שתף קטע נבחר

סקירה ראשונה: מחשב כף יד משולב סלולר Treo 750

משתמשים סלולריים רגילים יתמהו על ההתלהבות, אך בעלי ניסיון במחשבי כף היד משולבי הסלולר יעריכו מאוד את התמיכה והנוחות הסלולרית הרבים כלכך שניתן למצוא במכשיר הזה ושאינם באים כמובנים מאליהם בתחום הפוקט פיסי

חברת Palm השיקה את סדרת ה-Treo לפני שנים רבות, כאשר במכשירים אלה פעלה מערכת ההפעלה Palm OS. לפני קצת למעלה משנה הפתיעה החברה כאשר הכריזה על שיתוף פעולה עם חברת מיקרוסופט במטרה לשווק מכשיר PALM עם מערכת הפעלה של Windows Mobile.

 

מאז שסקרנו את ה-P525 של חברת אסוס, לא נתקלנו במחשב כף יד כל כך "סלולרי" כמו ה-Treo 750. משתמשים סלולריים רגילים אולי יתמהו על ההתלהבות, אך משתמשי מחשבי כף היד משולבי הסלולר יעריכו מאוד את התמיכה והנוחות הסלולרית הרבים כלכך שניתן למצוא במכשיר הזה ושאינם באים כמובנים מאליהם בתחום הפוקט פיסי.

 

 

מפרט טכני יבש 

מערכת הפעלה WM5 (תשודרג ככל הנראה כבר בקרוב ל WM6 החדשה)

תקשורת סלולר QUAD BAND 850/900/1800/1900 GSM

דור שלישי UMTS ודור 3.5 HSDPA

זכרון 128MB

מעבד 300MHZ של סמסונג

חריץ הרחבה מסוג מיני SD

מקלדת QWERTY

מסך ריבועי 240X240 ב-65,000 צבעים

מצלמה 1.3 מגה פיקסל + וידאו

סוללה 1200mAh זמן דיבור 4.5 שעות ב GSM ו- 2.5 שעות בדור שלישי

תקשורת BT 1.2, IR (אין WI-FI)

מידות: 111 מ"מ אורך - 58 מ"מ רוחב - 22 מ"מ עובי.

משקל: 154 גרם.

 

ה-750 אינו המכשיר המשולב הקטן ביותר שהחזקנו בידיים, אך ללא ספק הוא אחד הנוחים שבהם. המכשיר מעוצב בצורה סבירה ועם קווים נקיים ומעוגלים. רוב גופו צבוע כחול עם פסים אפורים בגוון מתכתי בצדדים.

 

גב המכשיר עשוי מחומר דמוי גומי שמספק אחיזה טובה יותר ובטוחה יותר. יתרון נוסף בשילוב חומר זה הוא היכולת להניח אותו על משטחים חלקים או משופעים.

 

ה-750 דמוי הבלקברי משלב בחלקו התחתון מקלדת מלאה באנגלית וכפתורי עזר נוספים שאת חלקם ניתן להגדיר לפעולות נוספות.

 

המקלדת נוחה למדי אך אנשים בעלי אצבעות רחבות עלולים להתקשות בהקלדה מהירה מבלי להתבלבל במיקומי המקשים. כמו כן, המקשים החיצוניים במקלדת לא נוחים לעתים להקלדה ביד אחת ויש צורך בכיפוף של היד האוחזת.

 

מקלדת לא עברית

בעיה נוספת שיתקלו בה קוראינו הישראלים היא "בגיור" המקלדת. בעוד שבמכשירים אחרים בעלי

מקלדת מצורפת כמו ה- JASJAM, יש מקום להוספת אותיות עברית בהדבקה, במקרה של ה-Treo 750 קשה עד בלתי אפשרי למצוא מקום להדבקת אותיות בעברית. אפשר להמתין עד להשקת המכשיר על ידי חברת Accel בארץ, אז המכשיר יימכר עם עברית מובנית במקלדת.

