בודירוגה: "הראש שלנו בליגה האיטלקית"
יריבת מכבי ת"א קיבלה אישור לנחות בארץ, אך כוכב רומא הסביר: "לא נזלזל אבל המשחק מול נאפולי בתחילת השבוע חשוב יותר". מייר צ'טמן ודייויד הוקינס הפצועים הגיעו, אך לא התאמנו
עולם הספורט לא שובת. למרות השביתה הכללית במשק, שכוללת גם את ההמראות והנחיתות בנמל התעופה בן גוריון, נחתה היום (ד') וירטוס רומא בישראל, לקראת משחקה ביום חמישי מול מכבי תל אביב ביורוליג.
הרומאים יפגשו מחר את מכבי תל אביב במשחק הנעילה של הטופ 16 ויסיימו את דרכם האירופית לעונה זו. בסופו של דבר, רק שחקן אחד לא עלה לטיסה, וזהו הסנטר הפצוע רוברטו קיאצ'יג.
_wa.jpg)
בודירוגה. "עמדנו במטרה שהצבנו לעצמנו" (צילום: אלי אלגרט)
כוכב רומא, דיאן בודירוגה, סיפר לאחר הנחיתה: "לרומא אין הרבה ניסיון בשלבים האלה, זה משהו חדש עבורנו. אולי נעשה משהו נגד מכבי אבל הראש שלנו הוא בליגה האיטלקית. יש לנו משחקי מאוד קריטים מול נאפולי ביום ראשון ומול סיינה".
על המטרות שהציבה קבוצתו סיפר בודירוגה: "המטרה שלנו באירופה היתה להגיע לטופ 16 ועמדנו במטרה הזאת, למרות זאת, אני מאוכזב שאנחנו לא בשלב הבא".
צמד הגארדים מייר צ'טמן ודייויד הוקינס פצועים אף הם, אך יגיעו לארץ. מרבית הסיכויים הם שלפחות צ'טמן יראה את המשחק כצופה מן הצד, ונראה כי גם הוקינס לא יקבל דקות משחק רבות, אם בכלל. בכל מקרה, שני השחקנים לא התאמנו ערב המשחק.

שחקני רומא מתקבלים בנתב"ג, למרות השביתה (צילום: ניב קלדרון)
דייויד הוקינס: "לא בטוח שאני אשחק כי אני סוחב פציעה. המשחק הזה הוא לפרוטוקול, אבל חשוב לנו להתרכז בכל משחק בגלל שאנחנו רוצים להיות טובים יותר בליגה האיטלקית".
גם מכבי לא תהיה בהרכב מלא. אל מול ניקולה וויצ'יץ', שיחזור לפעילות אחרי שבוע מנוחה, ייעדר וויל ביינום, שטס בראשית השבוע לארצות הברית כדי לסעוד את אביו החולה. הרכז האמריקני צפוי לחזור רק ביום חמישי בלילה.