שתף קטע נבחר

יוון: לפחות 20 נפצעו בהפגנת סטודנטים באתונה

לפחות עשרים בני אדם נפצעו בהתנגשויות אלימות בין מפגינים צעירים לבין שוטרים מחוץ לבניין הפרלמנט בבירה, שפרצו במהלך הפגנה גדולה שקיימו סטודנטים ומרצים במרכז אתונה. המפגינים מוחים על הרפורמה הממשלתית המתוכננת במערכת החינוך הגבוה במדינה, שבגינה שובתות האוניברסיטאות מזה חודשיים

מהומות בבירת יוון: מאות סטודנטים התעמתו היום (ה') עם שוטרים מחוץ לפרלמנט היווני, והמשטרה ירתה גז מדמיע לעבר המפגינים, שמחו על רפורמה מתוכננת בחינוך במדינה.

 

המפגינים, מרביתם צעירים, חבשו כובעים וקסדות, והשליכו חזיזים ובקבוקי תבערה לעבר השוטרים. קודם לכן, הציתו המפגינים בנק במרכז אתונה, וניפצו חלונות ראווה של כמה חנויות. המשטרה דיווחה כי לפחות עשרים בני אדם נפצעו בהתנגשויות - ולפחות חמישה מפגינים נעצרו.

 

האלימות החלה במהלך הפגנה שבה השתתפו יותר מ-20 אלף סטודנטים ואנשי סגל אקדמי, שמחו על הרפורמה הממשלתית המתוכננת במערכת החינוך האקדמי במדינה, שבעטיה שובתים המוסדות האקדמיים ביוון כבר עשרה שבועות. העימות האלים נמשך כחצי שעה - והיה האירוע החמור ביותר מאז שהחלו המחאות על הרפורמה, בתחילת השנה האזרחית. כאלף שוטרים התפרסו בעיר לקראת ההפגנה.

שוטר מרסס מפגינים בגז מדמיע במרכז אתונה, היום (צילום: איי.פי)

 

תיירים, שבאו לבניין הפרלמנט כדי לצפות בחילופי השומרים, נמלטו מאימת הצעירים המתפרעים, שדלקו בעקבותיהם של השוטרים והציתו עמדת שמירה מול קבר החייל האלמוני, הסמוך לכניסה הראשית לבניין הפרלמנט. כיכר סינטגמה, הכיכר המרכזית באתונה, נותרה מלאה באבנים, בקבוקים ואלות.

 

מארגני ההפגנה ומשתתפיה גינו את ההתפרעות. "הצעירים שיידו אבנים מכתימים את תנועת הסטודנטים, ומסייעים לאלה שמנסים לדכא את התנועה", אמר קוסטאס פפדופולוס, מורה שהשתתף בהפגנה.

 

ממשלת יוון השמרנית החליטה לערוך שינויים במערכת החינוך הגבוה, ולשנות את החוקה כדי לאפשר את הקמתן של מכללות פרטיות. הסטודנטים הגיבו לתוכנית בעצרות מחאה כמעט יומיות, ובהתבצרות בכ-250 מבנים אוניברסיטאים.

 

"התבצרות היא המוצא האחרון. כולם ייפגעו מהרפורמה הזאת. אנחנו פועלים למען החינוך שלנו", אמר וסיליס פפגאורגס, סטודנט לפסיכולוגיה. "ייתכן שחלק מהסטודנטים יחמיצו סמסטר של לימודים, או אפילו שנה שלמה - אבל זה קורבן שהסטודנטים מוכנים לו", הוסיף.

 

העימותים פרצו ביום שבו התכוון הפרלמנט היווני לאשר חקיקה שתקנה לאוניברסיטאות הממשלתיות אוטונומיה - וכן תבטל את האיסור על כניסת שוטרים לשטח הקמפוס. "לא היתה לסטודנטים ברירה אלא להיאבק", אמר גרגורי צלטס, מרצה לחוק בינלאומי באוניברסיטת הפנתאון של אתונה. "האוניברסיטאות סגורות ומסוגרות כבר חודשיים".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגין מרוסס בגז מדמיע
מפגין מרוסס בגז מדמיע
צילום: איי פי
מפגינים מתעמתים עם השוטרים
מפגינים מתעמתים עם השוטרים
צילום: רויטרס
מומלצים