 

מלבד זאת, ההקלדה במקלדת סבירה, ניתנת לתפעול ביד אחת, דבר הנותן למשתמש את היכולת לשלוט במכשיר כולו, בכל הפונקציות שלו, לרבות כתיבת הודעות טקסט ודואר מבלי להוציא כלל את הסטילוס המצורף. המקלדת מוארת באור לבן ויפה הנראה טוב במקומות חשוכים. בעזרת מספר שינויי רג'יסטרי ניתן אף לשלוט במשך הזמן בו המקלדת תישאר פועלת באור הלבן.

 

המכשיר כסלולר 

Palm עשתה עבודה טובה, אם לא לומר מעולה בכל הקשור לתמיכת התוכנה במכשיר הסלולר. כמעט בכל שימוש שלנו במכשיר גילינו דבר נוסף שמפשט לנו את השימוש במכשיר. לרוב מדובר בדברים קטנים מאוד, אך משמעותיים.

 

משתמשי המכשירים הסלולריים הרגילים לא יתרגשו מידי מתמיכת התוכנה בסלולר, אך הנה עבור אלה שמשתמשים במכשירים משולבים אחרים, ראו כיצד ניתן לעשות דברים אחרת. רשימה חלקית מאוד:

 

1. המכשיר אינו Phone edition כהגדרתו ולא נמצא בו את החייגן של מייקרוסופט. מציאת איש קשר וחיוג אליו מתבצעת על ידי הקלדת שמו במקלדת המובנית כשהמערכת מצמצמת את האפשרויות ככל שאנו מתקדמים בשם איש הקשר. ניתן לחייג לאיש הקשר, לשלוח לו SMS או כל פעולה אחרת שאנו רוצים לבצע מולו.


ניתן גם לחייג ספרות רגילות. המכשיר מזהה כשאין איש קשר ששמו מוקלד במקשי הספרות ויחייג את הספרות בלבד.

למרות זאת, ישנו חייגן בסיסי מאוד במכשיר, לספרות בלבד שניתן להשתמש בו כשרוצים. אין

ממש צורך עם המערכת החכמה הזו.

 

2. מערכת מסרים חכמה - מערכת הודעות ה SMS מסודרת בצורת צ'אט בדומה למסנגר ודומיו. "שיחת" SMS עם איש קשר תשורשר לתיבת הודעות אחת בה ניתן לראות את הסטוריית השיחה עם איש הקשר שלנו ולהגיב להודעותיו.

  

3. בקבלת הודעה קולית, ניתן לחזור לאדם שהשאיר לנו הודעה קולית בלחיצת מקש.

 

4. כפתור ה SND לא יפעיל את מסך החייגן כמו במכשירים אחרים, אלא יקפיץ תפריט המראה לנו את הסטוריית אנשי הקשר שחייגנו אליהם.

 

שימו לב שהמדובר הוא ברשימת אנשי קשר ולא במספרים האחרונים שחייגנו. כך למשל אם חייגנו למספר מסויים של איש קשר והמספר תפוס או לא עונה ונרצה להתקשר למספר נוסף של אותו איש קשר, לא נצטרך לחפש אותו שוב אלא נלחץ על מקש ה-SND ונוכל לבחור מספר אחר להתקשר אליו. 

 

5. אפשרות קלה ומובנית לשינוי האפקטים הקוליים במכשיר - מלבד שינוי צלילי ההודעות וצלילי המערכת, ניתן לשנות צלצול למתקשר לא מזוהה, צלצול עבור מזוהים וכו'. 

 

6. נעילת מקשים מהירה וקלה - על ידי הקשה על הכפתור הלבן + כפתור ה-END. ניתן להגדיר בהגדרות המכשיר שבעת שיחה טלפונית, המקשים והמסך ינעלו ללא יכולת הקשה עליהם. אופציה זו מעולה למי שמשעין את המכשיר על הלחי ולא רוצה שמקשים יילחצו סתם כך.

 

7. פעולות סוף שיחה - בגמר השיחה תקפוץ בועה המספרת לנו מה משך השיחה שנערכה. כמו כן, דבר שאהבנו מאוד הוא שאם המספר שהתקשרנו אליו, או שהתקשר אלינו, לא מופיע בזכרון המכשיר, תקפוץ בועה שתשאל אותנו האם ברצוננו להוסיף את המספר לאיש קשר חדש או לשנות איש קשר קיים. פשוט גאוני.

 

8. צלצול אישי - ניתן להגדיר לכל איש קשר צלצול משלו באמצעות עריכת כרטיס איש הקשר.

 

רמקול חזק

ל-750 יש רמקול חזק ואיכותי הנמצא בגבו. ניתן לשוחח עם הצד השני ולשמוע אותו באופן ברור. גם הפעלת הרמקול בזמן שיחה מתבצעת בצורה פשוטה וקלה בשימוש בתפריט.

 

ה-750 אמנם הוא דור 3.5, אך אין בו מצלמה קדמית לשיחות וידאו ואין אפשרות לעשות כאלה איתו. HSDPA במכשיר משמש לגלישה מהירה מאוד כשבחלק מהמכשירים יש צורך לפתוח אפשרות זו פשוט על ידי התקנת שינוי רגיסטרי או על ידי התקנת ROM חדש. 

 

שימוש במכשיר כמחשב כף יד 

מעבד ה-300MHZ של סמסונג פעל מבלי שניכרו בעיות איטיות בתפריטים ובתוכניות. תוכנת Quick Tour תעזור למשתמשים החדשים במכשיר ותעביר אותם על פי קטיגוריות שונות בלימוד המכשיר ותפעולו באופן בסיסי בצורת מצגת פלאש דינאמית נחמדה.

 

ה-750 תומך בתזכורות קוליות ויזכיר לכם בקולו פגישות האמורות להתבצע בעוד 15 דקות או יכריז על המתקשר שמתקשר אליכם (לא תומך בעברית כמובן).

  

המכשיר אינו תומך ב-WI-FI למרבה הצער. יש HSDPA, אבל מי לא אוהב לשבת במקום עם אינטרנט חופשי כמו בבית שלנו ולגלוש ללא הגבלה וללא חשש מהחשבון החודשי שנקבל?

 

המסך הריבועי מספק את הסחורה, נראה טוב ולא מצאנו תוכנה שהיינו זקוקים לה ושלא עובדת איתו היטב. בדקנו את תוכנת IGO עם המכשיר בצימוד של מקלט BT GPS וניווטנו מאושרים. 

 

עברית 

בדקנו את ה-750 עם העברית של חברת אירון ושל PDAC. מצאנו כי שתי תמיכות העברית לא נותנות תמיכה מלאה במכשיר ושלשתיהן יש בעיות פה ושם.

 

העברית של PDAC תומכת טוב יותר במעבר בין אנגלית לעברית בחיפוש אנשי קשר וחיוג אליהם אך עושה בעיות אחרת בכתיבת הודעות פשוטות (אותיות נעלמות בהקלדה).

 

אירון תמכה בצורה טובה מאוד בכתיבת הודעות, טקסטים ארוכים ומעבר בין שפות במסמכים רגילים, אך היה קשה לעשות זאת כשרצינו לחייג לאיש קשר ממסך ה-TODAY. בשתי החברות נאמר לנו כי הם שוקדים ועובדים על פתרון מלא לתמיכה. אירון אמורה לספק את התמיכה העברית שלה לחברת ACCEL שתשווק את המכשיר בארץ ולכן סביר להניח כי בעיות אלה יתוקנו ממש בקרוב.

  

ציון:
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמיכה עברית חלקית
בקרוב תמיכה מלאה
pocket.co.il
מומלצים