שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לבקוכן - עוגייה מושלמת לאוהבי הג'ינג'ר
    מחפשים לגמור את הקמח לפני פסח? לרוני ונציה יש רעיון - למה שלא תכינו לבקוכן - עוגייה גרמנית קלאסית, עבה, רכה ולחה, עם דבש, תבלינים ולעיתים קליפות הדרים מסוכרות ושקדים

    לבקוכן

    הלבקוכן נחשבות כאחד המקורות לעוגות הג'ינג'ר האירופאיות של חג המולד. הגרמנים אופים אותן במבחר צורות: ריבועים, טבעות, ובמיוחד לבבות עשירים בעיטורים, שמגישים בשווקים אזוריים בסתיו ובחג המולד

     

    המרכיבים:

    לבצק ‭16)‬ עוגיות):

    1/2 כוס דבש

    1/3 כוס דחוסה

    ‭75)‬ גרם) סוכר חום בהיר

    1/8 כוס ‭25)‬ גרם) סוכר ‭

    50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות ‭

    1/2 1 כוסות ‭210)‬ גרם) קמח, מנופה ‭

    3/4‬ כפית אבקת סודה

    1/2 1 כפיות קינמון טחון ‭

    1 כפית הל טחון

    1/2 כפית ציפורן טחון

    1/2 כפית אגוז מוסקט טחון ‭

    1/2 כפית ג'ינג'ר טחון ‭

    1/2 כוס ‭40)‬ גרם) שקדים פרוסים

    1/3 כוס קליפות תפוזים או הדרים מסוכרות, קצוצות דק

    1 ביצה טרופה ‭

    2 כפות מיץ תפוזים טרי ‭

    1 כפית גרידת תפוז

    1 כפית תמצית וניל

    לזיגוג:

    1 כוס ‭115)‬ גרם) אבקת סוכר, מנופה

    2 כפות מיץ לימון טרי ‭

    1/4 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק ‭

    1/4 כפית תמצית וניל

     

    הכלים: תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ, משומנת

     

    אופן ההכנה:

    הבצק:

    1. בסיר בינוני-כבד שמים את הדבש, הסוכר החום, הסוכר הלבן והחמאה ומבשלים מעל ללהבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב, עד שהסוכר והחמאה נמסים והתערובת אחידה וחלקה ומגיעה לסף רתיחה (סוכר חום עבה לא יימס לחלוטין‭.(‬ מסירים מהאש, מעבירים לקערה בינונית ומצננים בצד 15-20 דקות.
    2. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והתבלינים הטחונים היבשים.  
    3. מוסיפים לתערובת הדבש המצוננת את השקדים, קליפות ההדרים המסוכרות, הביצה, מיץ וגרידת התפוז, ואת הווניל, ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את תערובת הקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים היטב ביריעת ניילון היישר על הבצק ועוטפים את הקערה כולה בשקית ניילון, ומניחים בטמפרטורת החדר (לא במקרר) לפחות ל-8 שעות או ללילה.
    4. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים (התערובת כבדה‭.(‬ אופים כ-22 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
    5. הזיגוג: בקערה בינונית מערבבים את אבקת הסוכר עם שאר חומרי הזיגוג בעזרת מטרפה, עד לקבלת תערובת חלקה.
    6. ההרכבה: לאחר האפייה מניחים את התבנית על רשת לצינון ובעזרת מרית מתכת קטנה לקישוט (רצוי מדורגת) מצפים את הבצק בזיגוג בעודו חם. מצננים צינון מלא ולאחר מכן חותכים ל-16 ריבועים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים