שתף קטע נבחר

מבית היתומים בסין לחיק היהדות

זהו מסעה המרגש של ססיליה ניאלון-שפירו, יתומה שאומצה בסין לפני 13 שנה. בחודש שעבר היא חגגה את בת המצווה. כתבי "הניו יורק טיימס" היו שם איתה

כשהיא נולדה קראו לה פוּ-קיאן. לפני שלושה שבועות, כשהיא עמדה על בימת בית הכנסת בניו יורק, דרשת בת המצווה שלה הוקדש לציווי האלוהי לקבל את הזר אל קרבך – והיא ידעה היטב על מה היא מדברת. בגיל שלושה חודשים אומצה היתומה הסינית על-ידי זוג יהודים ושמה שונה. פוּ-קיאן הקטנה הפכה להיות ססיליה ניאלון-שפירו.

  

ססיליה היא בין הילדות הסיניות הראשונות שהותרו לאימוץ בינלאומי, היא גם בין הראשונות שנכנסות לעול מצוות. אבל לפי ה"ניו יורק טיימס" היא לא האחרונה: עשרות ילדות יהודיות לומדות כעת את ההפטרה ומתכוננות לאחד הרגעים הגדולים בחייהן, תוך כדי תהיה האם ילבשו חליפה מחויטת, שמלה או לבוש סיני מסורתי למסיבת קבלת הפנים שלאחר העלייה לתורה.  

 

שאלת הזהות המתגבשת חזקה בקרב כל נערה מתגברת, לא כל שכן כאשר היא מאומצת ממדינה זרה. אבל עבור ססילה, לא מדובר בתהליך יוצא דופן. "ידעתי שבגיל המתאים אני אעבור את בת המצווה", היא הסבירה לכתב הניו-יורק טיימס. "זה היה טבעי עבורי. חוץ מזה, רוב החברות הסיניות שלי יהודיות". חברתה, זואי קרס, מסכימה: "זה לגמרי נורמאלי עבורי להיות סינית ויהודיה, לחשוב על זה שאני סינית ויהודיה- זה קצת מוזר".

  

ססיליה נולדה ב-29 בינואר, 1994, במחוז ג'יאנצ'י שבדרום-מזרח סין. היא ננטשה על-ידי הוריה, ככל הנראה בשל המדיניות הסינית המתירה לכל זוג לגדל ילד אחד בלבד, ואומצה על-ידי זוג לסביות-אמריקניות: מארי ניאלון וויויאן שפירו. שפירו גדלה בבית יהודי-אתאיסטי, ניאלון קתולית, אך לאחר שנפגשו התחזקה האמונה הדתית בקרב השתיים והן החליטו להעניק לבתן חינוך יהודי-מסורתי.  

 

ב-17 בפברואר האחרון נחגג האירוע המרגש. כ-200 מקרובי משפחתה וחבריה של ססיליה הגיעו לבית הכנסת "רודף שלום" על-מנת להשתתף בשמחתה. כיפות ועליהן סמלי יין-יאנג חולקו בכניסה. שש בנות מבית היתומים בו ננטשה הוטסו למקום מכל קצוות הארץ. הרב לוין פתח בקטע מפרשת השבוע: "כי גרים הייתם בארץ מצרים". עין לא נותרה יבשה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרשת בר-מצווה בבית הכנסת. אילוסטרציה
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים