צרפת: פושע המלחמה מוריס פאפון ינותח בליבו
מוריס פאפון, הצרפתי הבכיר ביותר שהואשם בשיתוף פעולה עם הנאצים בזמן מלחמת העולם השנייה, אושפז בבית חולים בפריז והוא צפוי לעבור ניתוח לתיקון בעיה בקוצב הלב. לדברי עורך דינו, מדובר בניתוח "מינורי ולא רציני", אך הוא מסוכן נוכח גילו המבוגר של מרשו
פושע המלחמה הצרפתי הקשיש מוריס פאפון, שהורשע בשיתוף פעולה עם הנאצים במהלך מלחמת העולם השנייה, יעבור ניתוח, לאחר שאושפז לפני ימים ספורים בבית חולים בפריז עקב בעיות לב.
עורך דינו של פאפן, פרנסיס וויימן, מסר היום (ב') כי פאפון בן ה-96 אושפז כבר ביום חמישי, וכי הוא זקוק לניתוח לתיקון בעיה בקוצב הלב שלו. לדבריו, הניתוח יתבצע מחר לכל המאוחר. הפרקליט ציין כי מדובר בניתוח "מינורי ולא רציני", אך מדובר ב"מקור לדאגה" בשל גילו המבוגר של פאפון.
פאפון, שהיה בעבר מפקד משטרת בורדו, הורשע ב-1998 במעורבות בשליחתם של 1,690 יהודים צרפתים תושבי העיר למחנה ההשמדה אושוויץ במהלך מלחמת העולם השנייה. רק בודדים מהם שרדו. משפטו בן ששת החודשים חשף פרטים מכאיבים ומביכים אודות צרפת של משטר וישי, תחת הכיבוש הנאצי.
בית המשפט גזר עליו עונש של 10 שנות מאסר. לאחר הרשעתו נמלט פאפון לשוויץ, אולם שם נעצר והחל לרצות את מאסרו בכלא לה-סנטה בפאריס באוקטובר 1999. מאז שהחל לרצות את עונשו, החלו עורכי דינו לפעול למען שחרורו בשל מחלת הלב שממנה הוא סובל, והסתמכו על החוק הקובע כי אם שני רופאים קובעים שהמשך שהייתו של אסיר בכלא מסכנת את בריאותו - יש לשחררו. בתחילה דחה בית המשפט את הפניה לשחררו, אך בית הדין לערעורים קיבל אותה, והורה בספטמבר 2002 לשחרר את פאפון מיידית - לאחר שריצה פחות משלוש שנות מאסר.