שתף קטע נבחר

דלתא שוקלת פיטורי מאות עובדים בכרמיאל

בלעדי: חברת הטקסטיל שבשליטת דב לאוטמן מקיימת מגעים עם ההסתדרות על כוונתה לצמצם את מספר העובדים במפעלה בכרמיאל במאות עובדים. בהסתדרות דורשים להמיר את הפיטורים בהוצאת חלק מהעובדים לפרישה מוקדמת. דלתא מבקשת להמשיך בהעברת הייצור מישראל למדינות בחו"ל בהן כוח העבודה זול יותר

חברת הטקסטיל דלתא גליל שוקלת לפטר או להוציא לפרישה מוקדמת מאות עובדים ממפעלה שבכרמיאל. כך נודע ל-ynet. זאת במסגרת צמצום פעילות החברה בישראל כתוצאה מהתחרות הקשה בענף הטקסטיל.

 

דלתא סובלת מירידת מחירים בשוקי חו"ל ומתחרות קשה בשוקי הייצוא העיקריים שלה - אירופה וארה"ב. כתוצאה מכך מתחבטים בהנהלת דלתא בימים אלה בשאלה האם ובכמה לצמצם את הפעילות שבמפעלה המרכזי שבכרמיאל, צמצום שמשמעותו היא הקטנה גם במספר העובדים. 

  

כיוון שעובדי דלתא בכרמיאל הם ברובם מאוגדים, ההערכה היא שההסתדרות תיכנס למאבק בכוונת המפעל לפטר עובדים ותנסה לצמצם ככל האפשר את מספר המפוטרים בכך שתדרוש להוציא עובדים לפרישה מוקדמת או להעביר אותם למפעלים אחרים של החברה.

 

עם זאת, יודגש כי הנהלת דלתא לא קיבלה עדיין כל החלטה מוגמרת על מהלך של צמצומים או פיטוריי עובדים.

 

מהנהלת דלתא נמסר בתגובה: "דלתא תציג ביום רביעי הקרוב את דו"חותיה לסיכום שנת 2006 ובמסגרת זאת תדווח גם על מהלכיה לעתיד".

 

דלתא סגרה ב-15 השנים האחרונות את מרבית המתפרות שלה בישראל והעבירה את פעילות התפירה למדינות כמו מצרים, ירדן, במזרח אירופה, ובמדינות העולם השלישי באסיה ובמרכז אמריקה. עם זאת, מספר העובדים בדלתא קרוב כיום ל-3000 והוא גדול יותר מכפי שהיה לפני סגירת המתפרות בארץ, מכיוון שדלתא ממשיכה להעסיק בארץ מעצבים, מנהלים ומהנדסים שמספרם גדל בהתמדה במקביל לגידול בהיקף התפירה בחו"ל.

 

המידע הראשוני הגיע באי מייל האדום

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דב לאוטמן, מנכ"ל דלתא
דב לאוטמן, מנכ"ל דלתא
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים