ברצלונה תתפלל בליברפול לעזרת השילוש הקדוש
הכרעה שמינית גמר ליגת האלופות: עם פיגור 2:1, האלופה תציג שוב את רונאלדיניו, מסי ואטו בחוד בליברפול. ולנסיה תארח את אינטר למבחן רציני, ליון פייבוריטית בבית נגד רומא ומוריניו ינסה להמנע ממה שעשה בעצמו לפרגוסון. יהיה מוי כיף
ברצלונה או ליברפול, ולנסיה או אינטר, רומא או ליון וצ'לסי או פורטו. ארבע מביניהן ימשיכו לפנטז על תואר מלכת היבשת, ארבע יילכו הביתה עם דמעות בעיניים ותחושה גדולה של פספוס. בטוח שיהיה מרתק ודרמטי, ודאי בערב כזה של קרבות על כל הקופה, כאשר הפעם אין דרך חזרה ואין מתי לתקן. יהיה מוי כיף.
ליברפול – ברצלונה (ספורט 5, 21:40)
מה היה: לפני שבועיים בארסה פתחה מצוין, דקו כבש ואלופת אירופה היתה בשליטה מלאה. אבל טעות איומה של ואלדס החזירה את האדומים למשחק, ליברפול נתנה מחצית שנייה מצויינת ושער של ריסה, באדיבות רפא מארקס, נתן לאלופת אירופה מ-2005 ניצחון מדהים 1:2 ומקדמה עצומה לגומלין.
למה ליברפול: קודם כל, כי מגיע לרפא בניטס וחניכיו לעלות שלב אחרי הניצחון הגדול שלהם בקאמפ נואו. בנוסף, מאז עונת 65/66, בארסה מעולם לא עברה שלב באירופה אחרי שהפסידה את המשחק הראשון בבית. אז למה שזה יקרה דווקא עכשיו?
למה ברצלונה: כי כמו מול סראגוסה בגביע המלך בשבוע שעבר, אחרי הפסד ביתי במשחק הראשון, פרנק רייקארד שוב הולך על כל הקופה ויעלה עם מערך התקפי של 3-4-3. אמנם רק שלושה בהגנה, אבל למעלה בחוד, לראשונה מאז ספטמבר, יהיו יחד רונאלדיניו, אטו ומסי.
מה אמרו: דקו, אחד שאוהב לחמם את האווירה, כבר אמר: "עם אטו ומסי חזרה בהרכב אנחנו קבוצה שונה לגמרי, הרבה יותר טובה. אנחנו לא מפחדים מליברפול ונגיע לנצח". סטיבן ג'רארד, שרוצה להניף שוב את הגביע, הזהיר את חבריו: "לשחק הגנתי ועל 0:0 יהיה כמו התאבדות. צריך לשחק כמו במשחק הראשון".

ג'רארד במסיבת העיתונאים. "לשחק על 0:0 - התאבדות" (צילום: איי פי)
מה יהיה? הימור ynet: בביקור האחרון באנפילד, בשלב הבתים בעונת 2000/01, בארסה ניצחה 1:3. רונאלדיניו והחברים לא רוצים לאבד כל כך מהר את הכתר האירופי, בארסה תנצח בתוצאה הזו שוב ותעלה.
ולנסיה – אינטר (ספורט 5+, 21:40)
מה היה: משחק מצוין בסן סירו הסתיים ב-2:2 דרמטי. קמביאסו ומייקון העלו פעמיים את הנראזורי ליתרון, אינטר היתה טובה יותר והחמיצה לא מעט מול קניסארס, אבל 'גולאסוס' של צמד הדוידים, וייה וסילבה, החזירו את העטלפים הביתה עם תוצאה מצויינת.

רגל פה, רגל שם. פיגו ואוליבייה דאקור באימון המסכם (צילום: איי פי)
למה ולנסיה: אינטר עם נתונים מפחידים בליגה באיטליה, אבל היא משחקת בליגה לא ליגה, ללא יובנטוס ועם מילאן שנפגעה אנושות מהפחתת נקודות. בנוסף, בשבועות האחרונים הקבוצה האיטלקית התרגלה לבדר את עצמה מול יציעים ריקים ברחבי איטליה. הפעם יחכו לה 50 אלף אוהדים חמים במסטאיה. ולנסיה היא לא עוד קבוצה קיקיונית ב-SERIE A ואינטר תיתקע מולה.
למה אינטר: אם איטליה זכתה במונדיאל, למה שאינטר לא תיקח את הצ'מפיונס? בכדורגל הבלתי הגיוני של ימינו, הכל יכול לקרות ואפילו הקבוצה הכי לוזרית ביבשת עוד עשויה להניף את הגביע בסוף מאי. ובלי קשר, אינטר של השנה באמת בכושר טוב והיא מסוגלת לנצח כל קבוצה, גם בחוץ.
מה אמרו: "אנחנו הולכים לנצח במסטאיה. התוצאה בבית היתה מאכזבת, אבל נעשה את העבודה כמו שצריך בחוץ", הבטיח רוברטו מנצ'יני, מאמן הנראזורי. "אינטר כבר הדיחה את ולנסיה לא פעם בשנים האחרונות, הגיע הזמן להחזיר ולנקום כדי לאזן את התמונה", השיב קיקה סאנצ'ס פלורס, מאמן הלבנים.

פרננדו מוריינטס והאוהדים. העטלפים בכושר טוב (צילום: איי אף פי)
מה יהיה? הימור ynet: אינטר שלחה הביתה את ולנסיה ב-2002 ו-2003 ונראה כי גם הפעם היא תחגוג מולה העפלה לשלב הבא. 1:2 לאינטר והספרדים ישקלו להגיש בקשה לאופ"א לא לשבץ אותם יותר מול הסיוט הפרטי.
צ'לסי – פורטו
מה היה: פורטו עלתה ליתרון מהיר אבל שבצ'נקו קבע כבר בדקה ה-16 את תוצאת המשחק הראשון, 1:1 שכולו ניצחון של הכחולים.
למה צ'לסי: בכל זאת, אלופת אנגליה היא קבוצה הרבה יותר טובה מאלופת פורטוגל ואחרי שהתואר בפרמיירליג נראה בדרך למנצ'סטר, המיליונרים של אברמוביץ' לא יוכלו להרשות לעצמם מפלה גם בצ'מפיונס, בטח לא בשלב כל כך מוקדם.

דרוגבה באימון המסכם, אחרי שפגע בו כדור תועה (צילום: איי אף פי)
למה פורטו: די הרבה דברים משתבשים העונה לצ'לסי, אז למה שלא תודח גם מליגת האלופות? הפורטוגלים, שחוגגים משחק 100 במפעל, ירצו לעשות זאת בסטייל ולהדיח קבוצה אנגלית. זה בדיוק מה שעשו למנצ'סטר יונייטד ב-2004, אז זכו בגביע, עם מוריניו.
מה יהיה? הימור ynet: פורטו מעולם לא ניצחה על אדמת אנגליה (הדחת מנצ'סטר היתה אחרי תיקו) ולא תעשה זאת גם הפעם, למרות שצ'לסי תחסר את ג'ון טרי הפצוע. 0:2 לכחולים.
ליון – רומא
מה היה: 0:0 חלש ב'אולימפיקו' הקפוא של רומא, שהעביר את כל ההכרעה ל-90 הדקות ב'סטאד דה ז'רלאן' של הליונזים.

מאנסיני ופרנצ'סקו טוטי. משחק סופר-קשה בצרפת (צילום: איי אף פי)
למה ליון: אלופת צרפת העפילה לרבע הגמר (ואז הודחה) בכל שלוש המהדורות האחרונות של ליגת האלופות. אין סיבה שתיעדר משם גם הפעם. ליון לא הפסידה העונה בצ'מפיונס, ולמרות ירידה קטנה ביכולת לאחרונה, היא עדיין יריבה מפחידה, בטח בביתה.
למה רומא: פרנצ'סקו טוטי והחברים מאוד לא יציבים העונה, אבל גם הם יודעים שזו אולי הזדמנות חד פעמית להשתחל בין שמונה הגדולות ביבשת. טוטי אוהב במיוחד משחקים גדולים על כל הקופה, והוא מסוגל, אפילו לבד, להוליך את קבוצתו לניצחון חוץ גדול.
מה יהיה? הימור ynet: עם כל הכבוד לרומא, אפילו ריאל מדריד חטפה שלישייה ועד יצאה בזול מביקורה בדרום צרפת. ז'וניניו, פרד והחברים פשוט טובים מדי, 0:2 לליון.
