שתף קטע נבחר

מוקד מודיעיני חדש למשטרה מכספי העבריינים

במטרה להילחם בפשע המאורגן הוקם מוקד מודיעיני משולב, בו יעבדו תחת קורת גג אחת שוטרים, אנשי הרשות לאיסור בהלבנת הון ואנשי רשות המסים. המידע המודיעיני יעבור בזמן אמת לגופים הרלוונטיים

משטרת ישראל חנכה היום (ב') מוקד מודיעיני חדש, שהוקם בעזרת כספים שהוחרמו מעבריינים. לדברי ראש אגף חקירות במשטרה, ניצב יוחנן דנינו, המוקד המשולב יסייע למפות את הפשיעה המאורגנת בישראל, אך יידרשו לשם כך שנתיים ואולי אף שלוש שנים.

 

המוקד המודיעיני המשולב, שעלות הפעלתו נאמדת ב-70 מיליון שקל בשנה, מאגד בתוכו את המשטרה, רשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון. הוא אמור לשדרג באופן משמעותי את המערך הלוחם בארגוני הפשיעה, ופתיחתו מהווה צעד מעשי ביישום החלטת הממשלה להיאבק בפשיעה המאורגנת.  

 

המוקד המודעיני החדש (אלי מנדלבאום)
במוקד יישבו נציגי גופי האכיפה והמודיעין, שיעסקו בהחלפת מידע בזמן אמת והעברתו לגורמים הרלוונטיים. המטרה היא להקל על העברת המידע בין גופי האכיפה השונים.

 

בנוסף למוקד המשולב, פועלים תחת ועדה בראשות דנינו גם כוחות משימה. כל כוח פועל נגד ארגון פשיעה מוגדר. הוא ציין כי המוקד המשולב הוא הלב המודיעיני שיספק מידע לכוח המשימה. את עבודת המוקד המשולב יאיישו דרך קבע ארבעה נציגי משטרה, שלושה נציגים מרשות המסים (מכס, מע"מ ומס הכנסה) ושני נציגים מהרשות לאיסור בהלבנת הון.

שר המשפטים והשר לביטחון פנים גוזרים את הסרט (צילום: גיל יוחנן)

 

בטקס פתיחת המוקד נכחו שר המשפטים, פרופ' דניאל פרידמן, השר לביטחון פנים אבי דיכטר, היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז, מפכ"ל המשטרה רב ניצב משה קראדי, פרקליט המדינה ערן שנדר, מנהל רשות המסים ד"ר יוסי בכר ויו"ר הרשות לניירות ערך, משה פרי. השר לביטחון פנים אמר בטקס: "הדרך היחידה שאפשר להילחם באפקטיביות בפשיעה החמורה היא שילוב של כל הגופים".

 

יו"ר הרשות לאיסור הלבנת הון, יהודה שפר, אמר כי המטרה היא לחלט כמה שיותר כסף שמקורו בפשיעה חמורה. על-כך הוסיף דנינו כי הרעיון הוא גם לטפל בגרעין הקשה של העבריינים ולהביאם לדין. לדבריו, אין ספק שמדובר בעליית מדרגה כשכוחות המשימה יעסקו אך ורק בנושא המודיעיני.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דנינו. שנתיים למיפוי הפשיעה
דנינו. שנתיים למיפוי הפשיעה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים