Xbox Live - למחשב האישי
שירות המשחקים של מיקרוסופט לקונסולת ה-Xbox הפך כה פופולרי, עד שהחברה החליטה להעתיק אותו גם למחשב האישי. איך? עם Vista, כמובן
שירות המשחקים המקוון של מיקרוסופט, ה-Xbox Live, יושק במאי הקרוב גם על המחשב האישי, כך חשפה החברה. השירות, שנחשב למוביל מסוגו, כולל הורדות של טלאים ודמואים, צ'ט קולי, מציאת חברים למשחק משותף, רישום מלא של הישגים במהלך המשחקים ועוד.
עוד ב-vgames: ניסינו בעצמנו את ה-Xbox Live
השירות החדש יהיה זמין לבעלי Windows Vista בלבד, וכמו על ה-Xbox 360, יציע שתי אפשרויות הרשמה: "חשבון כסף" חינמי, שיכלול הורדת דמואים ותכונות בסיסיות של משחק ברשת, ו"חשבון זהב", שיעלה 49.95 דולר לשנה ויכלול את כל האפשרויות המתקדמות יותר. אלה כוללות הזמנת חברים למשחק מקוון, מציאת יריבים ברמה מתאימה באופן אוטומטי בעזרת טכנולוגיית ה-TrueSkill של מיקרוסופט, ובחלק מהמשחקים - משחק משותף עם שחקני PC ו-Xbox 360 גם יחד.
Halo 2 - גרסת המחשב
המשחק הראשון שיעבוד עם שירות הלייב החדש הוא Halo 2 המצליח, שייצא ב- 8 במאי ל- Windows Vista, אך עדיין לא יתמוך באופציה המהפכנית של משחק משותף בין ה-PC וה-Xbox 360. הכבוד הזה שמור ל-Shadowrun, משחק תפקידים חוצה-ז'אנרים שמתוכנן לצאת ביוני הקרוב הן למחשב האישי והן ל-Xbox 360.
"לפני חמש שנים התחלנו לבנות את השירות שעכשיו קובע את הרף במשחק מקוון", אמר פיטר מור, ראש מחלקת הבידור האינטראקטיבי במיקרוסופט, והוסיף: "היתרונות בהרחבת Xbox Live גם על המחשב האישי הם שניים: אנחנו מקרבים שתי קהילות בעלות תשוקה למשחק מקוון ואנחנו מגדילים את חווית האונליין של שחקני המחשב האישי - כולם מרוויחים!".
פרשנות: חידוש מבורך?
כולם מרוויחים? לא בטוח. מצד אחד, מדובר בהתפתחות חיובית עבור שחקני המחשב, שתשדרג את רמת השירות שהם מקבלים במשחקים רבי משתתפים. מציאת שרתים, צ'ט קולי ורשימות חברים הם אלמנטים שכבר קיימים כיום במשחקי PC, אך רישום תוצאות והישגים ומציאת יריבים שמתאימים לרמה שלנו, באופן אוטומטי, היו עד היום נחלתם של משחקים בודדים. גם משחק משותף של שחקני PC ו-Xbox360 הוא בהחלט חידוש מבורך שרק יגדיל את מספר השחקנים.מצד שני, השירות יהיה רלוונטי רק לבעלי Windows Vista, והגירסה ה"אמיתית" שלו, הכוללת את האפשרויות המעניינות באמת, עולה 50 דולר לשנה. על ה-Xbox זה עובד, עם יותר מששה מיליוני שחקני Live ברחבי העולם. האם גם שחקני המחשב יסכימו לשלם על שירות שעד עכשיו הם קיבלו את רובו בחינם?
עוד ב-vgames: האם Windows Vista טובה לגיימרים?
הצטרפתם כבר לניוזלטר של קטעי קישור? הירשמו באמצעות תיבת הרישום התכולה מימין ותקבלו את הקישורים הכי מעודכנים בדואר האלקטרוני
בקרוב גם על המחשב. Xbox Live
מומלצים