שתף קטע נבחר

אבו מאזן והנייה ייפגשו היום כדי לפתור המשבר

אבו מאזן צפוי להיפגש עם הנייה בניסיון למצוא פתרון למשבר המונע את הקמת ממשלת האחדות. המחלוקת העיקרית היא סביב איוש תיק הפנים. בחמאס אמרו כי "ייתכן שכבר היום יוכרז על ממשלת האחדות"

ברשות הפלסטינית מנסים לפתור את המשבר הפוליטי שמונע לפי שעה את הכרזת ממשלת האחדות. נשיא הרשות, מחמוד עבאס (אבו מאזן) צפוי להגיע היום (ה') לעזה ולהיפגש עם ראש הממשלה איסמעיל הנייה, בניסיון למצוא פתרון למשבר. זאת, כדי שאבו מאזן יוכל להעביר לידי הנייה את כתב המינוי להרכבתה של ממשלת האחדות הפלסטינית.

 

אבו מאזן צפוי היה לשאת היום נאום לעם הפלסטיני ובו להציג את הסכם מכה בין הארגונים ואת ממשלת האחדות. אולם בעקבות מחלוקות של הימים האחרונים, הוא ביטל את הנאום ולפי שעה לא ברור מתי תצא אל הפועל ממשלת האחדות הפלסטינית.

 

המחלוקת העיקרית היא סביב איוש תיק הפנים. אבו מאזן דוחה לפי שעה את כל השמות שמציעה תנועת החמאס לתפקיד. בפתח טוענים כי החמאס הציבו תנאים חדשים שעלולים לטרפד את כל ההסכם.

 

בממשלה ובתנועת חמאס לעומת זאת אמרו כי "מדובר במחלוקות פתירות" וכי ייתכן שכבר היום יוכרז על הקמת ממשלת האחדות. המשלחת הביטחונית המצרית עבדה אתמול שעות נוספות כדי לגשר על הפערים בין הצדדים ולהביא להכרזה על ממשלת האחדות.

 

אולם נראה כי זו אינה הבעיה היחידה. שלושה ארגונים פלסטינים הודיעו כי הם שוקלים שלא ליטול חלק בממשלת האחדות ולהוות אופוזיציה בפרלמנט הפלסטיני. מדובר בחזית העממית, החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין ומפלגת העם, המוחות על כך שכל עניין ממשלת האחדות נקבע בין שתי הסיעות הגדולות, הפתח והחמאס, שאף קבעו עבור הפלגים את התיקים שיופקדו בידיהם.

 

ביממה האחרונה חזרו האשמות בין הצדדים בנוגע לאחריות על הקשיים בהקמת ממשלת האחדות, אך ברשות מקווים כי קשיים אלה לא ידרדרו לחידוש העימות האלים בין שתי התנועות הגדולות.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן. דחה את הנאום
אבו מאזן. דחה את הנאום
צילום: איי אף פי
הנייה. "קרוב לסיכום"
הנייה. "קרוב לסיכום"
צילום: איי אף פי
מומלצים