעיקר במחווה סמלית, שאין כל דרך לאשר את יישומה בפועל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוכניות חימוש. טילים מתוצרת רוסיה
צילום: איי פי
השקעה של מיליארדים. סרגיי איבנוב
צילום: איי פי
מומלצים