שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עם בשר, פלפלים או גבינה - גרסאות חדשות לשקשוקה
    עם ביצים טריות ועגבניות בשלות, המעדן העממי הבסיסי שומר על מעמדו הנצחי במרכז המטבח הישראלי. חנוך בר-שלום מגיש שלוש גרסאות חדשות ללהיט המקומי

    שקשוקה היא אחד המאכלים היותר אהובים ומוכרים בישראל: בפיתה, בסנדוויץ', או במחבת עם לחם לבן טרי, ובעיקר בגרסה הבסיסית המורכבת מעגבניות וביצים. שילוב ביצים במאכלים, במיוחד בצורת עין, הוא פופולרי במטבחים רבים. החלמון החצי מבושל משדרג ומעניק טקסטורה וטעם לסטייקים, אורז, תבשילי ירקות, פסטה ועוד.

     

    שקשוקה טובה אינה דורשת השקעה מרובה. חשוב שהביצים יהיו טריות ואיכותיות, ושהעגבניות יהיו בשלות. במידה ואין כאלו, עדיף בהחלט להחליף אותן

    בעגבניות תמר משומרות, העדיפות על עגבנייה טרייה שאינה בשלה או שאינה בעונה. הגרסאות לשקשוקה אינסופיות. כל עדה או משפחה והגרסה שלה – עם חצילים, נקניקיות מרגז, גבינה בולגרית, או כל תוספת אחרת שאוהבים.

     

    שקשוקה בסיסית

    המרכיבים:

    8-6 ביצים טריות‭‬

    1/2 כוס שמן קנולה או שמן זית

    10‬ שיני שום כתוש

    3 פלפלי צ'ילי יבשים, חתוכים גס או 2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים

    6 עגבניות בשלות חתוכות

    1 כף רסק עגבניות (לא הכרחי)

    1 כפית פפריקה מתוקה

    קורט סוכר

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן עם השום והצ'ילי עד שהשום מזהיב מעט.
    2. מוסיפים את העגבניות, הרסק והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות או עד שהעגבניות מתרככות ורוב הנוזלים מתאדים (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים).
    3. שוברים את הביצים פנימה. מערבבים את החלבון עם הרוטב וממשיכים לבשל עד שהחלמון מתקשה מעט. מגישים עם לחם טרי.

     

    הערות:  

    לגרסה פחות חריפה ניתן לצמצם את כמות הפלפלים החריפים. לגרסה יותר דיאטטית ניתן לצמצם את כמות השמן ל-‭1/4‬ כוס.

     

    גיוונים:

    • שקשוקה חצילים ונענע - מוסיפים בשלב 2 קוביות חציל מטוגנות (מ-1 חציל בינוני) ולפני ההגשה מפזרים מעל 3 כפות נענע טרייה.
    • שקשוקה נקניקיות מרגז - מוותרים על הצ'ילי. מחממים את השמן, מוסיפים 3 נקניקיות מרגז מחולקות ל-3 ושום. מטגנים כ-2 דקות וממשיכים באותה דרך.  


    המון גירסאות. שקשוקה                                        (צילום: פיליפ מטראי)

     

    שקשוקה עם בשר טלה

    המרכיבים: 

    6-8 ביצים טריות‭

    2‬ בצלים קצוצים

    400 גרם בשר טלה טחון

    1/4‬ כוס שמן קנולה או שמן זית

    5 שיני שום כתושת

    8 עגבניות בשלות חתוכות

    1 כף רסק עגבניות

    1 כפית פפריקה מתוקה

    3/4 כוס מים

    קורט סוכר

    קורט קינמון טחון

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר מפורר לגמרי וצבעו משתנה.
    2. מוסיפים את יתר החומרים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-40 דקות או עד שרוב הנוזלים התאדו. 
    3. שוברים את הביצים פנימה וממשיכים לבשל עד שהביצים מתבשלות מעט.

     

    שקשוקה פלפלים וגבינה בולגרית

    מתכון מהמטבח הבולגרי, מאת יחיאל פילוסוף ממסעדת מפגש הבלקן ביפו.

     

    המרכיבים:

    2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות או ריבועים

    2 בצלים אדומים חתוכים לרצועות

    3 עגבניות בשלות חתוכות לפלחים

    3 פלפלים חריפים קלויים (לא הכרחי)

    5 כפות שמן

    3 שיני שום כתוש

    1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

    1 כפית שטוחה זעתר יבש

    4‬ ביצים טריות

    1 קובייה גבינת פטה (כ-200 גרם)

    מלח פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את הפלפלים והבצל בשמן כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
    2. מוסיפים את השום, העגבניות והתבלינים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
    3. צרים בתבשיל 4 גומות ומכניסים לתוכן את הביצים. מפזרים ביניהן את גבינת הפטה, בפרוסות או מפוררת. מפזרים מעל את הפלפל החריף הקלוי. מכסים ומבשלים כ-12 דקות נוספות.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים