שתף קטע נבחר

ארוחת ערב זריזה: פנה בעגבניות, תרד ושמנת (פרווה)

השף אופיר וידבסקי מראה איך מקלפים עגבניות בצ'יק ומכינים מהן רוטב נהדר לפסטה, עם תרד, שמנת (רגילה או צמחית) ובזיליקום. לבשל כמו שף בלי סיבוכים

 

פנה ברוטב עגבניות, תרד ושמנת צמחית

מתכון של השף אופיר וידבסקי

 

ניתן להפןך את המתכון לחלבי, ולהחליף את השמנת הצמחית בשמנת לבישול 15%. במקרה כזה מומלץ להוסיף לרוטב פתיתי גבינת פרמזן.

 

המרכיבים:

200 גרם פסטה מסוג "פנה"

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת צמחית

4 עגבניות בשלות

200 גרם תרד שטוף חתוך לרצועות

שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור גרוס

חופן עלי בזיליקום

4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפנה בסיר עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן.
  2. בעזרת סכין, מוציאים את העוקץ ויוצרים איקס בגב העגבניות.
  3. חולטים את העגבניות במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-30 שניות, מוציאים אותן ומכניסים מיד אל תוך קערה עם מי קרח.
  4. קולפים את העגבניות, חותכים לרבעים, מוציאים את תוכנן וחותכים אותן לקוביות קטנות.
  5. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את שמן הזית והשום הכתוש, ומאדים למשך דקה.
  6. מכניסים למחבת את העגבניות החתוכות ומאדים עוד שתי דקות.
  7. מוסיפים לעגבניות את התרד ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים לתערובת במחבת את השמנת הצמחית ומערבבים עד סף רתיחה (ללא רתיחה).
  9. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עם הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  10. ממש לפני ההגשה מפזרים מעל המנה רצועות בזיליקום.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתקלפות בצ'יק. עגבניות
צילום: מריאן הול
אופיר וידבסקי
צילום: סאן וידאו
מומלצים